Buda z modu ponad 1,2kzł, trafo ok 900zł, końcówki ok 2kzł, kondy ok 400zł, zabezpieczenia + soft ok 500 (w naszej wersji), płaskowniki + śruby + przewody + gniazda + włączniki + blacha na półkę + muses02 + inne to następne parę stówek, do tego cała robocizna + przesyłki.
Freedi już nie raz żeśmy to liczyli, 4kzł nie ma szans, okolice 5,5kzł to już bardziej realne.
Ja jak bym miał sprzedawać swój model to min 8kzł, kupa roboty, czasu i nerwów mnie to kosztowało.
Może się wydawać za co tyle kasy, ale każdy sobie może policzyć (jeden z as na cenę 8kzł odpowiedział mi że za tę kwotę kupi oryginał od turków i dostanie żonę gratis - zostawię to bez komentarza - niektórzy wiedzą kto).
Buda z modu ponad 1,2kzł, trafo ok 900zł, końcówki ok 2kzł, kondy ok 400zł, zabezpieczenia + soft ok 500 (w naszej wersji), płaskowniki + śruby + przewody + gniazda + włączniki + blacha na półkę + muses02 + inne to następne parę stówek, do tego cała robocizna + przesyłki.
Freedi już nie raz żeśmy to liczyli, 4kzł nie ma szans, okolice 5,5kzł to już bardziej realne.
Ja jak bym miał sprzedawać swój model to min 8kzł, kupa roboty, czasu i nerwów mnie to kosztowało.
Może się wydawać za co tyle kasy, ale każdy sobie może policzyć (jeden z as na cenę 8kzł odpowiedział mi że za tę kwotę kupi oryginał od turków i dostanie żonę gratis - zostawię to bez komentarza - niektórzy wiedzą kto).
Znam doskonale koszty i cały proces produkcji takiego klona Adrian.I wiem,że są wysokie ale można przecież włożyć to do kartonu po butach :) dać jakieś tam byle pojemności w zasilaczu,trafo z piwnicy,zrezygnować z zabezpieczeń,gniazd itd...I może zamknęłoby się to w 4 kzł.I zagra.Dlaczego by nie ?Ale czy warto ryzykować?
Wiem,że dla Ciebie,dla mnie i większości,którzy mają te końcówkę to ostateczny wzmacniacz.
A ci ,którzy szydzą z tego i próbują zdeprymować ten temat i całą zabawę w ogólne klonowanie Accuphase(nie tylko ich wzmacniaczy)-po prostu tego nie robili a nawet nie słuchali niczego przez chwile...
Ot,taka nasza narodowa przypadłość.
Wiem,że dla Ciebie,dla mnie i większości,którzy mają te końcówkę to ostateczny wzmacniacz.
A tam od razu ostateczny
Kolejny .
Ja jeszcze jednego w budę nie włożyłem a już w mej ptasiej małej główce narodziła się kolejna :biggrin:
Tym razem naprawdę szalona ale bez sponsora się nie uda :(
Witam , w związku z pyt , PCB sterowników już są w drodze, koszta na razie nie znane , muszę wszystko później przeliczyć , koszt będzie zależny od wersji układu , oraz wersji oprogramowania .
Pcb bazowe są jeszcze nieco inne niż prototyp który pokazywałem, na układ będą się składały 3 szt pcb , bazowa , moduł z drugim procem i wyświetlaczem TFT oraz 3 pcb z dodatkowym wzmacniaczem operacyjnym i filtrem , potrzebny do zrealizowania słupkowego analizatora widma, który będzie sobie mrugał na wyświetlaczu - jako wizualne uzupełnienie układu .
Ogólnie mini komputerek . Jak wszystko będzie tak daleko to zaprezentuje układ .
Bardzo późno je zamówiłem , właściwie niedawno .
Co do wzmaków, właściwie mam 5 projekcików na bazie accu które nigdy się nie doczekały realizacji , różne wariacje np:
Też pcb zamówię , jak będę zamawiał obudowy .
Witam , w związku z pyt , PCB sterowników już są w drodze, koszta na razie nie znane , muszę wszystko później przeliczyć , koszt będzie zależny od wersji układu , oraz wersji oprogramowania .
Pcb bazowe są jeszcze nieco inne niż prototyp który pokazywałem, na układ będą się składały 3 szt pcb , bazowa , moduł z drugim procem i wyświetlaczem TFT oraz 3 pcb z dodatkowym wzmacniaczem operacyjnym i filtrem , potrzebny do zrealizowania słupkowego analizatora widma, który będzie sobie mrugał na wyświetlaczu - jako wizualne uzupełnienie układu .
Ogólnie mini komputerek . Jak wszystko będzie tak daleko to zaprezentuje układ .
Bardzo późno je zamówiłem , właściwie niedawno .
Co do wzmaków, właściwie mam 5 projekcików na bazie accu które nigdy się nie doczekały realizacji , różne wariacje np:
Zdjęcie które pokazałem nie przedstawia żadnego konkretnego egzemplarza accu , spora cześć tych układów jest podobna konstrukcyjnie - powiedzmy mini wersja 7100
Wiadomo ze te końcówki są bardzo drogie , niestety bez ok 7-8 tys raczej nie ma co podchodzić do składania - tak żeby zrobić porządna końcówkę .
Powstanie jeszcze znacznie droższa końcówka na bazie A-200, ze względu na zainteresowanie pewnego grona osób .
Ale będę miał tez pcb do takich małych wzmacniaczyków jak kiedyś jak go nazwałem px-3 , tylko z poprawkami dołożonym serwem itp - ponieważ z maksymalnego uproszczenia wynika czasami sporo kłopotów .
Końcówki do a-200 na razie w woreczkach ::)) właściwie jest kilka takich woreczków .
Heh, chciałbym taki jeden "woreczek" dostać. Ale nawet E-450 to dla mnie daleka przyszłość... Pełna lista elementów do 450-tki była tylko dla tych co kupili PCB dostępna? :)
Heh, chciałbym taki jeden "woreczek" dostać. Ale nawet E-450 to dla mnie daleka przyszłość... Pełna lista elementów do 450-tki była tylko dla tych co kupili PCB dostępna? :)
Przeprowadziłem już inżynierie wsteczna tego wzmaka posiada kilka zmian w układzie, nie był to aż tak wielki problem .
Chwalą się na portalach hi-endu zdjęciami o wysokiej rozdzielczości z których można praktycznie wszystko z czytać :) .
Ale prawdopodobnie kupię dokumentacje, tylko kosztuje fajna sumkę zielonych, na spółkę z resztą Audiofili , także rozejdzie się po kościach, tylko muszę rozkminić chińczyka czy faktycznie czy nie blefuje i nie sprzeda mi dokumentacji z diory :) .
Jeszcze jedno mnie denerwuje , ale możliwe ze da się zrobić , produkcja płytek złoconych ale pokrytych bezbarwna soldermaską ,żeby wizualnie się fajnie świeciły :) i nie było znać paluchów .
Obecnie zamówiłem do sterowników złocone całościowo pokryte solder maską - ale zielona, pady lutownicze gdzie będą lutowane elementy cynowane .
co to za konstrukcja, jakieś bliższe informacje? może wyprze kiedyś jeszcze nie skończone 450 ...
Zdjęcie które pokazałem nie przedstawia żadnego konkretnego egzemplarza accu , spora cześć tych układów jest podobna konstrukcyjnie - powiedzmy mini wersja 7100
Skomentuj