Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TDA7294 w subie -prosto i tanio dla kazdego.

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

vicher, Wadowice, Zator, Jankowice, Babice, Zagórze ( moja wieś xD ) następnie do Chrzanowa ( 10km od Zagórza ) i jesteś w sklepie elektronicznym :)

ew. może bliżej masz do Jaworzna, chociaż nie wiem :P No i może w Wadowicach jest jakiś sklep ... albo Sucha Beskidzka? :)

Do Jaworzna nie masz bliżej, ale bliżej, niż do Chrzanowa masz jeszcze do Oświęcimia - tam też może będzie jakiś sklep :)

Skomentuj

cudny90, To już wole do krk bo łatwiejszy dojazd, kilka sklepów, albo na giełde :razz:

Co do zamówienia to zdecydowałem się na sklep w Bielsko Biała http://www.nowyelektronik.pl/.

I proszę Was o pomoc w wyborze elementów. Na początek
      Przekażnik >> http://www.nowyelektronik.pl/searchs...&mode=sing_kat
      Trafo czuwania >> http://www.nowyelektronik.pl/searchs...de=kategoriami
      Oraz złącza http://www.nowyelektronik.pl/searchs...&mode=sing_kat

Trafo według oznaczenia z dokumentacji. Będzie odpowiedni? >> http://www.nowyelektronik.pl/searchs...de=opis&nr=846

I jeśli chodzi o spis elementów.
      Zenner 15-30V opcja DZ1 DZ3. Wchodzą w skłąd limitera jak się domyslam. Obojętne czy będzie 15V czy np 24V?

Skomentuj

vicher, akurat większość elementów kupowałem do swojego mostka w tym sklepie.

Jeżeli chodzi o trafo czuwania to kup TS2/56, natomiast przekaźnik JQX115.

Skomentuj

vicher, w tym sklepie za JEDEN rezystor placisz 9gr
          u javoreszka za 100szt zaplacisz 1,22zl ;]

porownaj oferty

Zamieszczone przez vicher
          jakos nie moge znalezc odpowiedniego po zdjeciach :???:
          http://www.nowyelektronik.pl/searchs...=opis&nr=27474 ale cos o takim rozstawie nozek
          przeciez wyraznie irek napisal TS2/56 http://www.nowyelektronik.pl/searchs...szuk=wszystkie
          ARK 3 pinowe na np 2,5mm2, 1xRCA i ewentualnie zlacze na wejscie wysokopoziomowe.
          I jeśli chodzi o spis elementów.
          Zenner 15-30V opcja DZ1 DZ3. Wchodzą w skłąd limitera jak się domyslam. Obojętne czy będzie 15V czy np 24V?
          tak, dowolne. ale jak prosilem o porade irka to napisal ze nawet on tego nie montuje

Skomentuj

Pawel S., no ale wszystkiego u tego gościa nie kupie, Chyba że rezystory i kondensatory.

tak, dowolne. ale jak prosilem o porade irka to napisal ze nawet on tego nie montuje
            nie montuje tych zennerów czy całego limitera?

Skomentuj

calego limitera

vicher, ja bym zamowil od javoreczka te kondy i rezystkory ktorych ilosc jest wieksza niz 5szt (10szt i bedzie koszt identyczny)
              kondensatory tez sa duzo tansze - zobacz na zdjecia ktore musza byc MKT

Skomentuj

Pawel S., ile szacowany koszt wyszedlby koncoweczki ?

Skomentuj

niewiem - trzeba by policzyc. a co - znowu hurtem? :lol:

Skomentuj

jakby bylo hurtem to mysle ze na sterowanie glosnoscia od razu moznaby tez zrobic jesli oczywiscie Irek nie bedzie mial sprzeciwu jak bylo z unim

[ Dodano: 2009-02-05, 02:19 ]
                    walnalem sie:P to mialo byc do reulacji barwy i glosnosci, ale tda na plytce ze wszystkim mysle tez by wiele osob chcialo oprocz reg barwy i glosnosci:P

[ Dodano: 2009-02-05, 02:20 ]
                    walnalem sie:P to mialo byc do reulacji barwy i glosnosci, ale tda na plytce ze wszystkim mysle tez by wiele osob chcialo oprocz reg barwy i glosnosci:P mozna by zrobic watek i liste kto na jaka elektronike Irka sie pisze

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      mozna by zrobic watek i liste kto na jaka elektronike Irka sie pisze
                      dobry pomysł

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                        irkowi sie skonczyly wiec moze pora wytrawic kilka...
                        Albo zorganizować kity z profesjonalnymi PCB :lol:
                        Jeśli prześlecie mi projekt w protelu to ustalę koszty wykonania pro-PCB.

Skomentuj

Quester, tylko jezeli juz to organizowac to tym razem powinna to byc osoba ktora to kupi wszystko za swoje pieniadze (szybciej) i ewentualnie pozniej reszte sie sprzeda np na allegro - inaczej zbyt wielkiego zainteresowania tym nie widze

Skomentuj

Ja tylko podpowiem, że można to zorganizować jak to jest na Audiostereo.
                            Zrobić listę chętnych, chętni wpłacą kasę np. Questerowi (a ten ucieknie do Meksyku - żart), Quester odda płytki do zakładu i potem porozsyła chętnym.
                            No i tyle...

Jakby się udało otwieram listę chętnych:
                            1. Keisan - 1 PCB TDA do suba

Skomentuj

Jak znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cala partie pcb to moge zamowic u mojego wytworcy bedzie taniej bo maja juz dokumentacje a ta kosztuje 60zl. Czym wieksza partia plytek tym jest taniej ja zamawialem zazwyczaj po 50szt. Mam tez przelaczniki do druku ktorych nigdzie nie da sie kupic.

Skomentuj

W schemacie według prokejktu irka, U2C na TL074 odpowiada za sumowanie sygnału? A i na wejście niskopoziomowe wchodzi już sygnał zsumowany? JAk oto jest ;p

[ Dodano: 2009-02-08, 15:28 ]
                                I jakie działanie mają te 4 diody przed U2C?

Skomentuj

W schemacie według prokejktu irka, U2C na TL074 odpowiada za sumowanie sygnału?
                                  to poczworny wzmacniacz operacyjny wiec wykonuje wiecej operacji
                                  zobacz plik subwofer7294_v11_montaz
                                  tam wyraznie widac ze sumuje sygnal(w zasadzie on sie sumuje tuz przed), reguluje wzmocnienie, przelacza faze i pracuje jako filtr
                                  A i na wejście niskopoziomowe wchodzi już sygnał zsumowany?
                                  jakbys nie zauwazyl to masz tylko jedno wejscie wiec nie ma czego sumowac :P
                                  I jakie działanie mają te 4 diody przed U2C?
                                  to ma cos wspolnego ze stabilizacja napiecia. ale dlaczego to jest podpiete do wejscia to juz nie wiem

Skomentuj

U2C to symetryczny wzmacniacz sumujacy sygnal z wejsc wysokopoziomowych, dla wejscia niskopoziomowego pelni role wtornika. Diody na wejsciach sa elementami zabezpieczajacymi i niedopuszczaja do pojawienia sie na wejsciu napiecia wiekszego od napiecia zasilania co by bylo grozne dla wzmacniacza operacyjnego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      to ma cos wspolnego ze stabilizacja napiecia. ale dlaczego to jest podpiete do wejscia to juz nie wiem
                                      Oj nie. To zabezpieczenie przciwprzepieciowe.

Skomentuj

Czy można z tego projektu wyciągnąć sam filtr dolnoprzepustowy? Z reg wzmocnienia, przełacznikiem fazy? Wtedy wykorzystuje ten schemat z pominięciem autowłączenia <sekcja z układami TL62> ?

Skomentuj

Dwa głupie pytania:
                                          Czy te rezystory muszą być 5W?A nie np. 2W

I czy elektrolity 4700u mogę zastąpić 10000u?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X