Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Koncowki,trafo,kondy i obudowa latwo policzyc + robocizna jezeli nie wiesz jak to poskladac;p

Skomentuj

Buda z modu ponad 1,2kzł, trafo ok 900zł, końcówki ok 2kzł, kondy ok 400zł, zabezpieczenia + soft ok 500 (w naszej wersji), płaskowniki + śruby + przewody + gniazda + włączniki + blacha na półkę + muses02 + inne to następne parę stówek, do tego cała robocizna + przesyłki.
      Freedi już nie raz żeśmy to liczyli, 4kzł nie ma szans, okolice 5,5kzł to już bardziej realne.
      Ja jak bym miał sprzedawać swój model to min 8kzł, kupa roboty, czasu i nerwów mnie to kosztowało.
      Może się wydawać za co tyle kasy, ale każdy sobie może policzyć (jeden z as na cenę 8kzł odpowiedział mi że za tę kwotę kupi oryginał od turków i dostanie żonę gratis - zostawię to bez komentarza - niektórzy wiedzą kto).
      Last edited by dzwiedziu; 22.10.2014, 19:24.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
        trafo ok 900zł
        2.5kva kładziecie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          2.5kva kładziecie ?
          1,65kVA ja dawałem w swoim.

Skomentuj

"Oto ceny wersji AUDIO:

TS1650VA PRI:230V SEC:
            > 55-0-55V / 1500VA
            > 2x60V / 50VA
            > 2x60V / 50VA
            > 2x17V / 30VA
            > 1x24V / 20VA
            - wyprowadzenia linkami 30cm
            cena: 832,00 zł z VAT / szt."

Noratel wycenił na 785zł netto za szt.

Skomentuj

Buda z modu ponad 1,2kzł, trafo ok 900zł, końcówki ok 2kzł, kondy ok 400zł, zabezpieczenia + soft ok 500 (w naszej wersji), płaskowniki + śruby + przewody + gniazda + włączniki + blacha na półkę + muses02 + inne to następne parę stówek, do tego cała robocizna + przesyłki.
              Freedi już nie raz żeśmy to liczyli, 4kzł nie ma szans, okolice 5,5kzł to już bardziej realne.
              Ja jak bym miał sprzedawać swój model to min 8kzł, kupa roboty, czasu i nerwów mnie to kosztowało.
              Może się wydawać za co tyle kasy, ale każdy sobie może policzyć (jeden z as na cenę 8kzł odpowiedział mi że za tę kwotę kupi oryginał od turków i dostanie żonę gratis - zostawię to bez komentarza - niektórzy wiedzą kto).
              Znam doskonale koszty i cały proces produkcji takiego klona Adrian.I wiem,że są wysokie ale można przecież włożyć to do kartonu po butach :) dać jakieś tam byle pojemności w zasilaczu,trafo z piwnicy,zrezygnować z zabezpieczeń,gniazd itd...I może zamknęłoby się to w 4 kzł.I zagra.Dlaczego by nie ?Ale czy warto ryzykować?
              Wiem,że dla Ciebie,dla mnie i większości,którzy mają te końcówkę to ostateczny wzmacniacz.
              A ci ,którzy szydzą z tego i próbują zdeprymować ten temat i całą zabawę w ogólne klonowanie Accuphase(nie tylko ich wzmacniaczy)-po prostu tego nie robili a nawet nie słuchali niczego przez chwile...
              Ot,taka nasza narodowa przypadłość.
              Last edited by freedi; 23.10.2014, 11:10.

Skomentuj

"Oto ceny wersji AUDIO:
                No tak macie wyższe napięcie i dodatkowe uzwojenia.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                Wiem,że dla Ciebie,dla mnie i większości,którzy mają te końcówkę to ostateczny wzmacniacz.
                A tam od razu ostateczny
                Kolejny .
                Ja jeszcze jednego w budę nie włożyłem a już w mej ptasiej małej główce narodziła się kolejna :biggrin:
                Tym razem naprawdę szalona ale bez sponsora się nie uda :(

Skomentuj

A co to ma byc i ile ma mniej wiecejkosztowac??

Skomentuj

Nie na temat...

Skomentuj

Spawarka;]

Skomentuj

Witam , w związku z pyt , PCB sterowników już są w drodze, koszta na razie nie znane , muszę wszystko później przeliczyć , koszt będzie zależny od wersji układu , oraz wersji oprogramowania .
                        Pcb bazowe są jeszcze nieco inne niż prototyp który pokazywałem, na układ będą się składały 3 szt pcb , bazowa , moduł z drugim procem i wyświetlaczem TFT oraz 3 pcb z dodatkowym wzmacniaczem operacyjnym i filtrem , potrzebny do zrealizowania słupkowego analizatora widma, który będzie sobie mrugał na wyświetlaczu - jako wizualne uzupełnienie układu .
                        Ogólnie mini komputerek . Jak wszystko będzie tak daleko to zaprezentuje układ .

Bardzo późno je zamówiłem , właściwie niedawno .

Co do wzmaków, właściwie mam 5 projekcików na bazie accu które nigdy się nie doczekały realizacji , różne wariacje np:
                        Też pcb zamówię , jak będę zamawiał obudowy .

Skomentuj

Zamieszczone przez jaskiniowiec Zobacz posta
                          Witam , w związku z pyt , PCB sterowników już są w drodze, koszta na razie nie znane , muszę wszystko później przeliczyć , koszt będzie zależny od wersji układu , oraz wersji oprogramowania .
                          Pcb bazowe są jeszcze nieco inne niż prototyp który pokazywałem, na układ będą się składały 3 szt pcb , bazowa , moduł z drugim procem i wyświetlaczem TFT oraz 3 pcb z dodatkowym wzmacniaczem operacyjnym i filtrem , potrzebny do zrealizowania słupkowego analizatora widma, który będzie sobie mrugał na wyświetlaczu - jako wizualne uzupełnienie układu .
                          Ogólnie mini komputerek . Jak wszystko będzie tak daleko to zaprezentuje układ .

Bardzo późno je zamówiłem , właściwie niedawno .

Co do wzmaków, właściwie mam 5 projekcików na bazie accu które nigdy się nie doczekały realizacji , różne wariacje np:

To pcb to ktory z klanow accu??

Skomentuj

Jeszcze kosmetyka i wskaźniki. Bliżej jak dalej!

PS. Może do kalendarza? Czy nie bardzo?
                            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zdjęcie które pokazałem nie przedstawia żadnego konkretnego egzemplarza accu , spora cześć tych układów jest podobna konstrukcyjnie - powiedzmy mini wersja 7100
                              Wiadomo ze te końcówki są bardzo drogie , niestety bez ok 7-8 tys raczej nie ma co podchodzić do składania - tak żeby zrobić porządna końcówkę .
                              Powstanie jeszcze znacznie droższa końcówka na bazie A-200, ze względu na zainteresowanie pewnego grona osób .
                              Ale będę miał tez pcb do takich małych wzmacniaczyków jak kiedyś jak go nazwałem px-3 , tylko z poprawkami dołożonym serwem itp - ponieważ z maksymalnego uproszczenia wynika czasami sporo kłopotów .

Końcówki do a-200 na razie w woreczkach ::)) właściwie jest kilka takich woreczków .

Skomentuj

Heh, chciałbym taki jeden "woreczek" dostać. Ale nawet E-450 to dla mnie daleka przyszłość... Pełna lista elementów do 450-tki była tylko dla tych co kupili PCB dostępna? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                                  Heh, chciałbym taki jeden "woreczek" dostać. Ale nawet E-450 to dla mnie daleka przyszłość... Pełna lista elementów do 450-tki była tylko dla tych co kupili PCB dostępna? :)
                                  Jak kupiles pcb to dostales spis

Skomentuj

Przeprowadziłem już inżynierie wsteczna tego wzmaka posiada kilka zmian w układzie, nie był to aż tak wielki problem .
                                    Chwalą się na portalach hi-endu zdjęciami o wysokiej rozdzielczości z których można praktycznie wszystko z czytać :) .
                                    Ale prawdopodobnie kupię dokumentacje, tylko kosztuje fajna sumkę zielonych, na spółkę z resztą Audiofili , także rozejdzie się po kościach, tylko muszę rozkminić chińczyka czy faktycznie czy nie blefuje i nie sprzeda mi dokumentacji z diory :) .

Jeszcze jedno mnie denerwuje , ale możliwe ze da się zrobić , produkcja płytek złoconych ale pokrytych bezbarwna soldermaską ,żeby wizualnie się fajnie świeciły :) i nie było znać paluchów .
                                    Obecnie zamówiłem do sterowników złocone całościowo pokryte solder maską - ale zielona, pady lutownicze gdzie będą lutowane elementy cynowane .
                                    Last edited by jaskiniowiec; 26.10.2014, 17:28.

Skomentuj

co to za konstrukcja, jakieś bliższe informacje? może wyprze kiedyś jeszcze nie skończone 450 ...

Skomentuj

Zamieszczone przez micha7n Zobacz posta
                                        co to za konstrukcja, jakieś bliższe informacje? może wyprze kiedyś jeszcze nie skończone 450 ...

Zdjęcie które pokazałem nie przedstawia żadnego konkretnego egzemplarza accu , spora cześć tych układów jest podobna konstrukcyjnie - powiedzmy mini wersja 7100
                                        :)
                                        DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

jaskiniowiec
                                          Byla by szansa odkupienia tak okolo 4 parek 2sj618/2sk3497 albo o info gdzie je mozna nabyc ?
                                          Dzieki wielkie.
                                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X