Paweł, weż wykonaj pomiary swoich kolumn, a może wtedy zrozumiecie o czym pisze.
Zwrotnice jak projektujesz, nie uwzgledniasz miejsca odsluchowego, tylko rodzaj obudowy, umiejścowienie głośników w obudowię.
Pomyślice logicznie, jeśli zwrotnia jest projektowana dla głosników w pionowej ściance, a my ją pochylamy to zmienia nam odpowiedz impulsową głośników i zarazem faze akustyczną.
Co mi po tym, że ustawie teraz usiąde i będe słuchal pod kątem prosty wzgledem kolumn?
Ponowie zwrotnice projektujemy pod głośniki i obudowę, zwrotnica "widzi" tylko głośniki, i to nam potrzebne do uwzględnienia w projekcie. Jak mam wam to prościej napisać zebyście zrozumieli?
Co nam z tego że usiądziemy do kolumny tak żeby tworząc kąt prosty, skoro to i tak nie zmieni nam nic w projekcie zwrtonicy rozumiecie już o co chodzi, czy nie?
Zwrotnica nie widzi gdzie jsa uszy słuchacz, tylko wie w jakim czasie ma być przetworzony dany zakres częstotliwosci, dla głośników.
Nadal mylisz pojęcia.HeatheN napisał:piku16 napisał/a
Pomyślce logicznie, zaprojektowaną zwrotke mamy pod kąt prosty, zmieniamy ten kąt, to i zmienia się nam odpowiedz impulsowa, oraz faza, i nalezy to uwzglednic w projecie zwrotnicy, PRAWDA!!!
Zgadzam się z tobą w 200%
Gdy jest kąt prosty nie zmieniamy
Gdy jest kąt alfa (żółty zmieniamy)
Proste?
Zwrotnice jak projektujesz, nie uwzgledniasz miejsca odsluchowego, tylko rodzaj obudowy, umiejścowienie głośników w obudowię.
Pomyślice logicznie, jeśli zwrotnia jest projektowana dla głosników w pionowej ściance, a my ją pochylamy to zmienia nam odpowiedz impulsową głośników i zarazem faze akustyczną.
Co mi po tym, że ustawie teraz usiąde i będe słuchal pod kątem prosty wzgledem kolumn?
Ponowie zwrotnice projektujemy pod głośniki i obudowę, zwrotnica "widzi" tylko głośniki, i to nam potrzebne do uwzględnienia w projekcie. Jak mam wam to prościej napisać zebyście zrozumieli?
Co nam z tego że usiądziemy do kolumny tak żeby tworząc kąt prosty, skoro to i tak nie zmieni nam nic w projekcie zwrtonicy rozumiecie już o co chodzi, czy nie?
Zwrotnica nie widzi gdzie jsa uszy słuchacz, tylko wie w jakim czasie ma być przetworzony dany zakres częstotliwosci, dla głośników.
Daruj sobię takie wypowiedzi, bo to Ty nie czytasz co ja pisze, i zarazem robisz śmietnik pisząc takie rzeczy, wez najpierw poczytaj, naucz się a pozniej zacznij pisać na temat, bo jak narazie nic nie wnosisz do tematu.n_omyzs napisał:piku16, wez sobie poczytaj to co piszemy na spokojnie
Kolega Piku, wie co mowi bo projektuje zwrotnice i ma na ten temat odpowiednią wiedze, a kolega skal_ar jej nie ma i lepiej, żeby sie w temacie kóry jest mu obcy nie wypowiadal bo jest kolejną osobą która robi śmietnik.skal_ar napisał:Pawel S. napisał/a
czy ty zaczniesz w koncu myslec? czy bedziesz nadal uparcie pieprzyl glupoty?
czyli twierdzisz ze jak wyprostuje kolumne i bede siedzial jeszcze nizej to dzwiek sie zmieni? ;>
jak tak to udowodnij mi to pomiarami bo wiem ze glupoty piszesz ;]
Kolega piku16 jest tak zapatrzony w teorię, że chyba nie do końca potrafi logicznie pomyśleć. Może kiedyś zrozumie