Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobry DAC diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Super DACi dla gęstych formatów, a tu muzyki jak na lekarstwo, co tu się przejmować jak współczesne wydania mają niewyobrażalną kompresję dynamiki, a stare i tak są w jakości CD i mają 16bit.

Skomentuj

Witam

Nie chcę zakładać osobnego tematu bo mam krótkie pytanie: Jaki byście polecili DAC lub kartę dźwiękową za ok. 300zł (tylko muzyka, coś na podpięcie suba też by się przydało)

Skomentuj

Ak4490 + cm6631 z ebaya.
        Np.
        http://m.ebay.com/itm/Assembled-AK44...440?nav=SEARCH
        http://m.ebay.com/itm/CM6631A-24bit-...794?nav=SEARCH

Zrob podwojne rca na wejsciu wzmaka i podepniesz suba:-)

Skomentuj

Dzięki

A z gotowych kart(firmowych) coś dobrego w tej cenie da się znaleźć aktualnie?

Słucham w 100% mp3 320bitrate, ciekaw więc jestem czego mi trzeba, żeby to brzmiało jak najlepiej :)
          Last edited by gazela922; 23.07.2015, 19:15.

Skomentuj

Dobrych "flaków".. :)
            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gazela922 Zobacz posta
              Dzięki

A z gotowych kart(firmowych) coś dobrego w tej cenie da się znaleźć aktualnie?

Słucham w 100% mp3 320bitrate, ciekaw więc jestem czego mi trzeba, żeby to brzmiało jak najlepiej :)
              Napisz jakie masz kolumny i wzmak, w sumie wtedy mozna bedzie cos wiecej powiedziec. Za 300zl zbyt wiele nie poszalejesz, a gotowe karty to tani szajs w tej kwocie.

Skomentuj

Rotel 840BX3 i Quadral Tribun MK V

Aktualnie miałem Audigy 2 ZS i było znacznie lepiej niż integra Realtek ALC892

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                Dobrych "flaków".. :)
                Nie ma rady, żeby muzyki której słucham znaleźć w tym formacie.

Skomentuj

ja bym mierzył w to co wyżej wspominałem, a najlepiej zamiast cm6631A wziąłbym amanero, ale to niestety musiałbyś sporo dołożyć.

Skomentuj

Jeśli masz w kompie SPDIF, to na CS8416 można zrobić konwerter SPDIF-->I2S za przysłowiowe grosze (scalak $2) i pod to już możesz podpinać różne kostki na I2S.

Skomentuj

A czy ten amanero jest aż tak dużo lepszy od cm6631A? Bo też rozglądam się za czymś raczej budżetowym.

Skomentuj

Mialem jedno i drugie, poprzez amanero dzwiek jest duzo lepszy.

Skomentuj

Przejechałem się znowu na kostce AD :/
                          Ale szczegoly innym razem po dogłębnym tescie
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a ja testowałem już 1702 i bardzo mi się podoba, ale szczegóły potem.

Skomentuj

Gdzie kupie odpowiednie trafa/trafo do tego AK4490?

Skomentuj

Zamieszczone przez gazela922 Zobacz posta
                                Nie ma rady, żeby muzyki której słucham znaleźć w tym formacie.
                                Ale ktos te mp3 z czegoś musiał zrobić czyż nie?

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
                                Dobrych "flaków"..
                                Czyżby?
                                http://www.npr.org/sections/therecor...-audio-quality

Skomentuj

W 4 z 6 przypadków wybrałem poprawnie WAV w dwóch pozostałych 320kbps mp3. Sprzęt odłsuchowy - Superluxy HMC631 i integra w PC Realteca Później sprawdzę w chwili wolnego z jakimś dobrym DAC i wzmacniaczem słuchawkowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez toorop Zobacz posta
                                    W 4 z 6 przypadków wybrałem poprawnie WAV w dwóch pozostałych 320kbps mp3. Sprzęt odłsuchowy - Superluxy HMC631 i integra w PC Realteca Później sprawdzę w chwili wolnego z jakimś dobrym DAC i wzmacniaczem słuchawkowym.
                                    Pytanie ile razy musialeś sie wsłuchiwac i powtarzac odtwarzanie danego kawałka...

Skomentuj

Nie na temat...
                                      I tak mieli niezły kodek, bo zazwyczaj mp3 znacząco poniżej 320kbps brzmi fatalnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez brencik Zobacz posta
                                        Pytanie ile razy musialeś sie wsłuchiwac i powtarzac odtwarzanie danego kawałka...
                                        Pierwszy utwór kilka razy odtwarzałem ale od drugiego już wybierałem pewien moment kilku sek i przełączałem pomiędzy wersjami. MP3 128KBPS można odróżnić, bardzo ciężko jest 320 od FLAC ale przy dobrym sprzęcie myślę że też się da.

Skomentuj

Kupię na Ali oryginalnego ES9023? Wiem, że ta kość ma różne opinie, ale nie zabija ceną i jest prosta w aplikacji, więc chce się przetestować...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X