Jeszcze takie głupie pytanie, te podkładki pod trany - z nich się ściąga tą taką folię, jak na naklejkach? Czy nie dotykać i montować od razu? Pierwszy raz takie widzę, zawsze miałem takie jakby gumowe ;/
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Jeszcze pytanko - C5 C12 C23 C30 - nie ma na liście, nie ma w elementach, nie montujemy nic?
www.mariuszelektro.elektroda.eu/uni.html !!!
Jeśli przy elemencie na schemacie pisze NC - nie lutować!
Skomentuj
-
A mnie dziwi to, że tranzystorki BC546 te pomiędzy toshibami są włożone w radiator :|
http://img490.imageshack.us/img490/1193/img0179os0.jpg Tutaj to widać.
Czyżby one się grzały? Poco one są tak włożone?
Skomentuj
-
one niesa chlodzone tylko sprzezone termicznie z reszta - nieznam sie na tym ale maja miec taka sama temperature jak reszta
termisor tez ma byc polaczony termicznie z radiatorem - inaczej przeciez niebedzie dzialal poprawnie :P
Zamieszczone przez TannerJeszcze takie głupie pytanie, te podkładki pod trany - z nich się ściąga tą taką folię, jak na naklejkach? Czy nie dotykać i montować od razu? Pierwszy raz takie widzę, zawsze miałem takie jakby gumowe ;/
Skomentuj
-
one niesa chlodzone tylko sprzezone termicznie z reszta - nieznam sie na tym ale maja miec taka sama temperature jak reszta
termisor tez ma byc polaczony termicznie z radiatorem - inaczej przeciez niebedzie dzialal poprawnie
Skomentuj
Skomentuj