Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• gavron04
    replied
    A co ciekawego się dzieje?

Zostaw komentarz:

• ploter
    replied
    Ktoś chętny mi Uniego naprawić ?? Zapakuję wyślę i zapłacę za naprawę.... :)

Zostaw komentarz:

• Drag-on
    replied
    Nie miałem jakichś wybitnych preferencji jeżeli chodzi o zabezpieczenie. Ta płytka skojarzyła mi się jeszcze z czasu jak zamawiałem tą do uniego. Irek na szczęście mi odpisał, że jeszcze jakaś mu się uchowała :) Jeżeli chodzi o trawienie płytek to jeszcze tego nigdy nie robiłem. Dopiero niedawno postanowiłem, że spróbuje swoich sił w tego typu projektach.

Zostaw komentarz:

• Micwoj
    replied
    A Irka pytałeś? Czy skończyły mu się płytki?
    Mi w szufladzie jeszcze zalega unizab1.0 jeśli chcesz.

Zostaw komentarz:

• Adzik94
    replied
    Masz możliwość zrobienia płytki samemu?
    Czemy unizab2?

Zostaw komentarz:

• Drag-on
    replied
    To już też znalazłem ale przydałyby się fotki :) Tak czy inaczej dzięki za chęci. Zachciało mi się w ramach podszkolenia w lutowaniu składać płytkę uniego, więc chciałbym już zrobić wszystko dobrze od początku do końca.

Zostaw komentarz:

• grzechupk
    replied
    Można się jeszcze tak ratować, ale brakuje zdjęć https://web.archive.org/web/20160304...da.eu/uni.html

Zostaw komentarz:

• LuSzTi
    replied
    Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
    Uni ma kpl zabezpieczeń na pokładzie, nie potrzebujesz unizaba.
    Przed DC nie ma.

Zostaw komentarz:

• Micwoj
    replied
    Uni ma kpl zabezpieczeń na pokładzie, nie potrzebujesz unizaba.

Zostaw komentarz:

• Drag-on
    replied
    Cześć, czy ma ktoś jeszcze obrazkową wersję instrukcji uruchomienia uniampa? Ta ze strony mariuszelektro czy jakoś tak, już niestety wygasła :( I może jeszcze komuś ostała się płytka unizab2 do uniego?

Zostaw komentarz:

• mIKI
    replied
    Jakby ktoś szukał mam do sprzedania kompletnego, grajacego uni z trafem.

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    To swoją drogą :)

Zostaw komentarz:

• Bumpalump
    replied
    Leaguer i wszystko jasne ;p

Zostaw komentarz:

• gavron04
    replied
    Gdyby ktoś miał dziwne strzelanie w jednym kanale to warto spojrzeć na kondensatory na wejściu na zasilaczu. U mnie końcówka działał dobre 2lata a ostatnio coś nawalało. Na szczęście okazało się że to kondensator walnięty.

Zostaw komentarz:

• Poofi
    replied
    Witam Was Serdecznie
    Mam mały problemik. Po włożeniu uniampa do docelowej obudowy i pierwszym odpaleniu częściowo zfajczyły mi się rezystory R1 i R4 oraz R84 i R86. Uniamp jednak ruszył ale dźwięk był jakby pozbawiony głębi i mocy, był płaski,dodatkowo dość mocno się grzał. Po jakimś czasie wymieniłem owe rezystory, dźwięk poprawił się wraz z grzaniem się radiatora poprawiły się na plus. Po jakimś czasie Uniamp znowu zaczął grać płasko, jakby ubyło mu mocy, radiator się nie grzeje jak w poprzednim przypadku. Ponowna wymiana rezystorów nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny problemu? Ma ktoś pomysł?

Zostaw komentarz:

• Adzik94
    replied
    Możesz zrobić oddzielny zasilacz stabilizowany powiedzmy +/-18-25V.
    Taki zasilacz będzie mniejszy gabarytowo od tego z projektu kopii Rotela.

Moderacja niech wydzieli te kilka postów do innego tematu lub do offtopu co by nie zaśmiecać tego tematu.

Zostaw komentarz:

• Kyubi
    replied
    Możesz rację. Ponieważ mierzyłem między tymi dwoma przewodami które szły do preamp-a i wychodziło 50V a nie mierzyłem żadnego z nich względem zera. Chyba wykorzystam tą płytkę zasilania z Rotela która już była jako zasilanie do preamp-a. Albo przerobię ją wywalając to co zbędne. I zostawię to co jest potrzebne do zasilania preamp-a.

Zostaw komentarz:

• Adzik94
    replied
    To może zmierzyleś między + i -. Musisz zmierzyć względem zera.
    Jeśli jest 50V to wzgledem zera będzie + 25 i -25

Zostaw komentarz:

• Kyubi
    replied
    Zmierzylem to właśnie na kablach z zasilacza które szły do zasilania preampa...

Zostaw komentarz:

• Adzik94
    replied
    Zasilacz z projektu ma dodatjowe wyjście na preamp.
    Jest tam stabilizacja na diodzie zenera 20V.
    Zasilacz jest symetryczny więc +/-20V
    Gdzie Ty zmierzyłeś te 50V to ja nie wiem.

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X