Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panasonic WM-61A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Brencik: Ja w sumie nie spotkałem się z takim złączem. Zawsze musiałem ciągnąć kable i podłączać je zamiast wzmacniacza, żeby móc podłączyć z przodu słuchawki. To była chyba jedyna wada, którą udało mi się wyeliminować dopiero gdy kupiłem frontpanel.

Te numerki to po prostu różne modele z różnymi (o niewielkie zmiany) procesorami. W obrębie jednego modelu z tym samym oznaczeniem, nie ma to znaczenia, róznice są tak niewielkie że pomijalne.

Chodzi mi np.
    Audigy SB00090
    Audigy SB00230
    Będą takie same.

Jedyne co to mogą się różnić także stykami, są SB00090 z pozłacanymi i z plastikowymi.

Skomentuj

No i jak z tym urządzonkiem? Powstało już coś?

Skomentuj

Po zmianie ze zintegrowanej karty na Creative Audidy ZS jest kolosalna różnica. Teraz to dopiero słychać wysokie tony i niskie. Wcześniej to wzmacniacz od suba rzucał głośnikiem jak szmatą, no a teraz to jest lepsza kontrola i głośniej.

Zamieszczone przez malyzmc
        No i jak z tym urządzonkiem? Powstało już coś?
        też bym był zainteresowany takim zestawem.

Skomentuj

A ja po zmianie zintegrowanej na też Audigy ZS nie odczułem zmiany...? :/ teraz się zastanawiam czy coś tam może trzeba ustawić jeszcze....a może to podróbka... :// trochę mnie to martwi...bo niby taka kolosalna różnica miała być... wiem, że to też od sprzętu zależy, mam wzmacniacz Proton AM-455(na tranzystorach) a w kolumnach siedzą średniak SCX'a i Vifa D27TG(wsadzone na wygrzanie, ale już się wygrzały...) a na basie na razie jakieś no name'y...to chociaż w średniowysokich powinna być odczuwalna różnica....już sam nie wiem co myśleć.....

Aha, kartę mam stąd- Audigy czyli chyba z tego samego źródła co jamess8

Skomentuj

tez kupilem ta karte i musze przyznac ze na pierwszy rzut oka nie ma zadnej roznicy, slucham z niej juz 2 dzien a przesiadlem sie ze zintegrowanej :(

Skomentuj

jak komuś nie zależy na pomiarach to proponuję przesiąść się na kXy :)

Skomentuj

Wallker, damiani, a na jakich macie sterownikach?

http://kxproject.lugosoft.com/down.php?language=en

Te zainstalujcie

Skomentuj

hehe mam zainstalowane właśnie KX'y ale powiem Wam, że najpierw zainstalowałem stery creativa a potem KX'y i między nimi też nie zauważyłem różnicy... :/ i teraz czy to wina karty czy sterów...może coś się gryzie ze zintegrowaną... nie mam pojęcia :(
                  jamess8 jaki masz sprzęt za kartą(kable sygnałowe, wzmacniacz, kolumny)? może w tym pies pogrzebany.... no chyba, że jestem głuchy jak pień, mam drewniane uszy i nie jestem w stanie usłyszeć kolosalnej różnicy dźwięku...

Skomentuj

Zamieszczone przez Wallker
                    ...może coś się gryzie ze zintegrowaną...
                    zintegrowaną w biosie wyłączasz przecież...

Skomentuj

A jest może jakaś orientacyjna data kiedy trafi do sprzedaży ten zintegrowany system pomiarowy?

Skomentuj

myślałem, że odinstalowanie/wyłączenie w menadżerze urządzeń wystarczy.... no nic, wyłączyłem jeszcze w biosie, różnicy dalej nie słyszę ale może dlatego, że już się do brzmienia tej karty przyzwyczaiłem... zrobię jeszcze "bezpośredni" test porównawczy, zobaczę jak to wyjdzie...

Skomentuj

Ja mam wzmacniacz Yamaha DSP-A780, czyli 5.1, ale słucham tylko stereo. Sterowniki to KXy. Kable to też nic nadzwyczajnego z polinka 1,5. kolumny to znane :razz: Totemy na dwóch Tonsilach. Ale przymierzam się do zestawu HDS 180 + XT25TG. Pewne jest to że ta karta ma dużo większe wzmocnienie i widze że wzmacniacz ze suba(irka 150w/4)ma dużo lepsza kontrole nad głośnikiem i chyba efektywniej gra.
                          Wcześniej nie odinstalowywałem sterowników ze zintegrowanej karty, a w BIOSIE nie znalazłem opcji. Sterownie dzwiękiem automatycznie po zainstalowaniu sterowników przypisuje sie do nowej karty.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                            a w BIOSIE nie znalazłem opcji
                            "integrated coś tam"
                            Zamieszczone przez jamess8
                            Sterownie dzwiękiem automatycznie po zainstalowaniu sterowników przypisuje sie do nowej karty.
                            no właśnie niezupełnie - nieraz były problemy z dwiema kartami w jednym kompie.

Skomentuj

no i lipa...odinstalowałem KX'y i wyjąłem Audigy, włączyłem w biosie zintegrowaną i ją ponownie zainstalowałem, przesłuchałem troche, odinstalowałem, wyłączyłem, włożyłem Audigy, zainstalowałem, przesłuchałem i nic.... no może trochę lepiej ale na pewno nie kolosalnie... no to już nie wiem... tyle tylko, że właśnie karta daje mocniejszy sygnał, ale czy lepszy.... :/ i co tu teraz zrobić..... :???: może zintegrowaną miałem aż tak dobrą.... płytę główną mam gigabyte'a z serii k8 triton- GA-K8NE...nie wiem co za dźwiękówka tam siedzi...

Skomentuj

Panowie: pisałem wcześniej, że urządzenie jest w fazie opracowania (a obecnie i testów pierwszych prototypów). Ze względu na walkę o każdy grosz i ergonomię użycia na pewno nie prędko pojawi się ono w sprzedaży (możliwe jednak, że będę się pozbywał bardziej udanych prototypów, ale to będą ilości dosłownie jednostkowe) . Poza tym dochodzi czas związany z produkcją (wykonanie samych PCB to dwa tygodnie), czas na import części (jak się okazuje w niektórych przypadkach bardziej opłacalny niż zakup w Kraju)... nie oczekujcie ode mnie, że określę termin ponieważ z mojego punktu widzenia jest to niemożliwe. Z całą jednak pewnością urządzenie to nie pojawi się szybciej niż za 8-10 tygodni (co nie znaczy, że czas ten nie może ulec wydłużeniu).

Skomentuj

A wiadomo może mniej więcej kiedy pojawią się płytki do przedwzmacniacza?

Skomentuj

Barthez, jeśli chodzi Ci o przedwzmacniacz, to Irek mówił, że nie planuje udostępniać dokumentacji.

Skomentuj

cudny90, co ty za glupoty gadasz? znowu tematy ci sie myla? mowa o preampie do systemu pomiarowego ;]

Skomentuj

a ja się zapytam jaką karte polecicie do lapka?
                                        taką?
                                        http://pl.europe.creative.com/produc...&product=15912
                                        czy tą?
                                        http://pl.europe.creative.com/produc...&nav=0&listby=

Ewentualnie coś innego na USB/EXPRESS CARD do ~200zł.

Skomentuj

pierwsza karte ma takero i sobie chwali za dobre brzmienie oraz bogata ilosc funkcji. tylko ze on ma chyba z pilotem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X