Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panasonic WM-61A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cóż- spóźniłem się o 2 min

Skomentuj

Prototypowy preamp "poleci" do Frantic'a - gratuluję zwycięzcy "wyścigu" :lol:

takero: płytka PCB wraz z dokumentacją kosztuje 9,50 zł, natomiast w kompletnym zestawie do budowy preampa Wallin'a (bez LEDa i oprawki) - 8,10 zł
      Dla chętnych podaję linki:
      Zestaw
      Płytka PCB

BTW takero: znalazłeś może chwilę wolnego na podpięcie firewire z laptosia pod oscyloskop :?: :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
        BTW takero: znalazłeś może chwilę wolnego na podpięcie firewire z laptosia pod oscyloskop :?: :)
        właśnie skończyłem sesję więc zdecydowanie na dniach to zrobię :)

[ Dodano: 2008-07-01, 20:27 ]
        szkoda że wysyłka więcej niż płytka kosztuje :)

Skomentuj

Niestety na ceny przesyłek nie mam wpływu...

Przy okazji jeszcze jedna fotka zmontowanego preampa od strony elementów:
          Załączone pliki

Skomentuj

Nie na temat...
            Niestety na ceny przesyłek nie mam wpływu...
            blisko 12zł za wysyłkę płytki to imho troszkę sporo, szczególnie biorąc pod uwagę że takie rzeczy można listami poleconymi wysyłać oraz tym żę w polinku za 18zł ma się kuriera do 30kg...

BTW - fajnie zaprojektowana płytka - szczere gratulacje z mojej strony :)
            Teraz czekamy tylko na integrę pomiarową :)

Skomentuj

Nie na temat...
              Nie widzę problemu wysłania listem poleconym jeśli ktoś zamówi tylko PCB i dokona przedpłaty, ale mogę to zrobić wyłącznie na ryzyko kupującego. Jeśli list zaginie poczta odda mi tylko koszt nadania. W przypadku paczki roszczenie reklamacyjne może być znacznie wyższe niż koszt nadania paczki.
              Mogę także wysyłać kurierem, ale nie sądzę aby komuś się chciało jechać do sąsiedniej miejscowości jeśli akurat w miejscowości jego zamieszkania nie ma magazynu spedycyjnego. W przypadku nieobecności adresata w czasie doręczenia przez Kuriera rodzą się ogromne problemy, a tego wolałbym nie "fundować" Kupującym. No i co by nie mówić Kurier nadal jest droższy od Poczty Polskiej (kilka zł, ale jednak).
              Zamieszczone przez takero
              blisko 12zł za wysyłkę płytki
              Niespełna 10,00 zł priorytet - tak w woli ścisłości :) (OFC w przypadku przedpłaty tak jak przy liście poleconym)

Dzięki takero :)
              Po drodze mam nadzieję, jeszcze "popełnić" wspomniane już PCB do JIGa

Skomentuj

Quester, porównywałeś tego pre z "oryginalnym" Wallin-owskim ?

Nie widzę problemu wysłania listem poleconym jeśli ktoś zamówi tylko PCB
                w takim razie jestem chętny :)

Skomentuj

Quester, porównywałeś tego pre z "oryginalnym" Wallin-owskim ?
                  Yyyy... jakie porównanie masz na myśli ? Ten preamp nie różni się niczym od Wallinowskiego oprócz tego, że nie jest oparty o poczwórny opamp tylko dwa podwójne i w torze audio zamiast TL07* jest NE5532. Dodatkowo dorzucone są odsprzęgi na zasilanie scalaków... no i jest PCB - na tym kończą się zmiany :)

P.S. Wysłałem Ci PW w sprawie PCB

Skomentuj

Eee, myślałem że jakieś poważniejsze zmiany są

Skomentuj

Poważniejsze zmiany pojawią się w integrze... całkowicie inny preamp. Po pomiarach podam informacje o faktycznych (czyt.: zmierzonych i rzeczywistych, a nie teoretycznych) różnicach

Skomentuj

Quester, czy są jakieś większe postępy w budowie integry? Kiedy możemy spodziewa się jej w sprzedaży?

Skomentuj

yeap, tez tez jestem ciekawy jak postepy nad systemem ????

Skomentuj

moja wersja JIGa :) a wszystko w malutkiej obudowie 12x7x3 cm

jak ktoś go chce to pisać na PW :)

[ Dodano: 2008-09-06, 16:06 ]
                            dla chętnych http://www.allegro.pl/item433349931_...zwrotnice.html

Skomentuj

A tutaj moja wersja zintegrowanego JIG-a z Preamp-em, Nie bawem będzi także wzmacniacz.

Tak pozatym to ja wsprawie wkładek mikrofonowych Panasonic WM-61A, nie bawem będe miał na sprzedaż około 15sztk Cena 17zł, a w pózniejszym czasie, będzie ich więcej.

Zainteresowani kontakt E-mail, PW

Pozdrawiam Piku

Skomentuj

Jak ktoś lubi dużo przełączników

Skomentuj

Przynajmniej jest w 100% kompatybilne z S/W, a jeden przełącznik więcej nic nie zmieni :wink:

Skomentuj

Że też Ci się chce ;]
                                    Ja tam kiedyś popełniłem taką integrę , ale z przełącznikiem chyba 8 czy 12 pozycyjnym.
                                    Kosztował grosze na allegro, a było prościej to obsługiwać.
                                    Wzmak też był, na jakimś kosmicznym scalaku z nationala zasilanym z aku żelowego 12v.

Skomentuj

Że też Ci się chce ;]
                                      Ja tam kiedyś popełniłem taką integrę , ale z przełącznikiem chyba 8 czy 12 pozycyjnym.
                                      Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?

Wzmak też był, na jakimś kosmicznym scalaku z nationala zasilanym z aku żelowego 12v.
                                      Moj będzie na 1905 zasilany baterią 9v, w małej obudowie.

Skomentuj

Zamieszczone przez piku16
                                        Tez o tym myślałem, ale wtedy trzeba byłoby pisac od nowa obsługe tego JIG-a, a po co?
                                        ee ? Miałem podklejony opis:
                                        -położenie 1 - tryb mierzenia impedancji
                                        -położenie 2 - etc
                                        To chyba łątwiejsze niż zapamiętania położenia 3 przełączników i to różnych, w różnej orientacji ?

Zamieszczone przez piku16
                                        zaproponowałbym użycie np 10 ogniw AA, koszt ten sam, a nawet mniejszy , a pojemność większa = dłuższy czas pracy.
                                        Wtedy można też zasilanie symetryczne zrobić

To takie przemyślenia po budowie kardiotachometru :)

Skomentuj

piku16 napisał/a
                                          ee ? Miałem podklejony opis:
                                          -położenie 1 - tryb mierzenia impedancji
                                          -położenie 2 - etc
                                          To chyba łątwiejsze niż zapamiętania położenia 3 przełączników i to różnych, w różnej orientacji ?
                                          Można i tak, ale ja wole tradycyjne rozwiązanie.

piku16 napisał/a
                                          zaproponowałbym użycie np 10 ogniw AA, koszt ten sam, a nawet mniejszy , a pojemność większa = dłuższy czas pracy.
                                          Wtedy można też zasilanie symetryczne zrobić

To takie przemyślenia po budowie kardiotachometru
                                          Bardziej jestem za trafem do druku 5w/9v, czas pokaże. :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X