Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
    Akurat ten jest bez niczego,wersja pure:) bo chciałem sprawdzić jak gra ale docelowo będzie protector DC i sterownik projektu Jaskinowca.

idzie się jeszcze załapać na te cudo:) ??

Skomentuj

Co tak cicho?
      U mnie, do 7100 trafo pod koniec tego lub początek przyszłego tygodnia i już wszystko mam - tylko upychać do obudowy.
      Do 450 trafo muszę przewinąć, obudowę wykombinować a tak po za tym wszystko jest:

---------- Post dodany o 18:57 ---------- Poprzedni post o 18:52 ----------

Aaa, i świeżo ulepiony jednej marudzie :-)
      Last edited by dzwiedziu; 04.02.2014, 18:58.

Skomentuj

Czy będzie jakieś dodatkowe zamówienie na kondensatory? Byłbym zainteresowany parką.

Skomentuj

Zamieszczone przez maciokacio Zobacz posta
          Czy będzie jakieś dodatkowe zamówienie na kondensatory? Byłbym zainteresowany parką.
          Również bym się podpiął do zamówienia.

Skomentuj

Co do kondensatorów to kolega freedi mógłby sie wypowiedziec.
            Ale wstepnie rozmawialismy i przy zakupie min.5 par interes juz jest oplacalny.
            Ja potrzebuje 2 pary, koledzy wyzej 2, wiec juz mozna byloby cos zamowic.

Skomentuj

Tak więc wypowiadam się:)
              -na tą chwilę w magazynie sklepu mają tylko 6 szt 47000uF i jak znajdę chwilkę to zapytam kiedy przewidują następną dostawę.
              -dostępne są natomiast 39000uF oczywiście tańsze o 3€ i w zupełności wystarczające do zasilacza accu e450-w oryginale fabryka stosuje 33000uF
              Także decyzja należy do Was,ich cena na pewno nie przekroczy 115 zł przy 10 parkach.
              Niech wypowiedzą się zainteresowani zakupem.

pozdrawiam
              ....może się zdarzyć,że cena 47000uF w nowej dostawie niestety będzie już wyższa(kursy walut),także osobiście brałbym te 39000uF :)
              Last edited by freedi; 05.02.2014, 09:12.

Skomentuj

Co do zabezpieczenia każdy może zrobić sobei malutkie zabezpieczenie na UPC. Ja popełniłem kiedyś sam coś takiego:

Last edited by dj_zibi; 05.02.2014, 09:35.

Skomentuj

Ja ewentualnie też bym się pisał na parę i może być 39000, a cena to za sztukę?

Skomentuj

Ja myślałem na czymś takim:
                    http://www.advanceelectronic.pl/pl/p...237-stereo./35

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
                      Mozna i zrobić takie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                        Ja ewentualnie też bym się pisał na parę i może być 39000, a cena to za sztukę?
                        A jak myślisz?Skoro normalnie cenią się tyle :)...

http://www.ebay.pl/itm/1x-Schraub-El...item35c8d185a0

Wysłałem zapytanie do sklepu o przewidywaną dostawę tych 47000uF i jak tylko dostanę odpowiedź-zadecydujecie...
                        Last edited by freedi; 05.02.2014, 15:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                          Mozna i zrobić takie
                          Ale jeszcze zobaczę jak chłopaki będą robić może się zmieni koncepcja. Dzwiedziu ty do tej pory w klonach jakie robiłeś zabezpieczenia etc?
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Obojętne, byle działały poprawnie.
                            Przeważnie na upc.

Skomentuj

Nie na temat...
                              Trochę w temacie elektrolitów i nie tylko. Chińczyki mają teraz "Nju Jear" i nawet nie odpisują na zapytania. (jak Włosi w sierpniu :thumbdn:) To, gdzie się kupuje ma drugorzędne znaczenie, bo i tak pewnikiem przyleci albo przypłynie z tamtych okolic (HK, Taiwan, czy inny "China-mainland"). Ja też czekam na odpowiedź z USA w sprawie scalaków, a dostałem tylko automatyczną odpowiedź... yh... trzeba czekać, w moim przypadku do 10-go lutego
                              Last edited by infinity; 05.02.2014, 16:58.

Skomentuj

Już dostałem odpowiedź odnośnie Nipponów 47000uF:
                                Większa ilość będzie dostępna za ok 4 tyg.
                                Tak więc jeśli ktoś chce wcześniej:
                                -to do wzięcia jest tylko 6 szt i niestety cena wtedy jest ok.280zł/para za 47000uf
                                -lub ok 230zł/para za 39000uF(ale tylko jeśli będzie chętnych na min 10 par)
                                -ewentualnie czekamy ok.miesiąca na 47000uF za 256zł/para(min chętnych na 10 par)
                                Takie są fakty i nic już raczej się nie zmieni....

pozdrawiam i reszta zależy już od Was

Skomentuj

Osobiście podtrzymuję, potrzebuje 4 szt. tych Nipponów, myśle że 39000uF wystarczy skoro fabryka daje i tak mniej. Ale jeśli większość zdecyduje że woli 47000u to możemy poczekać te ok 4 tygodnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                                    Osobiście podtrzymuję, potrzebuje 4 szt. tych Nipponów, myśle że 39000uF wystarczy skoro fabryka daje i tak mniej. Ale jeśli większość zdecyduje że woli 47000u to możemy poczekać te ok 4 tygodnie.
                                    Zróbmy wobec tego próbną listę na 39000uF/80V-i najniższa cena jaką możemy dostać to 225 zł za parkę !
                                    Chęć zakupu proszę zgłaszać na PW-na tą chwilę mam potwierdzenie na 4 pary...
                                    Oczywiście możemy wziąć dowolnie inne wartości-cena będzie zależeć od ilości .
                                    Będę brał również różne obejmy do kondensatorów ale to już małe kwoty...
                                    Ale generalnie celujemy w kondensatory do accu E450 właśnie takie:
                                    I żeby nie było nieporozumień jak przy ostatnim zakupie:sporo osób myślało że cena (128zł za 47000uF) dotyczy pary:)

39000uf 80V-cena za parę 225 zł + 15 zł przesyłka kurierem

...PROSZĘ PISAĆ NA PW...

Skomentuj

Też bym się chyba pisał, ale raczej na 47k uF. Zawsze to można potem wykorzystac do P-7100 czy innych potworów, a cena praktycznie taka sama ;-) Czas również nie gra za bardzo roli bo i tak nikt jeszcze nie ma płytek/kitów/traf/etc ;-)

Skomentuj

Ja rowniez wzialbym 47000uf. Wiec moze zrobimy liste chetnych na oba rodzaje.
                                        1. maciokacio - 2x 47000uf

Skomentuj

Moja opcja freedi poszła na PW.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X