Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Za dużo rzeczy na raz próbujesz uruchomić - włączałeś samą końcówkę, bez przedwzmacniacza?

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      Takie szumy nie powstają z pętli mas, które wcześniej wystąpiły, także kolega tym razem coś innego źle podłączył - być może pomylił żyłę sygnałową jednego kanału audio z GND.
      Mam dwa różne kable ( druty) .
      Zresztą myślę że nie było by sygnału w jednym kanale.
      Ale co ze strzałami? !

Skomentuj

Ale to całkowicie normalne, że strzela w czasie przełączania sygnału - w końcu to przekaźniki.

Skomentuj

Za dużo rzeczy na raz próbujesz uruchomić - włączałeś samą końcówkę, bez przedwzmacniacza?
          Prawie nie szumi a podłączony telefon nie generuje trzasków.
          I nie za dużo bo miała ta końcówka miała grać w takiej konfiguracji więc podłączyłem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Ale to całkowicie normalne, że strzela w czasie przełączania sygnału - w końcu to przekaźniki.
          Strzał przekaźnika rozumie ale nie z głośnika, z innych wzmaniaczy tego nie mam.

Skomentuj

Dawaj te foto. I rozrysuj jak to masz podłączone.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
              Coś jest nie tak.
              Porób foto i rozrysuj wszystko.
              Tylko trochę lepszej jakości i większe to coś poradzimy.
              Nie ma prawa być jakiś szumów itp.
              Wszystko jest proste, wszystkie masy idą do zasilacza Ravena. Masy wejścia mają punkt koło RCA. Myślę że nie ma problemu z masą, jest on gdzieś indziej.

Skomentuj

No to nie pozostaje nic innego jak wróżyć.
                Mnie się pomysły kończą a Ty w cale nie pomagasz.
                W/g Ciebie jest wszystko proste, a jednak :-)

Skomentuj

Już zaczynam tylko muszę zakosić kredki dzieciom

Skomentuj

A co odpowiada za przełączanie wejść, może w selektorze trzeba szukać przyczyny?

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
                      A co odpowiada za przełączanie wejść, może w selektorze trzeba szukać przyczyny?
                      Jako pre działa Marantz SR7007

Skomentuj

Przy podłączonym telefonie strzela, sprawdź bez telefonu, najlepiej z jakimś cd.

Skomentuj

[QUOTE=sylvek;409250]Prawie nie szumi a podłączony telefon nie generuje trzasków.
                          Jak napisałem z telefonu tego nie mam.
                          Ciekawostka dodatkowa podczas oglądania telewizji i przełączania kanałów też strzela.

Skomentuj

Nie masz przypadkiem DC na wyjściu pre?

Skomentuj

A może masz podłączony przewód ochronny PE (bolec uziemiający) do obudowy?

Skomentuj

Chyba że wszystkie marantz-e tak mają.

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                A może masz podłączony przewód ochronny PE (bolec uziemiający) do obudowy?
                                marantz ma tylko dwa bolce a ja nie podłączyłem pina uziemiającego w 450

Zamieszczone przez manieq Zobacz posta
                                Nie masz przypadkiem DC na wyjściu pre?
                                0-5,8mV rośnie a potem spada

Skomentuj

Miałem kiedyś podobny problem ale nie pamiętam co go rozwiązało.
                                  Ja bym obstawiał za tym, że coś dobrze nie łączy bądź jest gdzieś problem z masą.
                                  Jak masz masę gniazd RCA podłączoną?
                                  Połączona masa dwóch gniazd i później przewodem do masy zasilacza czy dwa oddzielne kable od każdego gniazda.
                                  Spróbuj może odłączyć te gniazda co masz i inne podłączyć tak żeby się nie stykały z obudową.

Skomentuj

rca są odizolowane od obudowy i jedyny punkt styku z masą jest w punkcie styku masy wejścia.

masa od zasilaczanidzie jednym kablem do punktu masy wejścia

Skomentuj

W/g rysunku jest ok, w/g tego co piszesz to coś jest nie tak.
                                      Jakie masz dc na wyjściu końcówek?
                                      Pooglądaj jeszcze kilka razy połączenia wszystkie.
                                      Poskracaj te przewody z zasilacza dając je pomiędzy gniazda wyjściowe a radiator, co jest tą skrętką połączone?

Skomentuj

DC =0, skrętką puściłem zasilanie do zabezpieczeń bo były tam cieniutkie konektorki i tylko taki kabel mi sie mieścił.

Skomentuj

Mam kolejną tezę, czy takie dźwięki mogą wydobywać się z zabezpieczenia?
                                          Pytam bo jak przekaźnik opóźnionego włączania głośników zadziała to też strzeli z głośników.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X