• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Galeria zdjęć do kalendarza na 2015 rok - dodaj swoje zdjęcia!

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
Żeby uniknąć problemów z wyborem zdjęć do kalendarza na 2015 rok proponuje zgłaszać kandydatów na bieżąco.

Moja propozycja ze stycznia - kolumny pana Janka
http://diyaudio.pl/showthread.php/23290-Kolumny-na-wzór-Contrivy

cchf9k1f3ic6vtyi22kc_1389457976.jpg

8olb8ha81uxqdw74bf8p_1387918694.jpg

Proponuje od razu nakazywać dodawanie zdjęć załóżmy min 2000pix na dłuższym boku do "składanek" oraz min 3000pix na dłuższym boku do pojedynczych stron, bardzo to ułatwi późniejszy wybór.

Wrzucajcie podgladowe, albo robcie sobie paczki .zip z JPGiem w dobrej jakosci i po problemie.

Kolumna Ptetrycza, fajna kompozycja, generalnie ladne zdjecie, nadaje sie(po malych poprawkach), ale reszta hmmm.... panowie zwracajcie uwage na to co macie w tle - czapki , fartuchy, dlugopisy, komputery i inne tego typu smieci, dyskwalfikuja takie fotki do kalendarza(moim zdaniem). Kolumna taza - piekna rzecz, bardzo mi sie podoba, ale to tlo, ktore odciaga uwage od glownego motywu, z ta fotka akurat nie ma problemu, mozna wyszparowac (wyciac) i nalozyc na jakies inne ciekawe (ewentualnie bardziej rozmyc tlo). Szkielet Jankazet, ciekawy, ale to tlo zabija to zdjecie. Sorki, ot zboczenie zawodowe.

Kolumna taza - piekna rzecz, bardzo mi sie podoba, ale to tlo, ktore odciaga uwage od glownego motywu, z ta fotka akurat nie ma problemu, mozna wyszparowac (wyciac) i nalozyc na jakies inne ciekawe (ewentualnie bardziej rozmyc tlo)
akurat kwiatki i kolor tla mi sie podoba. co innego ta drukarka itp

Szkielet Jankazet, ciekawy, ale to tlo zabija to zdjecie. Sorki, ot zboczenie zawodowe.
ale za to jest prawdziwe :)

Lepiej?

Komp i papier do drukarki usunięty hardware-owo :) Szkoda tylko że słońce za chmurami się schowało, była 1/60 s jest 1/2 s :/

Ostatnia edycja:
jest przyklejony temat z kalendarzem do pobrania
obecny byl robiony na szybko i jest raczej nieporozumieniem
kolejny bedzie robiony odpowiednio wczesnie i bedzie bardziej praktyczny

Znalazlem, fotki fajne, ale forma hmm no powiedzmy, ze dosc prosty, bardziej praktyczny chyba byl by jednak w pionie. W kazdym razie, kolega z ktorym wspolpracuje jest profesjonalnym grafikiem, wiec jak by co sluze pomoca.

Tak, kolejny bedzie w pionie i ma byc bardziej praktyczny. W pracy mam wzor firmowego kalendarza w takim formacie wiec na nim bede sie opieral.
Ale najpierw trzeba uzbierac min 12 zdjec ;)

Powrót