Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ktos wie jak eksperymentpowac z dzwiekiem zmieniajac JRC na jakis inny uklad??

Jakies propozycje??

Skomentuj

Tylko żebyś ty z serwem nie poeksperymentował, bo będzie smród.

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
        Ktos wie jak eksperymentpowac z dzwiekiem zmieniajac JRC na jakis inny uklad??

Jakies propozycje??
        Zmienić kolumny ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
          Zmienić kolumny ;-)
          Adam jak zawsze dobre rady dajesz:P hehe spokojnie potrzeba jeszcze trochę czasu i możliwe, że coś fajnego wjedzie:)

Skomentuj

z doświadczenia wiem, że wymiana wzmacniacza operacyjnego całkowicie zmienia dźwięk.... co OP to nowy wzmacniacz i to OP-em jesteśmy w stanie wyciągnąć z końcówki to co chcemy (chcemy piękną wyraźną średnicę wstawiamy OPA627AU, lubimy gitary OP275, coś pośrodku lm317, za dużo basu OP2604 i tak dalej...)

aczkolwiek osobiście radzę wymieniać je rozważnie, sprawdzając ich temperaturę i testować pierw na głośniku testowym - nie każdy będzie działać ....

a i najważniejsze.... NIE WYMIENIAĆ NA DZIAŁAJĄCYM UKŁADZIE ! jak w CD-kach / preampach takie cuda da się robić, to w końcówkach mocy zakończy się to smrodem....

mam pytanie do bardziej doświadczonych elektronicznie osób ...

wydaje mi się, że w miejscu C28 i C26 powinny być kondensatory bipolarne (tor audio i to kondensatory działające szeregowo)
            mam rację czy coś przeoczyłem ?

Skomentuj

Wejściowy polarny ma być a w sprzężeniu bipolarny.

Skomentuj

LM317 to nie op-amp:)
                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                Grado SR125i

Skomentuj

Pewnie miał na myśli OPA317

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                    Tylko żebyś ty z serwem nie poeksperymentował, bo będzie smród.
                    rozumiem, że lepiej tego nie tykać??:)

Skomentuj

I ja się skusiłem na zachwalany op-amp MUSES 8820-jutro będzie porównanie z JRC 4580 w accu 7100...

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                        LM317 to nie op-amp:)

racja - mój bład ...

---------- Post dodany o 07:24 ---------- Poprzedni post o 07:24 ----------

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                        I ja się skusiłem na zachwalany op-amp MUSES 8820-jutro będzie porównanie z JRC 4580 w accu 7100...
                        a tak zapytam gdzie go kupiłeś i ile płaciłeś ? a i czy masz parkę na sell ? chętnie bym wziął ...

Skomentuj

Kupiłem dokładnie u tego sprzedawcy-rozmawiałem telefonicznie,bo zależało mi na expresie i koleś konkretny,zobaczymy czy układy również...

http://allegro.pl/muses-8820-opamp-o...977255796.html

Skomentuj

klonik ukończony:-) Zachęcam do składania bo naprawdę warto!!:-) Zdjęcia bebechów w budowanie na ekranie ;-) http://diyaudio.pl/showthread.php/38...662#post396662

Skomentuj

Fajne, skąd buda ?

Swoją drogą to już kolejny klon ukończony, może ktoś przy kolejnym nagrał by i wrzucił na jakiś youtube "uruchomienie" tego cacka po zlutowaniu ? Jaskiniowiec pisał chyba, że dużo osób ma przy uruchomieniu fajerwerki to by się na pewno przydało wielu składającym (szczególnie, że tyle osób kupiło kity).

Skomentuj

Buda z modushop.pl . Podłącz przez żarówki przy uruchamianiu i podłącz jakieś głośniki lub kolumny testowe. Zresztą daj zabezpieczenie przed DC, np. irkowe i choćbyś z masami coś pokręcił to kolumny przeżyją bo zabezpieczenia nie puszczą;-)

Skomentuj

.3lite pisał na początku, że porobi zdjęcia

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  Nawet dostałbyś z obrazkami ale musze wcześniej dostać własny komplet E-450 przed Wami by porobić zdjęcia w czasie lutowania, ustawienia prądu spoczynkowego i prowadzenia mas by nie tworzyć pętli

Skomentuj

Tu już jest jeden:
                                    http://diyaudio.pl/showthread.php/23...l=1#post391073

Ale jak najbardziej mogę jeszcze ja dołożyć, tylko, że ja mam zasilacze ograniczające przepływ prądu i tu nie jest taki "domowy" sposób.

Skomentuj

Ja daję rezystory pomiędzy zasilacz a końcówkę na + i - po ok 10-20om 5-10W zależy od mocy wzmacniacza i pilnuje ich temperatury.
                                      Po za tym tak jak pisałem, trzymać się mojego opisu, zadbać o estetyczny montaż, z głową lutować i sprawdzać wartości, biegunowość czy oznaczenia elementów oraz poprawnie "posadzić" na radiatorach a gwarantuję że musi odpalić od kopa.
                                      Zlutowałem i uruchamiałem sporą ilość tych klonów, każdy ruszał od kopa.

Skomentuj

:biggrin::biggrin:

Skomentuj

Właśnie z Dźwiedziem testujemy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X