Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz postatak, sam frez 260zl....
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz postaTyla siena za prosty otwor? Coz generalnie fajni pomocni ludzie, ale niestety cenowo troche przeginaja. Chcialem kupic obudowe w modu, ale ostatecznie zdecydowalem sie na toroidy, wyszlo taniej bo w toroidach jest juz wyciety otwor na gniazdo zasilajace, modushop wolaja za takie cos 60 czy 70 zl, wiec w sumie za twoja dziure moglo tyle wyjsc.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez piglet11 Zobacz postaDużo jak 70 zł za gniazdo, jak ja za wycięcie dwóch blach na laserze do accu 7100 z ich materiału i pomalowanie proszkowe dałem 80 zł
Skomentuj
-
Większość laserów w punktach usługowych (grawerowanie itp.) to lasery CO2 i one są do grawerowania i cięcia plexy, sklejki i np. specjalnych laminatów grawerskich imitujących wyglądem metale, ale w prawdziwym metalu to zazwyczaj nawet ryski nie zrobią. Do metalu są lasery typu YAG (ok. 10x droższe więc rzadziej spotykane) oraz fiber (nie wiem czy nadają się do cięcia ale do znakowania metali na pewno tak, i są chyba tańsze niż YAG).Last edited by Arturos; 14.09.2014, 14:55.
Skomentuj
-
W końcu po długich bojach odpaliłem końcówkę. Za źródło robi pioneer n50, kolumny to projekt diy Zapha sr71. Pierwsze co rzuca się w uszy to świetna kontrola kolumn. Nic nie gra dłużej nic powinno, bas trzymany jest w ryzach. Drugie to, że muzyka nabrała gładkości, powabu. Coś jak wjechanie na nową polską autostradę z drogi wiejskiej :-). Całość Brzmi świetnie. Odnośnie tonów z pewnością nie jest za dużo wysokich. Wcześniej kolumny grały pod marantzem i mam wrażenie ze było ich więcej. Dla mnie bajka bo nic nie syczy i nie meczy. Bas pod pełną kontrolą i chwilami zachwyca. Na średnie brakło czasu. Tyle na 1h odsłuchów. Jestem bardzo zadowolony. Teraz czas na stronę wizualną poprzez zapakowanie wszystkiego w niewielką obudowę. Wielkie dzięki dla Dzwiedzia za nieocenioną pomoc, niejeden browar dla Ciebie.
;
Skomentuj
-
Pteterycz, fajnie to wygląda ale ciasssssno :-)
U mnie też "lekkie" zmiany, czekam na budkę mniejszą (4U/300) bo obecna (5U/400) zajmuje 1/3 biurka. Kolega potrzebuje do 7100 więc mała wymiana będzie.
Po za tym nie mam kiedy słuchać bo cały czas w delegacji.
Tak sobie myślę że dla chętnych, a jest kilka osób, można by zrobić zamówienie na barwy dźwięku (niskie, wysokie, przycisk direct). Barwa jest gotowa i sprawdzona właśnie z 450, działa bdb.
Skomentuj
-
No ciasno, ciasno ale... upchałemmogła by być te 5 cm dłuższa.
Też się nad barwą i pre zastanawiałem, możemy działać.DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
a sterownik to masz z moduschop też ??
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaPteterycz, fajnie to wygląda ale ciasssssno :-)
U mnie też "lekkie" zmiany, czekam na budkę mniejszą (4U/300) bo obecna (5U/400) zajmuje 1/3 biurka. Kolega potrzebuje do 7100 więc mała wymiana będzie.
Po za tym nie mam kiedy słuchać bo cały czas w delegacji.
Tak sobie myślę że dla chętnych, a jest kilka osób, można by zrobić zamówienie na barwy dźwięku (niskie, wysokie, przycisk direct). Barwa jest gotowa i sprawdzona właśnie z 450, działa bdb.Last edited by lonevolf; 01.10.2014, 03:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postaa sterownik to masz z moduschop też ??
Najważniejsze że mechanika za mną...DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez freedi Zobacz posta-VU-metry to te chińskie potwory które ciężko wysterować?
Zamieszczone przez freedi Zobacz posta-testowałeś je na tym sterowniku?
Zamieszczone przez freedi Zobacz posta-co to za wyłącznik/wandal na froncie i skąd?DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...
Skomentuj
Skomentuj