Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dzwiedziu, ale fajnie by było to zebrać do kupy, bo oprócz Twojego postu ze złożenia w tym wątku padło kilka innych rad. Fajnie jakby powstała kompletna instrukcja z uwagami. Może jak będę miał więcej czasu to skleję to w całość.

Skomentuj

Jak ci się chce to czemu nie, w razie wu pisz np na gg to pomogę. Napisałem jak umiałem i myślę że w miarę prosto.
      Nie wiem jak ze schematem i opisem, ale wolał bym nie wklejać na forum, chyba wszyscy zainteresowani dostali screen schematu i opisu z naniesionymi poprawkami oraz zamiennikami na pw, więc niepowinni mieć problemu ze złożeniem. W razie wu po to jest ten wątek i myślę że będziemy sobie pomagać.

Skomentuj

Nie na temat...
        Wykupiliście wszystkie trany i dla mnie nie zostało i nie mam swojego wzmaka na czym uruchomić :P

Skomentuj

To fakt, z Allegro co było to wykupiłem, a i tak mało miałem :P

Skomentuj

Do tych moich sterowników czekam jeszcze na coś takiego , potem pokarze co to potrafi , ten układzik .:)
            Wytrawić samemu się tego nie da .

Skomentuj

Na dzisiaj wystarczy

Na razie jednego rezystora brak ale...
              Last edited by Pteterycz; 15.04.2014, 23:28.
              DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

U mnie też koniec na dziś:

Następne to pre do 7100 i 450.

Skomentuj

Nie na temat...
                  kur... coś jest z uploaderem nie moge zdjecia dodac wstawia mi inne... ;/

- - - - - aktualizacja - - - - -

skąd taki łądny baniaczek na toroid?
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Rezystorka Ci zabrakło z mojego kitu? Zaraz po rozdzieleniu elementów na osobne kity, sam złożyłem dwa układy stereo z moich własnych paczuszek - żadnego elementu czy też rezystorka nie brakło :)

Skomentuj

zadarza sie jedengo mam mniej, za to dwa na górke zobacze może w drugim pakiecie jest dwa :)

Skomentuj

A być może, powiem Ci, że rezystory składał mi gościu z rezystory.net - czasem mu się zdarza walnąć, sam miałem dwa więcej (715R i 1k) ale co dziwne to we wszystkich czterech paczkach tak samo, a skoro nic nie brakowało to stwierdziłem, że dwa dodatkowe rezystory nikomu nie zaszkodzą.

Chociaż warto sprawdzić dokładnie, czasem lubią się zagubić lub przyłączyć do innych rasterów (rezystorki).
                        Last edited by .3lite; 15.04.2014, 23:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                          skąd taki łądny baniaczek na toroid?
                          A zrobiłem sobie :-)

Nie na temat...
                          Gdyby ktoś był chętny, mam px3 mini do sprzedania.
                          Topologia accu, w zestawie z zasilaczem Ravena (na foto) lub Taza (do coś tam polutowane) z zabezpieczeniami Irka.
                          Trafo do tego w okolicach 2x25-32ac, takie testowałem.
                          Trany od wejścia do końcowych parowane, po za tym można ustawić potencjometrem offset do 0.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Chociaż warto sprawdzić dokładnie, czasem lubią się zagubić lub przyłączyć do innych rasterów (rezystorki).
                            U mnie brakowało 75k zamiast był 1k, uzupełniłem z własnych zapasów tak że wszystko ok.
                            Rezystory i kondy już wlutowane.
                            Dzięki za organizację zamówienia

Skomentuj

Panowie pytanie co pod tranzystory tradycyjnie mika, silikon?

Skomentuj

Najlepsza ceramika, puźniej mika a na końcu silikon.
                                Chyba Zbig kiedyś to mierzył.

Skomentuj

Panowie jest szansa na zrobienie zdjęcia w wysokiej rozdzielczości jak to wszystko jest polutowane? Nie chciałbym zrobić jakieś wtopy :/ tylko sprawdzić czy wszystko dobrze polutowane...

Skomentuj

Ale zdjecie Ci zbytnio nic nie da bo elementy mogą sie róznic wyglądem oczywiście
                                    ten opis i zdjecia które dodał dzwiedziu są (wydaje mi sie) wystarczające

Skomentuj

Powinno wystarczyć.
                                      Załączone pliki

Skomentuj

Jedna jest, dzisiaj powalcze z drugą.
                                        Musze poprawić lut od emitera bo odpycha mi tranzystor za blisko przylutowałem ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                                          Musze poprawić lut od emitera bo odpycha mi tranzystor za blisko przylutowałem ;/
                                          Nowości tu nie powiem, ale tranzystory i PCB najlpierw się przykręca do radiatora a dopiero później lutuje. Wtedy nie ma naprężeń.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X