Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Ktoś chętny mi Uniego naprawić ?? Zapakuję wyślę i zapłacę za naprawę.... :)
Zostaw komentarz:
-
Nie miałem jakichś wybitnych preferencji jeżeli chodzi o zabezpieczenie. Ta płytka skojarzyła mi się jeszcze z czasu jak zamawiałem tą do uniego. Irek na szczęście mi odpisał, że jeszcze jakaś mu się uchowała :) Jeżeli chodzi o trawienie płytek to jeszcze tego nigdy nie robiłem. Dopiero niedawno postanowiłem, że spróbuje swoich sił w tego typu projektach.
Zostaw komentarz:
-
A Irka pytałeś? Czy skończyły mu się płytki?
Mi w szufladzie jeszcze zalega unizab1.0 jeśli chcesz.
Zostaw komentarz:
-
To już też znalazłem ale przydałyby się fotki :) Tak czy inaczej dzięki za chęci. Zachciało mi się w ramach podszkolenia w lutowaniu składać płytkę uniego, więc chciałbym już zrobić wszystko dobrze od początku do końca.
Zostaw komentarz:
-
Można się jeszcze tak ratować, ale brakuje zdjęć https://web.archive.org/web/20160304...da.eu/uni.html
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaUni ma kpl zabezpieczeń na pokładzie, nie potrzebujesz unizaba.
Zostaw komentarz:
-
Cześć, czy ma ktoś jeszcze obrazkową wersję instrukcji uruchomienia uniampa? Ta ze strony mariuszelektro czy jakoś tak, już niestety wygasła :( I może jeszcze komuś ostała się płytka unizab2 do uniego?
Zostaw komentarz:
-
Jakby ktoś szukał mam do sprzedania kompletnego, grajacego uni z trafem.
Zostaw komentarz:
-
-
Witam Was Serdecznie
Mam mały problemik. Po włożeniu uniampa do docelowej obudowy i pierwszym odpaleniu częściowo zfajczyły mi się rezystory R1 i R4 oraz R84 i R86. Uniamp jednak ruszył ale dźwięk był jakby pozbawiony głębi i mocy, był płaski,dodatkowo dość mocno się grzał. Po jakimś czasie wymieniłem owe rezystory, dźwięk poprawił się wraz z grzaniem się radiatora poprawiły się na plus. Po jakimś czasie Uniamp znowu zaczął grać płasko, jakby ubyło mu mocy, radiator się nie grzeje jak w poprzednim przypadku. Ponowna wymiana rezystorów nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny problemu? Ma ktoś pomysł?
Zostaw komentarz:
-
Możesz zrobić oddzielny zasilacz stabilizowany powiedzmy +/-18-25V.
Taki zasilacz będzie mniejszy gabarytowo od tego z projektu kopii Rotela.
Moderacja niech wydzieli te kilka postów do innego tematu lub do offtopu co by nie zaśmiecać tego tematu.
Zostaw komentarz:
-
Możesz rację. Ponieważ mierzyłem między tymi dwoma przewodami które szły do preamp-a i wychodziło 50V a nie mierzyłem żadnego z nich względem zera. Chyba wykorzystam tą płytkę zasilania z Rotela która już była jako zasilanie do preamp-a. Albo przerobię ją wywalając to co zbędne. I zostawię to co jest potrzebne do zasilania preamp-a.
Zostaw komentarz:
-
To może zmierzyleś między + i -. Musisz zmierzyć względem zera.
Jeśli jest 50V to wzgledem zera będzie + 25 i -25
Zostaw komentarz:
-
Zmierzylem to właśnie na kablach z zasilacza które szły do zasilania preampa...
Zostaw komentarz:
-
Zasilacz z projektu ma dodatjowe wyjście na preamp.
Jest tam stabilizacja na diodzie zenera 20V.
Zasilacz jest symetryczny więc +/-20V
Gdzie Ty zmierzyłeś te 50V to ja nie wiem.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: