Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Propozycja zamówienia końcówki mocy klona accuphase E-450.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiana baterii kondensatorów (2*14(3300uF)) na nippony, masa się uprościła przez co wyeliminowywałem resztki brumu.

Skomentuj

Okablowanie klasa. Brum nie zalezy od ilosci kondensatorow.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
        Okablowanie klasa. Brum nie zalezy od ilosci kondensatorow.
        Potrafisz czytać ze zrozumieniem ? Czy tylko wybiórczo ?

Skomentuj

Barwa e450 jest dobrana faktycznie parametrami idealnie, próbowałem trochę się pobawić zmieniać wartości dla basu na pcb ale nic lepszego nie można osiągnąć aby był idealny kompromis i bez dziur w pasmie.

wykresy robione w proteusie - symulacja: sygnał wej amplituda 1V - 1khz
          obydwa potencjometry ustawione na środku

bass na max , wysokie na środku:

bass środek, wysokie na max:

bass i wysokie na max:

Skomentuj

Cześć. Orientujecie się czy jest szansa na ponowne zbiorowe zamówienie na tą końcówkę mocy accuphase E-450. Pytanko kieruje w szczególności do 'dzwiedziu' jako że jesteś Master :). Z góry dzięki za odp

Skomentuj

Co do pcb to musiało by być sporo chętnych żeby się opłacało.
              Zapytaj Jaskiniowca, może coś będzie miał.

Skomentuj

Też jestem zaintereslwany końcówką e450 może ktoś coś 😊Będę wdzięczny.

Skomentuj

Jeżeli ktoś chce pcb do jakiegoś wzmaka to pisać na pw, tylko ze pcb są droższe niż w zbiorówce, jaka kiedyś była, nie zamawiam już na zapas takich ilości .

Skomentuj

HEHE , za niedługo będzie można normalnie produkować wzmaki, nie chwaliłem się ale zaprojektowałem kompletne wzmaki od a-z każdy detal - bebechy itp
                    Chinole już jadą z tym koksem ::)) .

Skomentuj

Gotowy grający wzmacniacz z końcówkami E450:
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/26...187#post454187

Pozdrawiam.

Skomentuj

Kiedy zbiorowe na bufor ?

Skomentuj

I następne zabawki do sprawdzenia (ponoć lepsze niż burson hdaudio i musesy):

Skomentuj

No proszę, dyskretne op-ampy... Ciekawe co to warte. I ile kosztuje

Skomentuj

Właśnie że nie takie drogie: http://www.ebay.pl/itm/1X-OPA301-DUA...item3f4ad0b029
                              A co warte to się zobaczy, u siebie porównam z muses02 a u kolegi z burson hdaudio.
                              Kolega wsadził zamiast muses02 w 7100 i nie zamierza wracać do muses.
                              Last edited by dzwiedziu; 06.08.2015, 21:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                I następne zabawki do sprawdzenia (ponoć lepsze niż burson hdaudio i musesy):
                                Mógłbyś zrobić jakieś zdjęcia w dużej rozdzielczości ?
                                Ciekaw jestem co tam upakowali :)
                                Schematu pewnie nie załączyli ?

Skomentuj

Koleś za schemat chce ok 500zł - ktoś ze znajomych pytał.
                                  Co do dużego foto, to za wiele nie zobaczysz bo tranzystory smd mają tylko oznaczenia, a niektóre bardzo słabo widoczne, do tego pcb jest czarna.

Skomentuj

Jakby Ci się nudziło to 2-3dni i masz schemat zrobiony :)
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Tylko czy to gra tak zajefajnie, żeby był sens kopiowania?

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                        Koleś za schemat chce ok 500zł - ktoś ze znajomych pytał.
                                        Co do dużego foto, to za wiele nie zobaczysz bo tranzystory smd mają tylko oznaczenia, a niektóre bardzo słabo widoczne, do tego pcb jest czarna.
                                        Zobaczyłbym co potrzebuję , a przynajmniej ilość tranzystorów i mniej więcej układ :)
                                        Już na tych zdjęciach które zamieściłeś coś widać

Skomentuj

Mam jedno pytanie jak ta końcówka zachowa się przy zwarciu na wyjściu głośnikowym czy ma jakiś układ który zapobiega takim przypadkom?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X