• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Zmiany w STX -ie - nowe głośniki i nie tylko :)

tak ale te membrany mają potencjał :) już te impregnowane w serii SCX są nawet nawet - z tego co wiem to seria SS zostanie w ogóle wycofana

tamten to stara seria - ciekawe skąd to wytrzasneli :P

z tego co wiem to ma być nowa 17stka SW i jakiś subbas na aluminiowej membrance - pożyjemy zobaczymy pewnie trochę to zajmie ale może doczekamy się jakiegoś subbasu :P

ten subbas już jest gotowy i przetestowany, tyle że miał być domowy - mieli na nim suby robić z tym nowym panelem Irkowym 200w, ale okazuje się że jednak będzie speszjal for CA :P

takero napisał:
mieli na nim suby robić z tym nowym panelem Irkowym 200w
:shock:

panowie - jezeli macie jakis kontakt z STXem to wspomnijcie im zeby zrobili neodymowa wersje PJ - bedzie tani tweeter do samochodow :D

to myślę że da się prosto i szybko zrobić - przecież wystarczy im front zmienić :) może coś się uda załatwić

ehhh wychodzi polski high end panowie mam problem nie mam oznaczeń + - na głośniku 18akx z której strony lutować + patrząc na głośnik leżący na stole membraną w dół

na pozostałych miałem oznaczenia ale nie mam możliwości wyciągnąć z kolumn bo mam lakierowane sruby i bym sobie obdarł:)

dostalem dzisiaj paczke z STXa i o dziwo zobaczylem zmodyfikowane PJ
58891141hz2.jpg

93505183un2.jpg

a te modyfikacje zrobilem juz sam - ekranowanie za pomoca Magnes M-65-32-10
koszt 1zl :P (+ klej)

Powrót