Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jeszcze takie głupie pytanie, te podkładki pod trany - z nich się ściąga tą taką folię, jak na naklejkach? Czy nie dotykać i montować od razu? Pierwszy raz takie widzę, zawsze miałem takie jakby gumowe ;/
    Mikowe? Nic nie zdejmuj.

Skomentuj

Jeszcze pytanko - C5 C12 C23 C30 - nie ma na liście, nie ma w elementach, nie montujemy nic?
      Przykro mi, ale muszę Cię okrzyczeć!

www.mariuszelektro.elektroda.eu/uni.html !!!

Jeśli przy elemencie na schemacie pisze NC - nie lutować!

Skomentuj

Ale ja nie mam schematu Miernik + spis elementów i tyle :)
        A podaną instrukcję mam w zakładkach Oki, dzięki bardzo :)

Skomentuj

Tych kondensatorów nie lutować.
          Ja kupowałem radiator u mnie w mieście, profil A6023 L=7cm, cena: 29.50zł.

Skomentuj

A z termistorem co? Na silikonie do radiatora przymocowac?

Skomentuj

chico Eee.... po co? Odrazu bezpośrednio. Jak uruchomienie ??

Skomentuj

A mnie dziwi to, że tranzystorki BC546 te pomiędzy toshibami są włożone w radiator :|

http://img490.imageshack.us/img490/1193/img0179os0.jpg Tutaj to widać.

Czyżby one się grzały? Poco one są tak włożone?

Skomentuj

Widocznie tak ma być. Irek wszystko bardzo dobrze przemyślał.

Skomentuj

bart210, Ty też je tak schowałeś?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                      bart210, Ty też je tak schowałeś?
                      Tak. Zapomniałem tylko schować termistora.

Skomentuj

A mnie dziwi to, że tranzystorki BC546 te pomiędzy toshibami są włożone w radiator

Tych BC546 nie trzeba chłodzić tak napisał mi Irek na PW.

Skomentuj

one niesa chlodzone tylko sprzezone termicznie z reszta - nieznam sie na tym ale maja miec taka sama temperature jak reszta
                          termisor tez ma byc polaczony termicznie z radiatorem - inaczej przeciez niebedzie dzialal poprawnie :P
                          Zamieszczone przez Tanner
                          Jeszcze takie głupie pytanie, te podkładki pod trany - z nich się ściąga tą taką folię, jak na naklejkach? Czy nie dotykać i montować od razu? Pierwszy raz takie widzę, zawsze miałem takie jakby gumowe ;/
                          smarujesz obie strony pasta termoprzewodzaca i nic wiecej z tym nie robisz

Skomentuj

BC546 jest odpowiedzialny za kompensację prądu spoczynkowego. Powinien mieć dobry kontakt z radiatorem.

Skomentuj

Dobrze, że się zapytałem, bo ja bym go tak do radiatora nie wsadził :)

Jeszcze nie mam radiatora więc wszystko przede mną, ale muszę tak zrobić :)

Skomentuj

one niesa chlodzone tylko sprzezone termicznie z reszta - nieznam sie na tym ale maja miec taka sama temperature jak reszta
                                termisor tez ma byc polaczony termicznie z radiatorem - inaczej przeciez niebedzie dzialal poprawnie
                                No chyba, że tak. Nie wiedziałem o tym :) Niestety Irek mnie o tym nie poinformował...

Skomentuj

czy to ze moje tranki nie przylegaja do radiatora moze byc powodem tetnienia napiecia? (watpie.. no ale moze jednak?)

Skomentuj

MariuszElektro, jeszcze nie bylo odpalenia bo nie ma trafa. W tym tygodniu jak dostane przesylke od Questera beda proby :)

Skomentuj

powarzaja sie syklicznie co 4-5sekund na chwilke mignie wartosc np 88mv i za chwilke wraca do 0.1mV
                                      Napisz jak to rozwiązałeś bo mam identyczny problem :/

Skomentuj

jeszcze nei rozwiazalem. nie mam czasu i pomyslu...

Skomentuj

mIKI A co ma wspólnego przylegający tranzystor do radiatora z tętnieniami ? NIC.....

chico OK.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X