Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Panasonic WM-61A

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez malyzmc
    A odnośnie jakości pomiarów kart to jak się ma Sound Blaster Live 5.1 model: SB0100 :?:
    Tak samo jak i 0220, jest wyśmienita. Miałem i polecam, zero problemów na niej.

Dokładnie, i dlatego wole XLR'y. Ja wyrosłem z dużych jacków, kiedy to na imprezie przy włączonym wzmacniaczu ktoś wypiął kabel i włożył z powrotem, niestety ale końcówka poszła z dymem, bo zrobiło się zwarcie masy z sygnałem. Teraz po prostu mam XLR'y i jest ok :wink: co do jiga, to też bym wepchał tam XRL'a.

Skomentuj

mysle ze zamiast sb live 5.1 lepiej jest kupic live 24bit/audigy se - kosztuja niewiele wiecej od sb live zwyklego, a oferuja znacznie lepsza jakosc, w szczegolnosci wyjscia - juz da sie tego z powodzeniem sluchac

Skomentuj

Caleb, a ja Cie zneguje, porównanie jakościowe liva do audigy se wypada na korzyść live. Mialem ten syf i powiem ze cos jak intergra w nowych płytach. Poza tym na se nie moglem skonfigurować jiga, wychodziły mi dziwne wykresy. Sprzedałem to w pierony :lol:

Skomentuj

mam zupelnie inne doswiadczenia - live 24bit gra znacznie lepiej od live 5.1. sam posiadam audigy 2 zs (cos jak wlasnie live 24bit) i odczulem zdecydowany skok jakosciowy wzgledem poprzedniej live.
          zeby nie byc goloslownym przedstawiam pomiary audigy 2 zs (sprzetowo to samo co live 24bit) - loopback oraz sb live 5.1 - niestety testowane tylko wyjscie na karcie ze swietnym line-inem. w popularnych kartach wejscie jest zawsze gorsze od wyjscia, wiec loopback by wypadl sporo gorzej w przypadku sb live 5.1... a2zs sb live 5.1

Skomentuj

Przepraszam za off topic, ale skoro mowa o kartach muzycznych to mam pytanie czy warto kupić tą kartę, cena wydaję się atrakcyjna:
            http://www.allegro.pl/item365861991_...ajtaniej_.html

Skomentuj

jamess8, to jest dział offtopic (po pierwsze), a poza tym to luźna dyskusja, więc za co przepraszasz ?

Skomentuj

technicznie jest to to samo co sb live 24bit/audigy se, ale jest wygodniejsza, bo ma wiecej zlacz (nie trzeba zmieniac w driverach, ktore wejscie czy wyjscie za co odpowiada), firewire i sprzetowy DSP (to ostatnie w zasadzie w dzisiejszych czasach tak naprawde jest bez znaczenia). jesli poprzednio miales zwyklego sb live lub nie daj boze jakas integre to przeskok jakosciowy bedzie dosc spory.

Skomentuj

Caleb, no ale Ty porównujesz zwykłego live 5.1 do audigy 2 zs, chyba jasne że audigy wypadnie lepiej. I to ze live24bit gra jak audigy 2 zs to nie jest zbyt dobre stwierdzenie. Jest nowszej technologii, ale jest okrojony. Nie jest to to samo sprzętowo, pokaż mi to że to samo. Są inne procesory, nie chce mi się tego teraz szukać. Ja osobiście i nie tylko ja mam zraze do audigy ze znaczkiem SE.

Skomentuj

niestety nie mam pomiarow loop-back sb live 24bit, ale mam za to pomiar wyjscia - klik - jak widac sb live 5.1 mocno odstepuje od sb live... nie wiem jak wejscie, ale podejrzewam, ze tez jest sporo lepszej jakosci - podobniez jak w audigy 2 zs.

Skomentuj

Teraz myśle że jak coś kupić to raz a porządnie i myśle o Audiotrak Prodigy HD2 -24/192kHz.
                      Obecnie mam zintegrowanego realteka HD na NVidii 550

Skomentuj

tylko czy przy takich kwotach niewarto upolowac gdzies np esi julie?

w poprzednim poscie chcialbym wprowadzic korekte
                        jak widac sb live 5.1 mocno odstepuje od sb live...
                        - na koncu zapomnialem dopisac 24bit

Skomentuj

No dobrze, ale w tym momencie mocno odstępujemy od tematu topicu. Miało być o mikrofonach a jest o kartach dzwiekowych Zaczelo się od tej ktora miala byc kompatybilna z nowym jigiem, a zeszlo na to ktora lepsza :P Z livem 5.1! nie ma problemów z kalibracją, w audigy, audigy 2 ZS też nie ma, ja się napotkałem z problemami w wersjach z SE dlatego je odradzam.

Skomentuj

moj znajomy uzywa audigy se i nie ma problemow z jigiem, wiec nie sadze zeby wina stala po stronie karty dzwiekowej...

Skomentuj

Mając u siebie 25kart i powtarzając kilka razy tą samą czynność, trudno żeby coś źle zrobic. Zwłaszcza ze na X-fi tym tanim też tak było. Jeżeli to by była jedna taka karta, mógłbym myśleć że to walnięta karta, ale na X-fi bylo to samo. Wybór należy do kogoś innego, ja już wybrałem Audigy 2 ZS i po sprawie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                                tylko czy przy takich kwotach niewarto upolowac gdzies np esi julie?
                                Ale Audiotrak Prodigy HD2 -24/192kHz kosztuje 350zł, a Juli@ to już prawie 500zł, a używanej to raczej nie chece, bo zależy mi przy tych kwotach na gwarancji

Skomentuj

Ja już nie mam wyboru ponieważ kartę mam od kilku lat, sprawuje się dobrze, a jak i z konfiguracją jiga też nie będzie problemu to na razie mi styknie :mrgreen:
                                  Aha a to moje SB Live 5.1 to nie jest 24bit :?: To jaka ona jest :?:

[ Dodano: 2008-05-20, 15:39 ]
                                  A i jeszcze pytanko do Questera, czy w tym zestawie, który szykujesz ma by też mikrofon? Jeżeli było pisane i nie doczytałem to proszę, nie linczujcie mnie :wink:

Skomentuj

A ja wlasnie robilem porzadki i znalazlem w szafie taka jak na tym zdjeciu http://www.guru3d.com/review/creativ...g/DSC00931.JPG ...

Skomentuj

Ja mam identyczną, model sb00240 =) zajedobra jest

Skomentuj

Dokładnie SB0240. Zastanawia mnie tyko dlaczego nie wlutowali gniazda rozszerzen do ktorego wyprowadza sie sygnal np. na front obudowy kompa. NA zdjeciach w instrukcji jest gniazdo a w mojej i tu http://www.guru3d.com/review/creativ...g/DSC00931.JPG tez nie ma ..

Skomentuj

Tak czytam o tych kartach i nie wiem czy te numerki modeli "maja znaczenie" dla SW, czy są takie modele, które lepiej współpracują z SW a inne gorzej albo wcale... Czy np model SB0350 podany wcześniej przez jamess8
                                          Zamieszczone przez jamess8
                                          Przepraszam za off topic, ale skoro mowa o kartach muzycznych to mam pytanie czy warto kupić tą kartę, cena wydaję się atrakcyjna:
                                          http://www.allegro.pl/item365861991_...ajtaniej_.html
                                          będzie dobry bo i ja jestem zainteresowany tą kartą...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X