Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wbrew pozorom już teraz jest bardzo sztywna. Skleje ją na samym koncu.Jak słyszysz rezonanse na basie to usztywnij obudowę. (albo sklej ją w końcu hehe)
Przyjrzę się jeszcze raz schematowi i moim modyfikacjom, ale w sumie nie mam pomysłu gdzie to może być.wygląda jakbyś miał gdzieś ( na drodze mic>preamp>JIG ) zwarcie przez dużą rezystancję bo w trakcie wysyłania impulsu z karty jakby pojawiał się on na mikrofonie.
To chyba raczej można wykluczyć.Albo masz przesłuchy w karcie dźwiękowej. (measurement.in.r około 1ms)
Na razie jeszcze nie straciłem (od paru latjak stracisz ciepliwość do SW to są jeszcze dwa inne programy co podał lukasz
Ta obudowa jest przygotowana tak, żeby stać się docelowa, ale frezy będę robił dopiero po położeniu forniru czyli na samym końcu.Kolejna sprawa to przygotowanie obudowy. ....
Zgadza sie. Mam je na kompie pomiarowym, a te screeny robiłem na szybko w robociePo prostu nie widzę na tym pomiarze markerów !!
Także pamiętam, że jak korzystałem z funcji "delay" to niezależnie jaką wartość wpisałem to obliczało tą samą fazę. Potem zrezygnowałem z funkcji "delay" i sam wyznaczałem/poprawiałem co każdy pomiar bramki z dokładnością 0.01ms. I zmierzona faza, była dla mnie ostateczną.
tak, robisz pulse danego badanego przetwornika i ustawiasz markery. Jak nie ruszysz obudowy lub mikrofonu to raczej nie musisz robić pulse tlko od razu onaxis.jeśli dobrze rozumiem markery powinienem ustawiać po każdym ustawieniu głośnika do pomiaru? (w sensie po jakimkolwiek ruszeniu czy zmianie głośnika lub ruszeniu mikrofonu, przed pomiarem)
wszystko co napisałeś to typowa różnica między obudową BR a Closed.I tu kolejne zaskoczenie – bo to co usłyszałem to do tego momentu najlepsze brzmienie jakie udało mi się uzyskać. Konturowy bas, zrównoważona średnica a wszystko to podeszło efektywnością do poziomu wstęgi. Bas oczywiście nie schodził tak nisko jak przy BR, ale był bardziej kontrolowany i cały zestaw robi wrażenie bardziej zrównoważonego.
Ja to wiem, chciałem tylko mniej więcej zobrazować efektwszystko co napisałeś to typowa różnica między obudową BR a Closed.
Absolutnie nie mam zamiaru porzucić pomiarów, tylko chwilowo po urlopie sprzęt pomiarowy mam schowany. Kolejne pomiary i symulacje zwrotnicy przede mną. To co mnie najbardziej interesuje na ten moment konstrukcji to czy taki układ jak mam w tej chwili ma sens i czy może ma jakieś podstawy teoretyczne (chodzi mi o wariant 2 zamkniętych komór i BR między nimi)? Czy spotkałeś się z czymś takim w jakiejś konstrukcji?Jako, że ja opieram się na liczbach (pomiarach), nic bez nich nie doradzę na tym etapie
ale zdjecia juz tak http://diyaudio.pl/showthread.php/21574-Zamieszczanie-obrazków-oraz-plików-na-forach-DIYaudio-pl jak masz jeszcze te zdjecia to zaladuj wszsytko od nowa | ![]() |
wtedy pewnie jeszcze forum bylo na starym serwerzeZazwyczaj unikam umieszczania fotek na zewnątrz forów, ale widać był z tym jakiś problem skoro zamieściłem je w ten sposób.