Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

E tam oryginał taka sytuacja!
    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

moduschop ?? i jaki koszt takiego panelu

Skomentuj

tak, sam frez 260zl....
        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta
          tak, sam frez 260zl....
          Tyla siena za prosty otwor? Coz generalnie fajni pomocni ludzie, ale niestety cenowo troche przeginaja. Chcialem kupic obudowe w modu, ale ostatecznie zdecydowalem sie na toroidy, wyszlo taniej bo w toroidach jest juz wyciety otwor na gniazdo zasilajace, modushop wolaja za takie cos 60 czy 70 zl, wiec w sumie za twoja dziure moglo tyle wyjsc.

Skomentuj

Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
            Tyla siena za prosty otwor? Coz generalnie fajni pomocni ludzie, ale niestety cenowo troche przeginaja. Chcialem kupic obudowe w modu, ale ostatecznie zdecydowalem sie na toroidy, wyszlo taniej bo w toroidach jest juz wyciety otwor na gniazdo zasilajace, modushop wolaja za takie cos 60 czy 70 zl, wiec w sumie za twoja dziure moglo tyle wyjsc.
            Dużo jak 70 zł za gniazdo, jak ja za wycięcie dwóch blach na laserze do accu 7100 z ich materiału i pomalowanie proszkowe dałem 80 zł

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
              Dużo jak 70 zł za gniazdo, jak ja za wycięcie dwóch blach na laserze do accu 7100 z ich materiału i pomalowanie proszkowe dałem 80 zł
              Czy laser nadaje sie do ciecia plexi? jesli tak to daj namiary na ta firme.

Skomentuj

Lassr ?? Do plexy chyba raczej frez lub "waterjet"

Skomentuj

Większość laserów w punktach usługowych (grawerowanie itp.) to lasery CO2 i one są do grawerowania i cięcia plexy, sklejki i np. specjalnych laminatów grawerskich imitujących wyglądem metale, ale w prawdziwym metalu to zazwyczaj nawet ryski nie zrobią. Do metalu są lasery typu YAG (ok. 10x droższe więc rzadziej spotykane) oraz fiber (nie wiem czy nadają się do cięcia ale do znakowania metali na pewno tak, i są chyba tańsze niż YAG).
                  Last edited by Arturos; 14.09.2014, 14:55.

Skomentuj

Sprawdzi mi ktoś czy dobrze to połapałem??

Skomentuj

R2, R3 jest za duży (68R), ograniczenie wychodzi około 10 mA. Powinny być mniej więcej po 6-7R aby było ograniczenie na około 100 mA.

Reszta jest raczej dobrze.

Skomentuj

W końcu po długich bojach odpaliłem końcówkę. Za źródło robi pioneer n50, kolumny to projekt diy Zapha sr71. Pierwsze co rzuca się w uszy to świetna kontrola kolumn. Nic nie gra dłużej nic powinno, bas trzymany jest w ryzach. Drugie to, że muzyka nabrała gładkości, powabu. Coś jak wjechanie na nową polską autostradę z drogi wiejskiej :-). Całość Brzmi świetnie. Odnośnie tonów z pewnością nie jest za dużo wysokich. Wcześniej kolumny grały pod marantzem i mam wrażenie ze było ich więcej. Dla mnie bajka bo nic nie syczy i nie meczy. Bas pod pełną kontrolą i chwilami zachwyca. Na średnie brakło czasu. Tyle na 1h odsłuchów. Jestem bardzo zadowolony. Teraz czas na stronę wizualną poprzez zapakowanie wszystkiego w niewielką obudowę. Wielkie dzięki dla Dzwiedzia za nieocenioną pomoc, niejeden browar dla Ciebie.
                        ;

Skomentuj

Skomentuj

Chłopaki coś się obijają :flapper:
                            U mnie już bliżej jak dalej...

Skomentuj

Taki wzmak chętnie kupię.. :)

Skomentuj

Pteterycz, fajnie to wygląda ale ciasssssno :-)
                                U mnie też "lekkie" zmiany, czekam na budkę mniejszą (4U/300) bo obecna (5U/400) zajmuje 1/3 biurka. Kolega potrzebuje do 7100 więc mała wymiana będzie.
                                Po za tym nie mam kiedy słuchać bo cały czas w delegacji.
                                Tak sobie myślę że dla chętnych, a jest kilka osób, można by zrobić zamówienie na barwy dźwięku (niskie, wysokie, przycisk direct). Barwa jest gotowa i sprawdzona właśnie z 450, działa bdb.

Skomentuj

No ciasno, ciasno ale... upchałem mogła by być te 5 cm dłuższa.
                                  Też się nad barwą i pre zastanawiałem, możemy działać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pteterycz Zobacz posta

Chłopaki coś się obijają :flapper:
                                    U mnie już bliżej jak dalej...
                                    super sprawa:thumbup: odkupiłem od jednego z forumowiczów kita i w sumie jeszcze trochę minie zanim go poskładam ale też chcę mieć takie wycieraczki pozyskałem ostatnio końcówkę Palladium LA 1200 w sumie dla samych vu myślicie że da rade to jakoś poskładać do kupy

a sterownik to masz z moduschop też ??

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                    Pteterycz, fajnie to wygląda ale ciasssssno :-)
                                    U mnie też "lekkie" zmiany, czekam na budkę mniejszą (4U/300) bo obecna (5U/400) zajmuje 1/3 biurka. Kolega potrzebuje do 7100 więc mała wymiana będzie.
                                    Po za tym nie mam kiedy słuchać bo cały czas w delegacji.
                                    Tak sobie myślę że dla chętnych, a jest kilka osób, można by zrobić zamówienie na barwy dźwięku (niskie, wysokie, przycisk direct). Barwa jest gotowa i sprawdzona właśnie z 450, działa bdb.
                                    no ja bym się też pisał na to:)
                                    Last edited by lonevolf; 01.10.2014, 03:07.

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
                                      a sterownik to masz z moduschop też ??
                                      Tak z modu :)

Najważniejsze że mechanika za mną...

Skomentuj

Zacnie to wygląda,tak w stylu samego Accuphase ! Okabluj to jeszcze poprawnie(będzie dopiero ciasno) i ...ciesz się super wzmakiem !
                                        -VU-metry to te chińskie potwory które ciężko wysterować?
                                        -testowałeś je na tym sterowniku?
                                        -co to za wyłącznik/wandal na froncie i skąd?

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                                          -VU-metry to te chińskie potwory które ciężko wysterować?
                                          Tak, pobawię się zobaczę co one warte...

-testowałeś je na tym sterowniku?
                                          mało czasu jeszcze nie sprawdzałem, widziałem jak ten układ steruje jeszcze większe te z modu to może i ruszy te ;-)

-co to za wyłącznik/wandal na froncie i skąd?
                                          również z modu bistabilny wandal 22mm :flapper:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X