Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mi w końcu doszła nowa zabawka :)

Na razie jestem 200 proc zadowolony , jakościowo ta maszynka jest wykonana perfekcyjnie wszystko łożyskowane , solidne , jakość mnie aż trochę zaskoczyła . Tylko trzeba pod każdy typ i wymiar rdzenia zestroić program tak żeby było wszystko idealnie nawinięte .

Wersja beta 2 oprogramowania do sterownika już działa , ale trzeba to troszkę potestować .

Z tego co tutaj zerkłem po temacie, barwy od 450 chcecie zamawiać ?? nie zaglądałem tutaj przez parę dni -brak czasu , te pcb stare są robione żeby były jak najtańsze jednostronne , można by zrobić dwustronne z lepszym prowadzeniem ścieżek , cena by podskoczyła o 5-6 zł . tamte co kiedyś zamawiałem koszt był ok 15 zł .
    Teraz z tymi cenami jest troszkę nijako głównie przez wysoki kurs dolara , ale to i tak odbije się na polskim rynku i będzie fajna inflacja na towar sprowadzany z chin jak firmom pokończą się zapasy magazynowe - czyli sporo .
    Last edited by jaskiniowiec; 04.02.2015, 21:18.

Skomentuj

To ile będzie za trafo e450
      Last edited by sylvek; 04.02.2015, 21:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
        tamte co kiedyś zamawiałem koszt był ok 15 zł
        Ok 35zł :-)
        Last edited by dzwiedziu; 04.02.2015, 22:17.

Skomentuj

Mam złożone barwę na starych płytkach i nie ukrywam że ich jakość nie powala... Chodzi głównie o soldermaskę. Lakier łatwo schodzi a cyna podchodzi pod nią. Chętnie ponownie złoże ten układ jeszcze raz, zwłaszcza, że mam płytki do px-3 mini. Pytanie do jaskiniowca- są już dostępne pcb do zabezpieczenia?

Skomentuj

Bo stare pcb są z gammy i to jeszcze ze źle utwardzoną solder maską.
            To że cyna podchodzi pod maskę to u nich normalne bo najpierw cynują w całości a na końcu kładą maskę.
            Te zamówimy w merkarze.

Skomentuj

To świetnie, bo ta płytka z gammy od strony lutowania wygląda conajmniej słabo.... Przydałyby się jeszcze otwory do samego montażu pcb, których na tamtych pcb brakuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                Na razie jestem 200 proc zadowolony , jakościowo ta maszynka jest wykonana perfekcyjnie wszystko łożyskowane , solidne , jakość mnie aż trochę zaskoczyła . Tylko trzeba pod każdy typ i wymiar rdzenia zestroić program tak żeby było wszystko idealnie nawinięte .
                Co to za maszynka dokładnie?:)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                  Co to za maszynka dokładnie?:)
                  Z tego co pamiętam to do nawijania transformatorów.

Skomentuj

No to błysnąłeś... O model pytam.. :glare:

Skomentuj

Błysnołem -nie błysnołem, jakie pytanie taka odpowiedź. :flapper:

Skomentuj

Ciężko powiedzieć model jest podany w krzaczkach ,

Skomentuj

To podaj jakiś link chociaż :)

Skomentuj

Po prostu zagadałem z chińczykiem w tej firmie co pcb zamawiam iż chcę kupić w miarę solidna nawijarkę, i załatwił gdzieś na ich rynku, nie mam pojęcia gdzie .

Skomentuj

To podaj jakiś link chociaż :)
                              Tu jest kilka maszynek:

http://www.aliexpress.com/wholesale?...id+transformer

http://www.aliexpress.com/wholesale?...id+transformer
                              Last edited by Birofil; 08.02.2015, 12:06.

Skomentuj

Po bodajże roku od odpalenia przypomniałem sobie o 450 i udało mi się ją wreszcie spakować...

W środku za selektor,bufor i regulacje volume służy świetny Volcano,zabezpieczenie głośników Pkrecza,softstart Taza.Obsługa pilotem,wyłącznik główny na IEC a na wejsciu Muses 8820.
                                W ten sposób mam zwartą i cudnie grającą integrę :)
                                Pozostaje dopracowanie paru zewnętrznych szczegółów i pozbycie się brumu ale to już inna historia.
                                Last edited by freedi; 08.02.2015, 21:19.

Skomentuj

Teraz powinieneś napisać do mnie pw z ceną :)

Skomentuj

Teraz powinieneś napisać do mnie pw z ceną :)
                                    Dolphin-ale ty chciałeś rasową,czystą końcówkę a mnie niechcący wyszła skromna integra:)
                                    Co do cen,to lepiej nie wspominać,bo liczyłem pobieżnie i można się przerazić ale w DIY to taki poniekąd zakup na raty.
                                    Ten projekt jest jednak warty każdej wydanej złotówki !

Skomentuj

Żeby nie było, że kupił kit i leży w szufladzie:

Uruchomione obie końcówki od pierwszego kopa. I dobrze bo w razie kabum ja bym błędu nie znalazł. Mam trafo 2*43v. Miałem dowinąć pomocnicze, ale chyba dam sobie spokój. Nie grzeje się nadmiernie. Zadziwiająca jest stabilność układu jak ustawi się tyle i tyle po rozgrzaniu to cyferki na mierniku ani drgną.
                                      Pozdrawiam.

Skomentuj

Czy stosował ktoś podkładki ceramiczne?

Podkładki TO-3P są "na styk" i czy nie będą za małe?

Takie byłyby chyba lepsze:
                                        http://www.aliexpress.com/item/20pcs...217388309.html

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                                          Uruchomione obie końcówki od pierwszego kopa....
                                          Czemu żarówka jest tylko po stronie dodatniej? A co jak by zwarcie było po ujemnej?

Zamieszczone przez Birofil Zobacz posta
                                          Podkładki TO-3P są "na styk"
                                          TO-247 są większe.

A tak po za tym, też działam:
                                          Last edited by dzwiedziu; 10.02.2015, 21:02.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X