Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
    Bez jaj, ja już nie wiem czym oni się sugerują?
    Co kto dostanie wycenę nawet identycznie tego samego to cena różna - czyżby cena rynkowa miedzi aż tak "pływała" albo co jeden transformator kupują na niego miedź na styk.
    Ostatnio z freedim braliśmy trafa do 7100 i w porównaniu do innego kolegi (który brał kilka dni wcześniej) ten sam i te samo wykonanie - my mieliśmy droższe o niecałe 80zł - szkoda słów.
    Dodatkowo trzeba brać audio bo wersja zwykła jest gówniana.

Noratel za te same parametry zawołał: 235zł netto. trafo ma wymiary: ~142/58/65(zew/wew/wys) czyli podobnie co wersja Audio z toroidy.pl.

Skomentuj

Czemu jest gówniana? Ja jak na razie miałem styczność z toroidami, które były standardowe i żadne nie buczało.

Skomentuj

Moje wszystkie 3:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
          Dodatkowo trzeba brać audio bo wersja zwykła jest gówniana.

Noratel za te same parametry zawołał: 235zł netto. trafo ma wymiary: ~142/58/65(zew/wew/wys) czyli podobnie co wersja Audio z toroidy.pl.
          Za trafo nadające się do e-450 ? Chyba dobra cena ?

Skomentuj

To może warto się noratelem zainteresować?
            Pytałeś o to czy do audio? Bo bodajże wykonują inaczej.
            My chcieliśmy brać do 7100 z noratela ale nie weszło by do obudowy.

Skomentuj

Bez jaj, ja już nie wiem czym oni się sugerują?
              Co kto dostanie wycenę nawet identycznie tego samego to cena różna - czyżby cena rynkowa miedzi aż tak "pływała" albo co jeden transformator kupują na niego miedź na styk.
              Ostatnio z freedim braliśmy trafa do 7100 i w porównaniu do innego kolegi (który brał kilka dni wcześniej) ten sam i te samo wykonanie - my mieliśmy droższe o niecałe 80zł - szkoda słów.
              To prawda co do tej różnicy ale Lachowski wytłumaczył ,że pomylił się w wycenie tego tańszego i zrównał ceny ,tzn.dostaliśmy niby taniej :)
              Cena Noratela wydaje się być bardzo korzystna,tym bardziej że to raczej markowe produkty.
              Zastanawia mnie jednak czy wycenę robili technolodzy czy przesymaptyczna pani sekretarka raczej nie mająca pojęcia o jego zastosowaniu:)
              dj_zibi : wspominałeś ,że to toroid do zastosowań audio ?

Skomentuj

Pytałem o wersję standardową nie wiedziałem ze robią audio, mam 3 sztuki z noratela wersja standard 200VA 2x30V i wydawało mi się duzo solidniejsze niż z toroidów, zero brumienia szumienia etc....
                dzwiedziu jak będziesz ewentualnie pytał w Noratelu to daj znać, chyba ze ja mam podpytać?
                Last edited by dj_zibi; 20.03.2014, 20:40.

Skomentuj

Jeżeli możesz to by wyceni kilka traf tzn:

1) Transformator TS 700VA PRI:230V SEC:
                  45-0-45 / 600W
                  52-0-52 / 60W
                  24 / 20W

2) Inne

Za jednym zamachem i będzie wiadomo co i jak.
                  Weźmie się grupowo kilka rodzai po kilka sztuk i pewno dadzą zniżki.
                  A cena bardzo fajna jak za takie trafo.

Skomentuj

Wysłałem zapytanie. Jak bedzie info dam znać.

Zapytałem o takie trafa w wersji standard i audio:
                    1) Transformator PRI:230V SEC:
                    45-0-45 / 600W
                    52-0-52 / 60W
                    24 / 20W

2) Transformator PRI:230V SEC:
                    48-0-48 / 500W
                    55-0-55 / 60W
                    18-0-18 / 20W

3) Transformator PRI:230V SEC:
                    48-0-48 / 500W
                    55-0-55 / 60W
                    Last edited by dj_zibi; 20.03.2014, 21:07.

Skomentuj

Dla audio zalewają środek i ekrany zakładają.
                      Nie wiem jak zwykłe ale chyba nie.
                      Więc lepiej zapytać.
                      Last edited by dzwiedziu; 20.03.2014, 21:12.

Skomentuj

Dla audio zalewają środek i ekrany zakładają.
                        Nie wiem jak zwykłe ale chyba nie.
                        Mam zwykłe zalane, bez ekranu, jutro zrobię zdjęcia to wrzucę.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                          jutro zrobię zdjęcia to wrzucę.
                          Ok. Z chęcią zerknę jak to w realu wygląda.

Skomentuj

Jak będziecie robić zasilacze to nie dawajcie żadnych bezpieczników po stronach wtórnych trafa , tylko po stronie pierwotnej .
                            Jeżeli taki bezpiecznik by się spalił po stronie wtórnej i poszło by niesymetryczne zasilanie to bardziej można coś uszkodzić w tych układach niż zabezpieczyć . Wystarczy dobrze dobrany bezpiecznik po stronie pierwotnej .

Skomentuj

A kolejnosc wlączania napięć na stopnie koncowki ma znaczenie czy tez nie?

Skomentuj

Gdyby ktoś chciał małą i prostą a zarazem bardzo dobrze grającą końcóweczkę na topologi accu.
                                Pytać na pw lub gg. Od miesiąca na niej gram, zrobiona na bdb częściach, szkoda mi się tego pozbywać ale na następne diy brakuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Sławek
                                  podpowiedzcie w jakim zakładzie zamawiacie płytki
                                  potrzebuję tanio i dobrze:) dla własnych potrzeb 4 szt.
                                  gdzieś tam w postach przewinęła się informacja o Gamie, są w porządku czy coś z nimi nie tak - jeżeli chodzi o wykonanie oczywiście
                                  Merkar - Katowice: http://www.merkar.pl/informacje.html
                                  Z gammą daj se spokój, robią pcb jak im się chce, po za tym najpierw cynują a puźniej solder kładą, cyna się wlewa pod solder i wyglądają puźniej te układy.
                                  A oto efekt ostatniego zamówienia w gammie:

Płytki za niemałe pieniądze zostały zniszczone, mało tego, wyszło to dopiero na samym końcu podczas mycia izopropanolem, szkoda że nie zrobiłem foto jaki syf się zrobił podczas mycia.
                                  Last edited by dzwiedziu; 23.03.2014, 11:04.

Skomentuj

Ma ktoś odpowiedz na ofertę z tymi trafami z Noratela?

Skomentuj

https://www.youtube.com/watch?v=BHre1NF0wEQ
                                      Zrobiłem taki soft starcik do trafa sterowany dotykowo ::)))) . tak dla zabawy .
                                      Miałem już coś podobnego podobnego zrobione tylko to było sterowanie za pomocą jednego sensora silnikiem .
                                      Trochę to przerobiłem i działa , ogólnie jest dosyć proste , są tam dwa proste układziki czasowe jeden od przekaźnika drugi który jeszcze nieznacznie opóźnia całość , Żeby po podaniu zasilania na układ kiedy przerzutnik się re-setnie przy stanie nieustalonym triak się samoistnie nie wyzwalał .
                                      Ta wielka pcb na której układzik jest - to było, ale lepiej nie będę gadał co . ::))
                                      Układzik steruje lampą na biurku .
                                      Tylko widział bym to w smd , bo na elementach przewlekanych nie ma sensu tego robić .
                                      Można by to zrobić na pcb 4cm na 4cm . plus elementy wykonawcze i jakieś małe trafo .

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Karamba

Skomentuj

Wiadomo coś o tym projekcie pcb na którym będzie soft start, filtr sieciowy, układ włączający i wyłączający wzmaka po przez przełącznik bistabilny oraz jakieś małe trafko do zasialania protektorka ?? czy sprawa umilkła??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X