Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Pakuj i ślij całość.
Być może coś w końcówkach siedzi po tych uruchomieniach.
W/g mnie coś jest nie tak i tyle.
A wyciągnij na zewnątrz wszystko (łącznie z trafem i zasilaczem), zewrzyj te masy na krótko i sygnał podaj bezpośrednio na złącza końcówki i daj znać.
Bez zabezpieczeń itp, tylko podłącz jakieś testowe kolumny, jak będzie ok to przepnij na inne.
Zrób też jakieś większe fotki z bliska jak to w budzie teraz siedzi.
Skomentuj
-
Pytanie do Magików ;-) zakupiłem od Jaskiniowca zabezpieczenie. Oto link http://allegro.pl/protektor-do-wzmac...287141289.html
Proszę o pomoc w obliczeniu wartości niektórych elementów, których wartość jest uzależniona od charakterystyki końcówki e450. Nie znam się na tym kompletnie. Informacje te z pewnością przydadzą się innym użytkownikom.
1. Zasilanie układu 20 – 60VAC. Z transformatora Noratel uzyskam 18v. Jak to rozwiązać?
2. Jakie przekaźniki? Na płytce są 4.
3. Jaki jest próg zadziałania zabezpieczenia zwarciowego
3-3,2 A czy 2,9 – 3A?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPakuj i ślij całość.
Być może coś w końcówkach siedzi po tych uruchomieniach.
W/g mnie coś jest nie tak i tyle.
A wyciągnij na zewnątrz wszystko (łącznie z trafem i zasilaczem), zewrzyj te masy na krótko i sygnał podaj bezpośrednio na złącza końcówki i daj znać.
Bez zabezpieczeń itp, tylko podłącz jakieś testowe kolumny, jak będzie ok to przepnij na inne.
Zrób też jakieś większe fotki z bliska jak to w budzie teraz siedzi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez sylvek Zobacz postaZapomniałem o jednym, myślę istotnym fakcie końcówki dostały pomiędzy masę a plusa że tak powiem napięcie między fazowe. Pomyliłem na początku minus z masą. Może te 112V ją uszkodziło?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaman7 Zobacz postaMożliwe że dostał któryś tranzystor (czasem tranzystory sprawdzane na mierniku wydają się dobre a w rzeczywistości są uszkodzone) lub kondensator mkt dostał przebicia, to jak szukanie igły bez oscyloskopu.Last edited by piglet11; 07.06.2014, 06:59.
Skomentuj
-
Wydarłem wszystko na dechę odpiołem zabezpieczenia i inne i puscilem kable bezpośrednio o głośnika i do pre (obciołem wtyki w tanim IC) i nic cisza. Gra nie szumi i nie strzela z głośników.
Sprawdzone na dwóch pre i wszystkich kolumnach jakie mam w domu.
Pytanie co było powodem wcześniejszych problemów, może to że sygnał wejściowy był puszczony dwoma drutami puszczonymi swobodnie a teraz kablem IC z masą połączona bezpośrednio z RCA do masy wejścia. Wieczorem lub jutro skręcam od nowa.
Oby bez przygód.
Skomentuj
-
Dla tego cały czas chciałem foto lepszej jakości, których to się ciężko doprosić.
I cały czas było pisane żeby przewód sygnałowy był z ekranem i po ekranie idzie masa zasilania układów wejściowych.
Na pierwszych foto miałeś dobrze rozrysowane ale "kabelkologia" układu do d..y, raz że za długie kable, jakaś skrętka, przewody sieciowe spięte razem z innymi przewodami, itp itd.
To wszystko ma spory wpływ na efekt końcowy, i stabilność układu.
Tak że przemyśl to wszystko i bez pośpiechu zrób tak jak ma być.
Skomentuj
-
Zdjęcia marne bo przycinane z automatu. Kable sygnalowe puszczone pomiędzy PCB a prądowe na około aby wyeliminować krzyżowanie. Fakt co do wejścia ale o ekranowanym przewodzie przeczytałem w lrzedostatnim poście jak pisałeś o tym jak jest w orginale. Jak było wcześniej to widocznie przeoczyłem. Wcześniejsze sygnałów zrobiłem z drutów które mi zostały z IC diy który zrobilem.
Skomentuj
-
Zrobiłem książkowo, czyli z punktem masy koło RCA i na razie gra i nie buczy. Spokojnej nocy wszystkim ja na razie więcej problemów nie zgłaszam.
Mam tylko jedno pytanie kontrolne?
Co tracę nie podłączając AC pomocniczego? Moje trafa tego nie mają i będę musiał kupić inne lub małe z napięciami 55V.
Skomentuj
Skomentuj