Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dzwiedziu, płodny jesteś w tych końcówkach
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Mam ochotę takiego kolosa złożyć :)
      Dużo gotówki trzeba by było szykować?
      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ehh a ja ledwo uniego polutowalem a gdzie tu e450

Skomentuj

Nie liczyłem bo większość gratów miałem, ale coś pomiędzy 700-1000, ciężko powiedzieć.

Skomentuj

Warto się bawić przy e450?
            Nie mowie tu o zabawie przy składaniu :flapper:
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nie wiem, jeszcze nie odpaliłem.

Przy 450 będzie najprawdopodobnie potrzebna mała modyfikacja przy zasilaczach wyższego napięcia, żeby się lekkiego brumu pozbyć całkowicie.
              Dzieje się tak w 450, 4100, 5000 i w kilku innych starszych klonach.
              Jest on spowodowany zasileniem dwóch mostków, na każdym kanale z osobna, jednym odczepem z transformatora, w oryginale tak działa u nas powoduje brum.
              Koszt przeróbki: cztery zworki + mostek 4A + 2 x 2200-3300uF/100V + 2 x 100nF/min 100V.
              Jak u siebie sprawdzę na dniach to powiem co i jak.

Skomentuj

Gdzie można dostać takie złącza ark, które występują na pcb jaskinowca??

Skomentuj

Zamieszczone przez madelektronik Zobacz posta
                  Gdzie można dostać takie złącza ark, które występują na pcb jaskinowca??
                  Ja zamówiłem tu: http://bns.com.pl/ls,ZLACZA,do-druku-9-50,,,,,

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta

TO-247 są większe.

]

No właśnie nie są.

TO-3P 19,9x15,6mm
                  TO-247 20,95x15,94mm

2SC5200/2SA1943 mają obudowę TO-264 26,49x20,5mm

Zamówię te podkładki u chińczyka bo nigdzie nie znalazłem takich dużych.

Skomentuj

Nie patrz na wymiary tranów tylko zerknij na allegro, bo pod TO-246 sprzedają podkładki 25/20.

Te duże ark ma markg_2006 na allegro.

Skomentuj

Nie patrz na wymiary tranów tylko zerknij na allegro, bo pod TO-246 sprzedają podkładki 25/20.

Te duże ark ma markg_2006 na allegro.
                      Widziałem te podkładki i podobne na eBay ale one właśnie są "na styk" pod tranzystory mocy do E-450 a podkładka powinna być ciut większa.
                      Zamówię te u chińczyka. Myślę, że będą dobre.

Markg_2006 nie ma już złączy ARK r=9,5mm i dlatego zamawiałem gdzie indziej.

Skomentuj

No i zagrał:

Jeszcze mała kosmetyka i myśleć co dalej :-)

Skomentuj

No i zagrał:

Jeszcze mała kosmetyka i myśleć co dalej :-)
                          Nie ukrywam, zazdroszczę i gratuluję

Skomentuj

Ja tam walczyłem z trafami . :) szkoda gadać , jest z tym sporo roboty, głownie z takimi transformatorkami fon audio . Konkretnie zrobionymi . Trzeba przy temu zrobić troszkę obliczeń ale ogólnie prosta sprawa .

Filmik jak się to kreci , ale ogólnie nudna sprawa .
                            https://www.youtube.com/watch?v=wZfu...p3rzkddegmyc0k

Skomentuj

Pana nawijarka? Widzę tu biznes :cool: Dla mnie nawijać takim sprzętem to by była czysta przyjemność. Czasami jak patrze na cenę niektórych totoidów to mam zamiar sam nawinąć.. tylko czym patykiem? xD

Skomentuj

Nie patykiem ino czulenkiem

Skomentuj

Biznes, na razie jeszcze trzeba sporo zainwestować, żeby można było coś robić na poważnie .
                                  Zobaczę , może uda mi się coś z uni europejskiej wyżebrać na działalność i uzyskać ulgi podatkowe .
                                  Także na razie kombinuje - :) . Ale chcę sprowadzić i inne maszynki ale troszkę wysoki kurs dolca mnie powstrzymuje ,
                                  Mogły by wrócić czasy kiedy był po 3 zł .

Na razie jeszcze ugrzązłem z tymi obudowami , ale to wszystko chwilowe . Z reszta nie potrafię wszystkiego ogarnąć .

Skomentuj

fajne wskazówki, gdyby ktoś był zainteresowany
                                    model nissei dla denona, ale całkiem podobny do oryginału 450 całkiem zgrabny rozmiarowo

Last edited by micha7n; 16.02.2015, 23:24.

Skomentuj

Kablowanie...

Skomentuj

No i dziś zagadał tak jak powinien:

Skomentuj

Witam.
                                          Ze względu na to że posiadam tylko PCB i spis elementów mam pytania do konstruktora i kolegów składających MDKG V 2,0

1.Rezystory emiterowe 0.47R zostały zmniejszone do 0,22R z powodu
                                          - polepszenia zadziałania zabezpieczeń
                                          - polepszenia walorów dźwiękowych
                                          - zdobycia nieograniczonego dostępu do 0,22R :)

2. Czy rezystory R52 do R55 to 1,5k a R43 332R
                                          3. Czy tranzystory T19-T22 zastępujemy diodami
                                          4. Jaka wartość rezystora R85 i gdzie podłączamy drugi koniec
                                          5. I czy jeszcze są jakieś zmiany których nie zauważyłem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X