Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zrób coś takiego. Działa.

Skomentuj

Do zasilania pomocniczego oddzielny zasilacz. Pisał o tym swego czasu kolega dzwiedziu. Unikniesz tym sposobem problemów z brumem...czy całkowicie? wyjdzie w praniu

Skomentuj

Do pomocniczego mam dwa odczepy :) tak mi dzwiedziu doradzil zanim trafo zamawialem jak posklejam wszytko do kupy to zobaczymy czy brumi.
        jeszcze troche to potrwa niestety fundusz powierniczy zamrozony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez lonevolf Zobacz posta
          Do pomocniczego mam dwa odczepy :) tak mi dzwiedziu doradzil zanim trafo zamawialem jak posklejam wszytko do kupy to zobaczymy czy brumi.
          jeszcze troche to potrwa niestety fundusz powierniczy zamrozony :)
          Daj znać czy to pomaga bo też będę musiał zamówić trafo i takie info będzie przydatne, ale też jeszcze to trochę potrwa

Skomentuj

Ku....... Działa:lol: hehe ręce mi się Trzęsły jak starej kurwie cycki jak to włączałem :drool: trafo jest cichutkie nic nie brumi zero dosłownie przykładałem ucho i nic nie słychać cisza jak makiem zasiał puściłem coś z tel i potem z cd i gra elegancko :) trza teraz się za pre od taza brać i barwę i połapać to wszytko i pomyśleć na budą :thumbup:

- - - - - aktualizacja - - - - -

aa kotti dzięki zrobiłem dokładnie jak rozrysowałeś :)

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
              Daj znać czy to pomaga bo też będę musiał zamówić trafo i takie info będzie przydatne, ale też jeszcze to trochę potrwa
              ja mam z dwoma odczepami i jest ok.

Skomentuj

U mnie sa dwa zasilania pomocnicze oraz masy jak narysowal kotti7. Jak sie przylozy ucho to brum raz jest a raz go prawie nie slychac ( nie wiem dlaczego tak sie to zmienia ). Czy brum ma w ogole jakis wplyw na dzwiek ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                  U mnie sa dwa zasilania pomocnicze oraz masy jak narysowal kotti7. Jak sie przylozy ucho to brum raz jest a raz go prawie nie slychac ( nie wiem dlaczego tak sie to zmienia ). Czy brum ma w ogole jakis wplyw na dzwiek ?
                  Czy trafo na przemian brumi?, jeśli tak wstaw DC-blocker jest tu na forum schemat http://diyaudio.pl/showthread.php/23...e-E-450/page79.

Skomentuj

Klon E450 przed:

i po:

koszt ramki w zaprzyjaźnionym zakładzie obróbki metalu max 62zł, szybka przydymiona u szklarza 19zł, zmiany w brzmieniu... bezcenne ;-)

za frontem ukryte są wskaźniki wychyłowe oryginalnie podświetlone, zastanawiam się jeszcze czy usunąć napis.
                    Last edited by kotti7; 12.09.2015, 16:13.

Skomentuj

Witam, z mojej strony powoli to wszystko ogarniam, pierwsza partia części zeszła, jeszcze druga partia - czyli wszystkie wnętrzności, płytki pomocnicze .
                      aa i tak napotkałem spory problem rozmieszczenia elementów na płycie montażowej wewnątrz , Przy montażu panelu przedniego z dużym otworem na vu albo sporym wyświetlaczem tft .
                      Własciwie hehe na te wzmaki zrobiłem już kilka tuzinów projektów blach, blaszek, mocowań .
                      Z założenia wewnątrz ma to być poezja,
                      Razem powstają trzy typy obudów . Na elektrodzie wstawiłem fotki jak to wygląda, nie będę tego dublował

Skomentuj

I jeszcze rzut z wieczora

obok do spakowania do kolejnej obudowy czeka pre Taza i barwa Dzwiedzia. Po zastosowaniu dwóch osobnych zasilań cisza jak makiem zasiał :-)
                        Czy próbował ktoś ożenić końcówkę z lampami? jakie są koszty zakupu/budowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          Właśnie że nie takie drogie: http://www.ebay.pl/itm/1X-OPA301-DUA...item3f4ad0b029
                          A co warte to się zobaczy, u siebie porównam z muses02 a u kolegi z burson hdaudio.
                          Kolega wsadził zamiast muses02 w 7100 i nie zamierza wracać do muses.
                          Napisz proszę jak wypadły porównania :)

Skomentuj

Nie na temat...
                            ...preamp jest nie tylko taza, ale również .3lite...
                            Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                            Grado SR125i

Skomentuj

Do rodziny dołączyło nowe dziecko, barwa od e450 :)

Skomentuj

Jeszcze nic nie porównywałem bo cały czas w delegacji, a w weekendy już się nie chce.
                                A jest jeszcze rodzina.

Skomentuj

mam pytanie jak "wypełnić" otwory wej. i wyj. na płytce protektora one mają fi-5mm

Skomentuj

Filmik pokazujący działanie układu zabezpieczeń https://www.youtube.com/watch?v=B5HqsV8csyU, obsługa jest na bardzo fajnym pilocie philipsa ( bdobry zasięg), do tego będą dwie wersje modułów jedna z wyświetlaczem Oled i drugi z modułem raspberry pi2 i siedmio calowym dotykowym wyświetlaczem ,

Myślę ze to będą wizualnie fajne bajery, w które będzie można wyposażać wzmaki .
                                    Ceny to już punkt widzenia :) sam wyświetlacz i moduł raspberry pi2 - 500 zł plus oprogramowanie bez sterownika który pokazałem na filmiku .
                                    Wersja na Oled też już zaczyna żyć .

Skomentuj

Moje Raspberry czeka na twe rozkazy Panie :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                                        Do rodziny dołączyło nowe dziecko, barwa od e450 :)
                                        Gratuluje też planuje podobnie zakończyć projekt. Na front panelu urzyłeś plexy czy szyby?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                          Zmieniłem opampy w 7100 oraz 450 na muses 02 (grają identycznie jak 8820) i ta końcówka bardzo dobrze gra z tymi opampami.
                                          Prawda to ?

Który to opamp trzeba wymienić konkretnie ?

Planuję w ciągu miesiąca maks poskładać E450 do kupy bo stoi odłogiem od roku "w częściach" i bym od razu mógł wymienić opampy na coś sensownego. :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X