Dopiero co w sumie dałem 6 stów na same cewki i dalej mam braki
Ja w pudełku z częściami do zwrotek mam już prawie 2kzł. I w sumie jeszcze bym coś dorzucił

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dopiero co w sumie dałem 6 stów na same cewki i dalej mam braki
Ja w pudełku z częściami do zwrotek mam już prawie 2kzł. I w sumie jeszcze bym coś dorzucił![]()
ja bym chetnie yoshiego pomysl kupil. ale nie stac mnie na to![]()
Zastanawiam się nad wykonaniem tego na zasadzie Piniaty tylko z twardszych materiałów.
czy moze ktos szybko podeslac mi GDWK PC? brat zabral juz kolumny a nie zdazylem zrobic pomiarow z nowym SCXem ![]() | ![]() |
Nie wiem jak wy to robicie?
Ja mam elementów za ok 400-500zl i mi wystarcza
https://diyaudio.pl/i/47/5e4exn0tybasxfiyf8cq_1374257545.jpg
cos na co wielu poczatkujacych czekalo od dawna(chyba od czasu ARN 150)
2x GDN 14 SCX + GDWK PC/PCX
Jak było mało to słuchałem jednej strony
To co trzeba usłyszeć słychać juz na jednej
Ale większość najczęściej używanych mam po kilka sztuk
potrzebuje najtanszego PC bo mi brat juz go zabral. na zdjeciu jest AWX, mam na stanie jeszcze PCXaPawle jakie pomiary chcesz zrobić, że pytasz o SCX+PC?
Przecież wyżej miałeś już tą konstrukcję, chyba, że chcesz do monitorków?
jeszcze pomiarow nie robilemPochwal się jakie pomiary porobiłeś ostatnio na tych tanich STXach
jak nie wiem która gra lepiej to odpuszczam na kilka dni. Zostawiam zwrotkę aż dojrzejeprostu lepiej gra
Niech zrobi zamówienie na PCB grupowe to taniej wyjdzieja bym chetnie yoshiego pomysl kupil. ale nie stac mnie na to
To projekt forumowyKto jak kto, ale żeby Raven się w pasywki bawił, no nie...
No to ładnieJa w pudełku z częściami do zwrotek mam już prawie 2kzł. I w sumie jeszcze bym coś dorzucił
fakt, po 20 plytek na osobe i wyjdzie tanio za plytkeNiech zrobi zamówienie na PCB grupowe to taniej wyjdzie
A jesli tak to jasne i szacunTo projekt forumowy
Raczej nie maiłem na mysli tego, że byłby o wiele większy szał, tylko pisałem w kontekscie dużych wydatków na elementy do zwrotnic. Bo jedna aktywka (z potencjometrami), ktora sie spokojnie złozy za 150 zł, to wystarczy na dowolna czestotliwos podzialu. A zdanie ze "kto jak kto", to w sensie takim, ze z tego co czasem pokazujesz to wnioskuje, ze wzmacniaczu u Ciebie pod dostatkiem. Rozumiem, ze jak ktos mialby skladac dodatkowe koncowki mocy, to nie zawsze wyjdzie aktywka taniej, ale jak ktos sklada wzmacniacze, bo lubi, to juz inna sprawaKiedyś tam będzie DSP ale do sprawy trzeba podejść kompleksowo żeby to miało ręce i nogi.
To niestety nie tak jest, że się wsadzi aktywny podział i od razu będzie cud, miód
Na pewno będzie wygodniej
Próbowałem dzielić aktywnie - szału nie było - przeskoku jakościowego który uzasadniał by wydatki nie doświadczyłem.
Porównywałem dokładnie te same filtry praktycznie.
A to nie moga byc "zwkłe" kondensatory stosowane w elektronice - np http://sklep.avt.pl/photo/product_big/5/6/9/1_569f9b1a4af4.jpgWarto też np mieć cały typoszereg kondów poniżej 1uF do pułapek oraz bardzo wysokich podziałów. Takich kondów STX nie ma i ja kupiłem Jantzeny i to niestety kosztuje.
ze wzmacniaczu u Ciebie pod dostatkiem.
No właśnie nie bo złożysz i okazuje się że nie masz do czego podłączyć nowego wzmacniacza... musiał byś od razu robić 6ale jak ktos sklada wzmacniacze, bo lubi, to juz inna sprawa
Mój wzmak kosztował ponad 1kPLN żeby zrobić kolejne 4 kanały musiał bym co najmniej jeszcze raz tyle wyłożyć.