Adam_85, chyba słuchaliśmy innych paczek, to ja tam niskiego basu i potęgi to w ogóle nie słyszałem, a wręcz się wsłuchiwałem, wiedząc dokładnie (miałem własne płyty) kiedy ma się pojawić
.
Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak się porównuje głośniczek za niecałe 3 stówki i to 18cm głośniczek do 2*TIW200...Adam_85, chyba słuchaliśmy innych paczek, to ja tam niskiego basu i potęgi to w ogóle nie słyszałem, a wręcz się wsłuchiwałem, wiedząc dokładnie (miałem własne płyty) kiedy ma się pojawić .
Co do wojny TL kontra BR. Projekt Hermesa miażdży BR AkkusaWybrzmiewanie, szybkość, czystość, potęga nie do pobicia przez BR. Mowa o 8935A
Co do kontroli powiedziałbym nienaganna
![]()
Wiesz, jak ktoś pisze potęga to rozumiem, że ma na myśli potęgę, a nie relatywną, w małej skali, w zasadzie śladową, potęgę. No i obudowa do tego 18cm Ushera jest większa, niż moja do przecież większego TIW-a, a brzmieniowo przepaść na korzyść drugiegoJak się porównuje głośniczek za niecałe 3 stówki i to 18cm głośniczek do 2*TIW200...
I że są dwa TIW-y to nie ma akurat znaczenia, bo skutkuje to jedynie większym poziomem SPL, a nie cechami sonicznymi .
| "Off topic" przez PW | |
No to co innego. Ale wówczas to nie ma co oceniać konstrukcji, prędzej korektor częstotliwościz tego co wiem sluchaliscie u hermesa bez barwy, ja sluchalem z barwa
No to co innego. Ale wówczas to nie ma co oceniać konstrukcji, prędzej korektor częstotliwości.
Wiesz, jak ktoś pisze potęga to rozumiem, że ma na myśli potęgę, a nie relatywną, w małej skali, w zasadzie śladową, potęgę.
Milo poczytacszczegolnie, ze moglem niewiele pomoc w tym projekcie
![]()
No to co innego. Ale wówczas to nie ma co oceniać konstrukcji, prędzej korektor częstotliwości.
| Po pierwsze tag "offtopic". Po drugie...w zasadzie nie wiem, jak komentować, bo na poważnie to raczej trudno. Nie piszę tego złośliwie, ale no panie kolego, wolne żarty. Nowy nie jesteś, a piszesz takie dyrdymały? Co do potęgo natomiast, zapraszam do siebie. Usłyszysz wówczas to, o czym piszesz, zrewidujesz poglądy i patrząc po tym na ową TL-kę tylko się uśmiechniesz i poprosisz moderację o usunięcie swoich wcześniejszych wpisów P.S.: Nie, raczej się nie dogadamy. Może więc inni cię z błędu wyprowadzą. Chociaż znając ich, nie będzie im się chciało strzępić języka | |
| Proszę bardzo mamy offtopic p.s Nawiązując do Twojego dogadamy się, czy się nie dogadamy... Wiem, że masz dużą wiedzę, że jesteś fizykiem itd. Ja biorę pewne rzeczy na logikę, a i tak decydujący jest odsłuch. Teoria nie gra | |
| Nie dodawaj proszę do mojego wpisu tez, których tam nie ma. Napisałeś o potędze z tej konstrukcji. Ja ją słyszałem i napisałem, że tak nie jest, bo to jest stan faktyczny. Dodałeś więc, że chodzi nie o samą konstrukcję, ale o nią w połączeniu z korekcją elektroniczną. To więc postanowiłem wytłumaczyć. Nadinterpretacją jest mówienie o potędze konstrukcji podczas, gdy nie dotyczy samej konstrukcji, ale jej w połączeniu z zabiegiem, który pozwala ową potęgę uzyskać i na to musiałem zareagować, bo choćby ktoś sobie kopię zrobi, włączy w oczekiwaniu potęgi i się bardzo mocno rozczaruje, nieprawdaż | |
| R., to Twoje TIWy zasuwają w OZ bez korekcji na basie? | |
Nie na temat...
Nie dodawaj proszę do mojego wpisu tez, których tam nie ma. Napisałeś o potędze z tej konstrukcji. Ja ją słyszałem i napisałem, że tak nie jest, bo to jest stan faktyczny. Dodałeś więc, że chodzi nie o samą konstrukcję, ale o nią w połączeniu z korekcją elektroniczną. To więc postanowiłem wytłumaczyć. Nadinterpretacją jest mówienie o potędze konstrukcji podczas, gdy nie dotyczy samej konstrukcji, ale jej w połączeniu z zabiegiem, który pozwala ową potęgę uzyskać i na to musiałem zareagować, bo choćby ktoś sobie kopię zrobi, włączy w oczekiwaniu potęgi i się bardzo mocno rozczaruje, nieprawdaż . Proszę abyś wrócił do mojej myśli (o korekcji elektronicznej) z poprzedniego postu, bo chyba za szybko go przeczytałeś. Albo nie, nie warto tracić czasu na błahe sprawy i kłócić się o byle co. Ty z korekcją, ja bez i każdy jest zadowolony
.
![]()
| Masz rację, podjarałem się i umknęła mi ta bardzo istotna informacja;-) | |