• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Spam Post :)

w poszukiwaniu wzmacniacza stabilnego od 4Ohm wypływają mi już oczy, na chwile obecną wypatrzyłem kilka opcji , w tym TA-F661R lub MARANTZ PM-40SE - co wy na to ? , czy ktoś z Was miał z nimi do czynienia ?

Tego konkretnego wzmaka sonego nie testowalem, ale ta f 470, 490 i eski bez problemu dlugotrwale pracuja na takim obciazeniu

Właśnie dlatego się nimi interesuje, tym co nie jest ES, ale nie jest najniżej w serii. 470 mogę spokojnie za 250zł nabyć.

Witam,

mam Kenwood-a KA3020 (na zbyciu). Z tego co widzę dopuszczają podłączanie dwóch par kolumn 4 Ohm i jest to wg schematu robione jest to w połaczeniu równoległym. Na przedniej ściance adnotacja o pracy z niskimi impedancjami. Jestem skłonny w wierzyć bo moc wzmacniacza niezdyt duża (stosunkowo niskie napięcie zasilania) a tranzystory końcowe przyzwoite. Przy pracy z obciążeniem 8 Ohm i średniej mocy radiator ma temperaturę otoczenia, no może 30 stopni.

Pozdrawiam,
Jacek Zieliński

490 w jak najlepszym porządku, napędza teraz takie monitory an 20cm basach
icty1i.jpg

Panowie, warto też brać pod uwagę aplikację samych przetworników bo ocena ich po nie wiadomo kogo zwrotnicach jest trochę nie teges a widzę, że wiele osób tutaj ocenia głośniki na podstawie konstrukcji których mogli posłuchać na AS.

Dobrym przykładem ta szpilka może być która w dobrej aplikacji gra po prostu świetnie :)

Łukasz. Mam TW 70 i wiem jak brzmi. Tu naprawdę jest tragicznie (pylon). Coś spierniczyli po całej linii. A W130S jakoś nigdy mi nie leżał I jak to wszyscy zdajemy sobie z tego sprawę - same przetworniki to nie wszystko. Odpowiednia aplikacja to sztuka, która jak widzimy nie każdemu wychodzi.
Przemek tez go mam.
Mam tez pare w100 i w130 :)

To prawda nie grało to najlepiej
Do wlm nie miało nawet podejścia

Pisałem juz o tym

---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post o 21:21 ----------

Panowie, warto też brać pod uwagę aplikację samych przetworników bo ocena ich po nie wiadomo kogo zwrotnicach jest trochę nie teges a widzę, że wiele osób tutaj ocenia głośniki na podstawie konstrukcji których mogli posłuchać na AS.
Nie rozumiem?
To musi byc podane kto zrobił zwrotke, żeby zagrało?
Dobrym przykładem ta szpilka może być która w dobrej aplikacji gra po prostu świetnie
Jeszcze nie słyszałem takiej ale chetnie poslucham

No to temat jak dla mnie z bani.

Ostatnio jak tego słuchałem to był to cały topowy zestaw f1 i najprzyjemniejsze było jak wypiąłem panel od radia i słychac było szum opon i wiatru.

Dziękuję.

Napisałem, ze narazie nie słyszałem
Pisałem tez, ze mam juz szpilke i dam jej szanse
Tylko potrzebuje troche czasu, żeby jej poświęcić

Powrót