Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.kashinoki.co.jp/

Skomentuj

Pu kilku miesiącach dłubania maszyna ruszyła ! co prawda jeden kanał ale grzmi to niesamowicie !pozostały jeszcze trzy.
      Wielkie podziękowania ..szczególnie dla jaskniniowca i dzwiedzia! Dzięki chłopaki za wsparcie techniczne :)
      na warsztacie..pierwsze uruchomienie

ps. żarówka jako świecący 'bezpiecznik' z wrażenia została w obwodzie i pięknie mrugała w takt zasysanych amperków ...heheee
      Last edited by micha7n; 28.10.2014, 01:32.

Skomentuj

Jaka jest wymagana minimalna pojemność kondensatorów w zasilaczu dla E-450 dla dwóch kanałów?

Skomentuj

Ja miałem za pierwszym razem u siebie 2x 20 000uF. Teraz mam 2x 47 000uF ale spokojnie można też dać 39 000uF

Skomentuj

W oryginale jest 33000uF.

Skomentuj

dzwiedziu na stronę czy łącznie?

Skomentuj

2x33000uF

Skomentuj

Jak to wypada w porownaniu do fabrycznych wzmakow z lat 90?
                  E-450 jest najnizszym modelem tych koncowek mocy?
                  I jeszcze podstawowe pytanie, ile kosztuje zrobienie tego E-450 z ladna obudowa i dobrymi elementami.
                  Last edited by Bumpalump; 28.10.2014, 15:21.
                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Borys , mogę odsprzedać - ale to na pw . Co do kashinoki to raczej najlepszy sklep, tylko do detalistów jest inne podejście niż do osób które kupują w setkach. Wszystko 101 proc oryginały . Napisał bym więcej jak kupować i jak to wszystko przesłać, tylko to nie jest kompletnie temat na forum .

Skomentuj

Odnośnie obudowy te z modushop to brać na 4U czy na 3U wystarczy ?

Skomentuj

W 3U żadnym sposobem nie zmieścisz.

Skomentuj

Dzięki czyli ta będzie dobra 1PD04300B.

Skomentuj

Ma ktoś jakieś doświadczenie z wstawianiem ALPS'a między 450 a preamp z 408 ? przed końcówką czy przed preampem..?

Skomentuj

Końcówkę na razie mam inną ale potka mam przed preampem e408

Skomentuj

Witam wszystkich po małej przerwie. Mam w zamiarze przerobić moją końcówkę e-450 na układ dual-mono. Mam trafo 2x (48/0/48) i dodatkowo 100V ale tego odczepu w żaden sposób nie wykorzystam. Do tego chciałbym dokupić małe trafo r - core 50/0/50 i 15V do zasilania pomocniczego.
                                Mam pytanie odnośnie kondensatorów czy mogę zastosować np pojedynczo na stronę pojedyńczy 47000uF czy lepiej 2x22000uf czy na przykład zasilacz Ravena z 4x12000uf.
                                Zastanawiam się też nad masą czy muszę odizolować obydwie końcówki od siebie czy mogę zrobić je na wspólnej masie.
                                Last edited by sylvek; 02.11.2014, 21:22.

Skomentuj

2x47000 na strone, jesli w dual mono. Ja tak mam i jest OK. :)

Skomentuj

W oryginale jest 2x33000uf a ty mi polecasz teoretycznie 2x94000uf nie za dużo trochę:)

- - - - - aktualizacja - - - - -
                                    Last edited by sylvek; 03.11.2014, 12:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                                      Zastanawiam się też nad masą czy muszę odizolować obydwie końcówki od siebie czy mogę zrobić je na wspólnej masie.
                                      masa ma się łączyć tylko przy wejściach z obudową .

Skomentuj

ok, ale jak zastosuję np. po jednym kondensatorze na stronę to masę do końcówki czy do zasilania zabezpieczeń puszcze prosto z trafo a nie z zasilacza jak mam to teraz, notabene wg. twojego projektu.

Skomentuj

sylvek jak ty sonie wyobrażasz dual mono?
                                          Czy ja dobrze rozumiem, że chcesz użyć jednego kondensatora na końcówkę?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X