A jaki sposób rozwiązane byłoby zasilanie ewentualnego pre zamontowanego wraz z końcówką mocy w jednej obudowie? Jakie jest wymagane napięcie? Pytam bo chciałem zamówić trafo do końcówki .
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez kotti7 Zobacz postaA jaki sposób rozwiązane byłoby zasilanie ewentualnego pre zamontowanego wraz z końcówką mocy w jednej obudowie? Jakie jest wymagane napięcie? Pytam bo chciałem zamówić trafo do końcówki .
Do tych które znam(406,408,PGA)i można by ożenić np. z 450 zakres tych napięć to 12-17 V , oczywiście symetrycznie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kotti7 Zobacz postaRozumiem, że napięcia takiego nie uzyskam z trafa końcówki i pre zasilany będzie osobnym?
Jakie trafo zamówisz takie napięcia i moce będzie posiadać.
Łatwiej jest wpakować w osobne budy, choćby dla puźniejszych testów, podmian itp, prowadzenie mas bo pewno zaraz dojdzie barwa i inne.
Po za tym ciasno też się zrobi.
A u mnie powoli do przodu:
Robiliśmy dziś z kolegą Szakalem odsłuchy 450 z podmianą opampów (njm4580, opa2604, muses8820).
Jedyne co to to że 450 to bdb wzmacniacz i z muses8820 zagrał najlepiej, wiem że niektórzy łącznie ze mną nie wierzą w takie audiovoodo ale faktycznie słychać różnicę i zachęcam do prób.Last edited by dzwiedziu; 06.03.2014, 22:53.
Skomentuj
-
Witam, w sumie mój pierwszy post.
Też kompletuje sobie elementy, pcb mam w wersji z dodatkową dzieloną masą od dużych elektrolitów, powoli do przodu +/- 1/2 kolekcji elementów.
Tranzystorki mam tylko jedno pytanie o te tranzystorki 2SB647/2SD667 (opcja którą najwyżej poszukam i dokupię) za która parę należy wymienić z 2SC3478/2SA1376 czyżby te od zabezpieczenia Q27/26 czy pozostać przy 2SC3478/2SA1376.
Skomentuj
-
Jako, że dziś sobota to zrobiłem z kolegą mały pojedynek wzmacniaczy i kolumn
Źródło dźwięku: Vincent CD-S6
Wzmaki w pojedynku: VINCENT SV-236 vs. Accuklon E450 + barwa E450
Kolumny: Audio Physic YARA vs. TL na AWX
Na wstępnie każdy z nas osłuchał swój sprzęt z 4 kawałkami testowymi. A następnie zaczęło się szukanie najlepszej konfiguracji tego co mielismy na stanie
Wynik testy to: Accuklon E450 (bez barwy E450) + Audio Physic Yara (ale to chyba nie jest zaskoczenie:P)
Tak naprawdę teraz wiem co ta mała końcówka tak naprawde potrafi. Panowi nie szczędzić $ tylko zrobić to raz a dobrze i macie b.dobry wzmak za małą kase!!!!
A tu coś dla Was na pocieszenie oka:)
Skomentuj
-
harnas podmień ten jeden njm na muses8820, wysokie zrobią się bardziej szczegółowe, wokale wyjdą na przód, scena się powiększy, możesz mieć wrażenie że niskich tonów ubędzie ale za to będą "lepsze".
Sam nie wierze że umie tak pisać :-)
I daj znać jak Ci się podoba (żeby nie było że mi i kilku innym się to ubzdurało), kup sobie ten: http://allegro.pl/elmag-muses8820-hi...037625462.html i adapter dokup, najtaniej wyjdzie, w razie wu odsprzedaż następnemu do testów, ale raczej zostawisz.Last edited by dzwiedziu; 08.03.2014, 20:59.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz postaładna podloga
Skomentuj
-
Zamieszczone przez infinity Zobacz postaNie na temat...
Ale coś nie halo z ułożeniem :P
patrzyc na sprzet a nie na podloge:P
Skomentuj
-
Nie na temat...Klinowanie nic nie da - trzeba mieć ściski taśmowe, bo dobijanie kończy się jak widać niestety :P
Źle zacząłeś układanie i potem poleciało. Nie układa się paneli tnąc równo w połowie. Ucinasz 1/3 (np.) i kładziesz do końca, potem ucięty kawałek z końca dajesz na początek i w ten sposób mijają Ci się poprzeczne łączenia i mniej widać, że to panele. I że się "krzywa podłoga" trafiła
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaJako, że dziś sobota to zrobiłem z kolegą mały pojedynek wzmacniaczy i kolumn
Źródło dźwięku: Vincent CD-S6
Wzmaki w pojedynku: VINCENT SV-236 vs. Accuklon E450 + barwa E450
Kolumny: Audio Physic YARA vs. TL na AWX
Na wstępnie każdy z nas osłuchał swój sprzęt z 4 kawałkami testowymi. A następnie zaczęło się szukanie najlepszej konfiguracji tego co mielismy na stanie
Wynik testy to: Accuklon E450 (bez barwy E450) + Audio Physic Yara (ale to chyba nie jest zaskoczenie:P)
Tak naprawdę teraz wiem co ta mała końcówka tak naprawde potrafi. Panowi nie szczędzić $ tylko zrobić to raz a dobrze i macie b.dobry wzmak za małą kase!!!!
A tu coś dla Was na pocieszenie oka:)
Skomentuj
-
Wystarczy trochę poczytać wątek...
I może nie są to minimalne wymiary radiatora ale optymalne.
Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
Skomentuj
-
Jeżeli ktoś chce mam płytki protektorów do tych końcówek .
Bardzo solidne , na zwykłych upc1237 , znacznie lepsze od tych budżetówek z allegro .
opóźnione zał kolumn , żab zwarciowe , Wej na bimetal , no i wbudowany układzik do sterowania vu metrami . Układ można zasilać od 20 do 60 volt , wystarczy tylko zmienić wart niektórych rezystorów .
Wszystko będzie opisane na schemacie - Musze tylko go drobinę dokończyć .
Płytki mam po 18 zł szt , dosyć sporo
Lub mam tez tego typu zabezpieczenia , wystarczy solidnie zamontować taką pcb centralnie nad trafem lub pod w zależności od koncepcji obudowy , układ zapewnia wszystko co potrzeba, żeby zrobić funkcjonalna końcówkę , nie trzeba tutaj żadnych płytek uzupełniających .
Opisywanie tego zajęło by mi sporo czasu , wszystko będzie w dok tego układu .
Układzik ma spore możliwości konfiguracji , w zależności od potrzeby .
Do zdalnego sterowania można włożyć procek z avt 390 zaprogramowany układ jest dostępny u nich po 10 zł . Będę miał też własne wersje tych proc z innym wsadem , będzie zrealizowany przełącznik.
Cena tych pcb 110 zł , a koszt części do tego wychodzi 200-250 zł , także nie jest to budżetowe .
laminat 2mm 2x70um . Mam tylko parę szt .
Skomentuj
Skomentuj