• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Michał K. napisał:
Już tylko polakierować...
w takim razie jutro widze moja frezarke u mnie ;] razem z MDSami!! :evil:

marivs, po co 2 b-r?
dolphin123 napisał:
Michal mogles cos wprowadzic do wygladu obudowy, jakis frezik czy cuś...
a mnie sie podoba :P
moze jakis cokolik by sie przydal lub jakies ciekawsze nozki ale taka prostota moze byc ;)

Rany co sie dzieje wszyscy robią ostatnio w zebrano... a myslalem ze bede oryginalny :grin: hehe to juz 4ta konstrukcja w ciagu tygodnia na zebrano.

n_omyzs napisał:
Rany co sie dzieje wszyscy robią ostatnio w zebrano... a myslalem ze bede oryginalny :grin: hehe to juz 4ta konstrukcja w ciagu tygodnia na zebrano.
a kepy bede mial wykonczone w hebanie.. ;)

mIKI napisał:
Pawel a jak tam praca z DWT?
zrobilem tylko krotki test - zapowiada sie ciekawie :mrgreen:

Bekcs eKm, ale ten sub chyba odwrotnie bedzie?

zapomnij, musze jeszcze subwoofer na BSW zrobić... tzn. okleić... :]
pamietasz litra weselnej co mam? zapomnij :twisted:

Bo na allegro strasznie mały wybór fornirów, tylko zebrano zostały
tylko ze dzieki n_omyzs'owi wiem gdzie kupic taki w okolicy :P

jako ze we wtorek mam poprawke z fizyki to...

:mrgreen:

Pawel S. napisał:
marivs, po co 2 b-r?

Wszyscy mnie o to pytają a odpowiedź jest prosta: jeden tunel to świsty powietrza (sprawdzone), więc użyłem dwóch aby pozbyć się świstów itp. tym bardziej, że są zamontowane z przodu - są tak dobrane, że strojenie przypadnie na ok 38-42Hz. Można również zastosować pojedyńczy ale o większej średnicy ale jak by to wyglądało w takiej konstrukcji: 10cm dziura za 21cm ściance - średnio prawda?
Jak zmontuję wszystko w całość to zamieszczę zdjęcie, sam zobaczysz, że jest ok.

Michał K. napisał:
kurde miało być 1.5l litra
mam tylko 2x0,5 ;]
Michał K. napisał:
przeciez narazie masz DWT UKAsza a więc ja problemu nie widze?
a frezy? ;> podzuc mi tego do sciec 45 stopni
ale i tak cyrkiel potrzebuje a do DWT trzeba nowy zrobic :/
XYS napisał:
xt19 i sds teraz tylko spakowc
:shock: :???: mozesz do tego schemat pokazac? bo jakies dziwne mmi sie wydaje...

Powrót