Adam_85, chyba słuchaliśmy innych paczek, to ja tam niskiego basu i potęgi to w ogóle nie słyszałem, a wręcz się wsłuchiwałem, wiedząc dokładnie (miałem własne płyty) kiedy ma się pojawić
.

Ostatnia edycja:
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jak się porównuje głośniczek za niecałe 3 stówki i to 18cm głośniczek do 2*TIW200...Adam_85, chyba słuchaliśmy innych paczek, to ja tam niskiego basu i potęgi to w ogóle nie słyszałem, a wręcz się wsłuchiwałem, wiedząc dokładnie (miałem własne płyty) kiedy ma się pojawić .
Co do wojny TL kontra BR. Projekt Hermesa miażdży BR AkkusaWybrzmiewanie, szybkość, czystość, potęga nie do pobicia przez BR. Mowa o 8935A
Co do kontroli powiedziałbym nienaganna
![]()
Wiesz, jak ktoś pisze potęga to rozumiem, że ma na myśli potęgę, a nie relatywną, w małej skali, w zasadzie śladową, potęgę. No i obudowa do tego 18cm Ushera jest większa, niż moja do przecież większego TIW-a, a brzmieniowo przepaść na korzyść drugiegoJak się porównuje głośniczek za niecałe 3 stówki i to 18cm głośniczek do 2*TIW200...
I że są dwa TIW-y to nie ma akurat znaczenia, bo skutkuje to jedynie większym poziomem SPL, a nie cechami sonicznymi .
"Off topic" przez PW | ![]() |
No to co innego. Ale wówczas to nie ma co oceniać konstrukcji, prędzej korektor częstotliwościz tego co wiem sluchaliscie u hermesa bez barwy, ja sluchalem z barwa
No to co innego. Ale wówczas to nie ma co oceniać konstrukcji, prędzej korektor częstotliwości.
Wiesz, jak ktoś pisze potęga to rozumiem, że ma na myśli potęgę, a nie relatywną, w małej skali, w zasadzie śladową, potęgę.
Milo poczytacszczegolnie, ze moglem niewiele pomoc w tym projekcie
![]()
No to co innego. Ale wówczas to nie ma co oceniać konstrukcji, prędzej korektor częstotliwości.
Po pierwsze tag "offtopic". Po drugie...w zasadzie nie wiem, jak komentować, bo na poważnie to raczej trudno. Nie piszę tego złośliwie, ale no panie kolego, wolne żarty. Nowy nie jesteś, a piszesz takie dyrdymały? ![]() Co do potęgo natomiast, zapraszam do siebie. Usłyszysz wówczas to, o czym piszesz, zrewidujesz poglądy i patrząc po tym na ową TL-kę tylko się uśmiechniesz i poprosisz moderację o usunięcie swoich wcześniejszych wpisów ![]() P.S.: Nie, raczej się nie dogadamy. Może więc inni cię z błędu wyprowadzą. Chociaż znając ich, nie będzie im się chciało strzępić języka ![]() | ![]() |
Proszę bardzo mamy offtopic![]() ![]() ![]() ![]() p.s Nawiązując do Twojego dogadamy się, czy się nie dogadamy... Wiem, że masz dużą wiedzę, że jesteś fizykiem itd. Ja biorę pewne rzeczy na logikę, a i tak decydujący jest odsłuch. Teoria nie gra ![]() ![]() | ![]() |
Nie dodawaj proszę do mojego wpisu tez, których tam nie ma. Napisałeś o potędze z tej konstrukcji. Ja ją słyszałem i napisałem, że tak nie jest, bo to jest stan faktyczny. Dodałeś więc, że chodzi nie o samą konstrukcję, ale o nią w połączeniu z korekcją elektroniczną. To więc postanowiłem wytłumaczyć. Nadinterpretacją jest mówienie o potędze konstrukcji podczas, gdy nie dotyczy samej konstrukcji, ale jej w połączeniu z zabiegiem, który pozwala ową potęgę uzyskać i na to musiałem zareagować, bo choćby ktoś sobie kopię zrobi, włączy w oczekiwaniu potęgi i się bardzo mocno rozczaruje, nieprawdaż ![]() ![]() | ![]() |
R., to Twoje TIWy zasuwają w OZ bez korekcji na basie? | ![]() |
Nie na temat...
Nie dodawaj proszę do mojego wpisu tez, których tam nie ma. Napisałeś o potędze z tej konstrukcji. Ja ją słyszałem i napisałem, że tak nie jest, bo to jest stan faktyczny. Dodałeś więc, że chodzi nie o samą konstrukcję, ale o nią w połączeniu z korekcją elektroniczną. To więc postanowiłem wytłumaczyć. Nadinterpretacją jest mówienie o potędze konstrukcji podczas, gdy nie dotyczy samej konstrukcji, ale jej w połączeniu z zabiegiem, który pozwala ową potęgę uzyskać i na to musiałem zareagować, bo choćby ktoś sobie kopię zrobi, włączy w oczekiwaniu potęgi i się bardzo mocno rozczaruje, nieprawdaż . Proszę abyś wrócił do mojej myśli (o korekcji elektronicznej) z poprzedniego postu, bo chyba za szybko go przeczytałeś. Albo nie, nie warto tracić czasu na błahe sprawy i kłócić się o byle co. Ty z korekcją, ja bez i każdy jest zadowolony
.
![]()
Masz rację, podjarałem się i umknęła mi ta bardzo istotna informacja;-) | ![]() |