Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A umie... Dzięki za odp. Teraz zostaje mi tylko znaleźć wydruk ścieżek PCB i mogę zaczynać montaż.

Skomentuj

Nie wiem czy warto czas tracić na wytrawianie skoro gotowe PCB jest bardzo tanie. Spytaj się autora projektu, może coś jeszcze zostało.

Skomentuj

Wygląda na to że drugi z zamówienia ostatniego też ruszył od razu, inne zamówienie i tu już na wyjściu na jednym ~10mV a na drugim ~13mV

Skomentuj

Czemu żeś tak krzywo powlutowywał te zaciski ARK? psuje to efekt.

Zamieszczone przez toorop Zobacz posta
          Nie wiem czy warto czas tracić na wytrawianie skoro gotowe PCB jest bardzo tanie. Spytaj się autora projektu, może coś jeszcze zostało.
          Napisałem do Irka wczoraj i na razie brak odzewu, w końcu długi weekend:) . Muszę pewnie poczekać.

Skomentuj

Działa, nie spędza mi to snu z powiek

Skomentuj

Irek ostatnio nawet ma emaile nie odpisuje. Także daj mu trochę czasu. A zaciski krzywo bo mają trzymać kable,a nie stać i pozować.
              Mam pytanie co to za śrubki do końcowych tranzystorów? Znajdy czy kupiłeś gdzieś ?
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                Mam pytanie co to za śrubki do końcowych tranzystorów? Znajdy czy kupiłeś gdzieś ?
                Zwykłe śrubki M3 z łbem soczewkowym zapewne.

Skomentuj

Coś tam potrzebowałem i ostatnio wszystkie śrubki i nakrętki biorę z nierdzewki od jednego użytkownika /sklepu z allegro, jak ktoś będzie chciał to podam przykładowe. Myślałem że będą za długie a w sam raz są.
                  Pcb tak długo leżały że się zrobiły lekkie łódki, ns foto tego tak nie widać

Skomentuj

Takie ark były w ost gruoowym, 3 i 2 są inne, śrubki nawet inne

Skomentuj

Cześć, czy wiecie gdzie można kupić płytki do Uniamp150V2 ?

Pozdrawiam,
                      Artur

Skomentuj

Napisz do Irka
                        Adres tutaj - http://www.fratu.pl/irek/?kontakt,2

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                          Napisz do Irka
                          Adres tutaj - http://www.fratu.pl/irek/?kontakt,2
                          Dziękuję,
                          A może ktoś miał by ochotę sprzedać uruchomionego V2 ?

Artur

Skomentuj

Mam do sprzedania. Napisz na PW.

Skomentuj

Uni 1.0 uruchomiony , zajęło mi trochę... w środę płytkę wytrawiłem. Lewy kanał 2,5mV, prawy 7mV, trochę dużo ale nic nie parowałem, dawałem jak leciało. Sprawdzałem czy sprawne tylko. Teraz jeszcze zostało złożyć 2 płytki V2, które Irek mi przysłał. Na prawdę świetny wzmacniacz, czuć, że ma kontrole nad głośnikiem, nie to co kostka TDA:flapper:

Skomentuj

Kondensatory na przewodach?? Rezystancja tych przewodow jest porownywalna z rezystancja szeregowa kondensatorow (ESR), psujesz tymi przewodami parametry kondensatorow!!

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                  Kondensatory na przewodach?? Rezystancja tych przewodow jest porownywalna z rezystancja szeregowa kondensatorow (ESR), psujesz tymi przewodami parametry kondensatorow!!
                                  Tak przy okazji zapytam. Mam zamiar zastosować belkę do mocowania tranzystorów w UniAmp v2 i także chciałem umieścić kondensatory poza płytką (podwieszone nad płytką) na przewodach. Może nie tak długich jak na powyższych zdjęciach ale tak z 6 cm przewodu pewnie wyjdzie. Myślałem raczej o przewodach dużo grubszych, maksymalnych jakie wejdą w otwory kondensatorów. Czy takie połączenie będzie wystarczające?

Skomentuj

A mozesz powiedziec po co chcesz tak zrobic? Bo ja nie widze w tym zadnego sensu. Tylko niepotrzebnie utrudniasz sobie robote.

Skomentuj

Czekałem na taką odpowiedź :-) W sumie racja, gdyby istniała taka konieczność to wziął byś to pod uwagę w swoim projekcie. Zawsze troszkę roboczogodzin do przodu.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
                                        No to mam problem, zamówiłem inne niż powinny być i nie pasują mi średnicą. Postaram się tam jakoś je wcisnąć. BTW Kiedy mam podłączone kolumny Heco interior reflex(4 omy), gra głośno i włącza mi się zabezpieczenie prądowe, kiedy mam podpięte 6 omowe, wszystko jest normalnie i gra dalej. Przyczyna to błąd w montażu czy coś innego?
                                        Last edited by marcin55246; 29.05.2015, 19:57.

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
                                          ... Przyczyna to błąd w montażu czy coś innego?
                                          Czytając wątek o UniAMP-ie to obstawiałbym błąd montażu :-)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X