Zamieszczone przez Pawel S.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
na schemacie widze ze tylko przekaznik bo reszta jest i tak ograniczana na 12V
patrzac na uklad i polaczenia to widze ze idzie dalej do tranzystora sterujacego wlaczaniem scalakow. z noty katalogowej widze ze prog zalaczania STBY i MUTE w TDA to 1,5V (chociaz w dalszym opisie to jest 5V) wiec te 12V (moze ok 11V bo ts2/15 okazalo sie uszkodzone) powinno rowniez wystarczyc
punkt -24V nie ma polaczen wiec to odpada. +24V wg mnie pojawia sie tylko na przekazniku...
ale jak to juz nie raz bywalo, moge sie mylic :roll:
co do potencjometrow to juz wiem ze 100kA bedzie wplywal na dzialanie filtru wiec go nie zmieniam.
a logarytmiczny duzo zmieni?
chyba jednak dla pewnosci kupie taki jaki trzeba...
tak wiec irku, jak daleko jestem od prawdy? :smile:
Skomentuj
-
moj mostek juz dziala. okazalo sie ze wzmacniacz odpala bezproblemowo pod warunkiem ze nie zrobi sie bledow. ja zrobilem 2:
1. wlutowalem odwrotnie jeden kondensator w zasilaczu :oops:
2. podlaczylem wentylator w sciezce zasilania gdzie jest 12V. to byl blad bo wentylator pobiera duzo wiecej pradu niz zasilacz moze dostarczyc i wszystko przestaje dzialac :P
dla przypomnienia foto
jak widac zastosowalem radiator od procesora. ku mojemu zdziwieniu starcza on na dosc dlugo bez wentylatora (w moim przypadku napiecia to +/- 28,8V pod obciazeniem glosnikiem 8ohm bez podania sygnalu) wiec jakis regulator jego obrotow by sie przydal zeby zalaczal sie jedynie przy wiekszych glosnosciach
teraz musze tylko dopracowac uklad trafa czuwania bo mam za niskie napiecie :???:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez vicherTen limiter mocy współdziała z fotodiodą FOT1?
lacznie 4 czesci
Zamieszczone przez vicherMA ktoś na sprzedaż płytkę pod mostek według projektu Irka?
Zamieszczone przez vicherW jakim sklepie najlepiej zamówić części? Piekarz, TME?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S.irkowi sie skonczyly
Zamieszczone przez Pawel S.moze pora wytrawic kilka
Zamieszczone przez Pawel S.polecam javoreczek na allegro
Skomentuj
Skomentuj