• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Power Cleaner by Yoshi_80 wersja trzecia

Status
Ten wątek został zamknięty.
A ja zrobiłem doplatę i dane są uzupełnione ;) ;) więc chyba niebardzo tylko Ci

Wysłane z mojego LG-H635 przy użyciu Tapatalka

Właśnie otrzymałem przesyłkę.
Chciałem podziękować koledze kolmen za przeprowadzenie tego grupowego zamówienia.
Kilka razy na przestrzeni ostatnich lat zabierałem się aby samemu zamówić i zlożyć tego cleanera ale jakoś zawsze się zniechęcałem... Więc to grupowe zamówienie bardzo mi podpasowało.
DZIĘKI :thumbup:

co z nawnięciem dławika bo sprawa jakoś umarła , może tak zostać?
i gdzie ten toutorial złożenia płytki?

co z nawnięciem dławika bo sprawa jakoś umarła , może tak zostać?
To zależy na ile chcesz jeszcze wyśrubować o te parę dodatkowych pikofaradów ... Ja też się długo bujałem z decyzją. Środek niby już zalany tym glutem ... Machnąłem ręką. U mnie będą o te parę pikofaradów gorsze. No i już.

Jak pamiętam w pw powinna być wiadomość z imieniem i nazwiskiem. Ale nieważne uzupełniłem w formularzu i czekam na przesyłkę.
Pozdrawiam

tutorial złożenia płytki?
A z czym konkretnie potrzebujesz pomocy? Największy rdzeń niebieski - dajesz "pionowo" - tuż przy gnieździe wejściowym; Potem ten mniejszy, niebieski, dwuuzwojeniowy - płasko. Za nim te dwa maluchy niebieskie - płasko. A najbliżej kondensatorów dajesz ten dwu-uzwojeniowy, ale ten na ciemno-grafitowym rdzeniu (inny kolor rdzenia) również płasko ...

Ostatnia edycja:
Jak pamiętam w pw powinna być wiadomość z imieniem i nazwiskiem. Ale nieważne uzupełniłem w formularzu i czekam na przesyłkę.
Pozdrawiam

Nie jesteś odosobnionym przypadkiem , jeszcze dwie inne osoby też nie podały imienia i nazwiska
Brak numeru telefonu był zjawiskiem znacznie częstszym
Jeżeli otrzymałem informację o uzupełnieniu danych starałem się wysłać możliwie najprędzej
Formularz zamówienia zbiorowego ma podobno ułatwiać życie a nie utrudniać :)

Hej,
Jak przylutować diodę D5?
Na obudowie ma symbol 1.5KE300C.
Niestety na obudowie nie ma paska ani innego wskaźnika kierunkowości...
Czy to obojętne jak się ją przylutuje?

To jest transil dwukierunkowy, więc możesz ją wlutować jak chcesz.

Dzis w domku na chorobowym.. zal bylo nie skozystac.. wiec i mnie sie udalo poskladac, z drobnymi przygodami..

gniazdo bezpiecznika uszkodzilem wlozylem inne i sruba sie nie zmiescila.. ostalo sie na kleju...

gniazdo sieciowe.. pod wkrety trzeba lekko otwory rozwiercic bo sie poddadza... mialem tylko wiertlo 2.5 oraz 3.0 sprobowalem szczescia i gniazdo na kleju tez skonczylo... 😄

lebki wkretow tez przykleilem zeby dobrze wygladalo... hamak na tarasie tez do sufitu przykleilem.. kleje dzis caly dzien.. dobrze ze chemia tak wspomaga..

Do pradu podlaczylem i nie wybuchlo wiec raczej karygodego bledu nie popelnilem.. ale mozecie zobaczyc - ostatnio udalo sie conieco wylapac..

Tak swoja droga nie rozumiem koncowki ukladu z diodami i dwoma elektrolitami co one robia?

https://diyaudio.pl/i/27519/2a284170546504c4391b72db8a19645f_1467305359.jpg
https://diyaudio.pl/i/27519/0de46b39d70a2483bf6eab86a20f7e18_1467305358.jpg
https://diyaudio.pl/i/27519/a709a8c834d621acb3183bca85def320_1467305354.jpg

Paczka doszła, dzięki. Przyczepie się do obróbki blachy, reszta jest w porządku. Blachy zrobione na odp***dol... Za szybko, nieumiejętnie cięte, co powoduje, że ścianki proste nie są, a są pod kątem(różnica 0,15mm na stronę, więc stożek nie do przyjęcia). Stąd problemy z włożeniem gniazda bezpiecznika i sieciowego.

Przyczepie się do obróbki blachy, reszta jest w porządku. Blachy zrobione na odp***dol... Za szybko, nieumiejętnie cięte, co powoduje, że ścianki proste nie są, a są pod kątem(różnica 0,15mm na stronę, więc stożek nie do przyjęcia). Stąd problemy z włożeniem gniazda bezpiecznika i sieciowego.
Kiedyś było takie powiedzenie - "Czep się tramwaju"
Blachy były cięte wodą przez automat , podjadę jutro i nawymyślam temu automatowi :)
Prawdę mówiąc nie mam pojęcia dlaczego w różnych egzemplarzach są różne otwory :crying:
Jeżeli nie masz w domu kawałka papieru ściernego lub pilnika aby dopracować detal - napisz
Wyślę Ci kawałek glancpapieru i po bólu

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót