Za dużo rzeczy na raz próbujesz uruchomić - włączałeś samą końcówkę, bez przedwzmacniacza?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTakie szumy nie powstają z pętli mas, które wcześniej wystąpiły, także kolega tym razem coś innego źle podłączył - być może pomylił żyłę sygnałową jednego kanału audio z GND.
Zresztą myślę że nie było by sygnału w jednym kanale.
Ale co ze strzałami? !
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaZa dużo rzeczy na raz próbujesz uruchomić - włączałeś samą końcówkę, bez przedwzmacniacza?
I nie za dużo bo miała ta końcówka miała grać w takiej konfiguracji więc podłączyłem.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaAle to całkowicie normalne, że strzela w czasie przełączania sygnału - w końcu to przekaźniki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaCoś jest nie tak.
Porób foto i rozrysuj wszystko.
Tylko trochę lepszej jakości i większe to coś poradzimy.
Nie ma prawa być jakiś szumów itp.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Trol. Zobacz postaA co odpowiada za przełączanie wejść, może w selektorze trzeba szukać przyczyny?
Skomentuj
-
Chyba że wszystkie marantz-e tak mają.
Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz postaA może masz podłączony przewód ochronny PE (bolec uziemiający) do obudowy?
Zamieszczone przez manieq Zobacz postaNie masz przypadkiem DC na wyjściu pre?
Skomentuj
-
Miałem kiedyś podobny problem ale nie pamiętam co go rozwiązało.
Ja bym obstawiał za tym, że coś dobrze nie łączy bądź jest gdzieś problem z masą.
Jak masz masę gniazd RCA podłączoną?
Połączona masa dwóch gniazd i później przewodem do masy zasilacza czy dwa oddzielne kable od każdego gniazda.
Spróbuj może odłączyć te gniazda co masz i inne podłączyć tak żeby się nie stykały z obudową.
Skomentuj
Skomentuj