• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Projekt i-AMP

Witam , świeci mi się dioda SPK bez podłączonych głośników , coś jest nie tak ? dziwne...:???:

Gavron opisz co która dioda sygnalizuje.
Jak SPK święci to jest ok czy sygnalizuje zadziałanie zabezpieczenia?

Tu masz trafo i radiator , wiercenia było od cholery ale tą techniką mogę zrobić sobie radiator o dowolnych rozmiarach .

Podziwiam Cię, że Ci się chciało. Wygląda bardzo równo, robione na jakimś CNC? Chyba tak jak cała obudowa :)

E nie , jestem zawodowym stolarzem , w warsztacie mam wszystkie potrzebne maszyny , aluminium kroją jak papier.

Diagnostyka LED:
-Power --> zapalona dioda oznacza wlaczone zasilanie
-V+ i V- --> zapalone diody oznaczaja sprawne bezpieczniki
-PRO --> zapalna dioda sygnalizuje zalaczone zabezpieczenie zwarciowe (glosniki sa odlaczone)
-DC/Temp --> zapalona dioda oznacza zalaczone zabezpieczenie temperaturowe, zabezpieczenie DC, opoznione zalaczanie glosnikow (przy uruchamianiu)
-SPK --> zapalona dioda oznacza wlaczone glosniki, mozna grac.

Kolory LEDow generalnie sa dowolne w tym przypadku, ja w bomie zasugerowalem kolory, ktore sa intuicyjne, jak sie cos swieci na czerwono albo zolto to nie bedzie grac, jak sie swieci na zielono (SPK) to bedzie grac.

Pozdr

Pozdr

No to git, na razie zaordynuję mu próbę zmęczeniową ,pochodzi sobie 20 --30 godzin , powinny się ujawnić ewentualne problemy. Teraz ładnie trzyma bias ...24,86 mV do 25,16 mV ( temperatura pokojowa - otwarta obudowa ) ,temperatura radiatora po 4 godzinach 32 stopnie.

Wrzucam do budki, bedzie jeszcze selektor i potencjometr. Musialem podlaczyc bo dawno nie sluchalem muzyki :)

I-Amp 100M

odpalony działa :)

podczas montażu wkradł mi się mały błąd odwrotnie wlutowałem diody Led5, Led6, to dość istotne bo nie zadziała

Bał bym się tak DAC podłączyć u siebie ^^
Monitory metr od uszu, jak by jakaś aplikacja na kompie zgłupiała i puściła full głośnosć, to bym miał niespodziankę.
Raz tak miałem Yamahy HS50 ustawione na prawie -10dB, normalnie sobie słucham muzyki, coś win win przyciął i karta ustawiła 0dB na wyjściu, jak by pociąg do domu wjechał.
Żona spała 2m dalej na kanapie, nie muszę mówić jak się sprawy potoczyły ^^

Medpak, możesz zdradzić gdzie się zaopatrujesz w takie profile ? bo jak rozumiem kupione na metry i cięte u siebie ?

Powrót