niestety to już rok minął, głównie to pamiętam rozmowę Q z człowiekiem z obsługi
Tegoroczne AS niestety zbyt rewelacyjne nie było, jak dla mnie tego jest tam po prostu za dużo, a szczególnie ludzi :P
Byłoby fajnie gdyby przy wejściu rozdawali torebki na ulotki, oraz gdyby piętra były rozłożone tematycznie.
wlasnie nie moge przypomniec a byl tam grubszy gosciu nieogolony...
Trzy razy wracałem się do tego pokoju Dla mnie numer jeden na tej wystawie Widzę że mamy podobne gusta
Zamieszczone przez takero
słuchałem, ale nie tych konkretnie, one stały jako meble niestety :P
Ale rok temu i ich mozna było sobie posłuchać.
Jeśli się nie mylę to w sobotę można było ich posłuchać... Chyba nawet ich trochę słuchałem... Ale nie jestem pewien czy to napewno te. Bo jeśli to nie te to były do nich łudząco podobne A co do ewentualnych wrażeń... Miałem trochę mieszane uczucia.
takero byłeś w Visatonie? Słuchałeś może tych szerokopasmówek B200?
Haha jaki miły zbieg okoliczności, na waszym wspólnym zdjęciu, w tle jest reklama firmy w której pracuje Arcam Vision, szczerze już wiem gdzie był szef przez ostatnie dni, bo nic nie powiedział :twisted:
ŁukaszN: ten zestaw stał w pokoju "Nautilus" i szczerze mówiąc faktycznie nie było się czym zachwycać... no chyba, że ktoś lubi hiper nienaturalny dźwięk ( lampa + tuba + winyl - bleee... makabra ).
[ Dodano: 2008-11-09, 19:04 ]
Zamieszczone przez dolphin123
tak jest, dokladnie o ten zestaw Oberon II chodzi
Dobry wybór :) Faktycznie Oberon II grał fenomenalnie !
AFAIR ten zestaw stał w pokoju "Delta Studio"
Quester, dokładnie to mi sie nie podobało :mrgreen:
Jeszcze był jeden "ciekawy" pokój w którym pierwsze skrzypce grały... przewody(zdjęcie zrobione przez NeVoN'a)
I chyba cała magia tych przewodow polegała na tym ze Panowie z tego pokoju jako nieliczni wzieli sie za jako taka walke z rezonansami, co widać na zdjeciu
Wracając do kolumn Oberon II firmy RLS za 10 000 zł. Rozmawiałem dzisiaj z konstruktorem, który powiedział mi, że 18W4531G i mały relevator pracują w obudowie 33 litry, ścianki z 33mm MDF przód 52mm. Wzmacniacz to Delta Studio 6S33S 2 x 75 W w klasie AB. Mnie również bardzo się podobały i spędziłem przy nich chyba całą godzinę - nadają się do każdego rodzaju muzyki! Zauważyłem jeszcze warte uwagi głośniki: trzydrożna Mediterranea firmy Xavian, również na relevatorach 3 x 18W.531G i niezidentyfikowana przeze mnie kopułka również Scan-speaka. Dwa scany pracują w oddzielnych zamnkniętych komorach. Dźwięk szybki dynamiczny i zaskakująco
naturalny na wokalach żeńskich. Akkus - bardzo pozytywne wrażenia. Dobre wrażenia z odsłuchów zestawów ściennych Adam-a do montażu w ścianie. Za mało czasu na prawidłowe odsłuchanie chociażby 10 wybranych modeli i warunki prezentacji bardzo niekorzystne ale mogę stwierdzić po ośmioletniej przerwie w moim uczestnictwie na Audio Show, że para i pieniądze producentów nie idą, z nielicznymi wyjątkami, w kierunku
uzyskania lepszgo dźwięku. Nowe technologie opisywane i reklamowane przez niemal wszystkich renomowanych wystawców są dla mnie zupełnie nieistotne w ogólnym odbiorze brzmienia prezentowanych zestawów. Może już słuch u mnie nie ten co kiedyś ale ogólne wrażenie u większośći wystawców to za ostro, zbyt dużo średniego basu (może to akustyka pokoi hotelowch, ale nasze mieszkania, za bardzo nie różnią się od nich). Jedyne pocieszenie to takie fora jak diyaudio.pl, dzięki którym można za 1/5 a przy wyższych modelach za 1/10 ceny zrobić sobie samemu system marzeń.
Zauważyłem jeszcze warte uwagi głośniki: trzydrożna Mediterranea firmy Xavian, również na relevatorach 3 x 18W.531G i niezidentyfikowana przeze mnie kopułka również Scan-speaka. Dwa scany pracują w oddzielnych zamnkniętych komorach. Dźwięk szybki dynamiczny i zaskakująco naturalny na wokalach żeńskich.
Zamieszczone przez KAPRINT
Akkus - bardzo pozytywne wrażenia.
Zdecydowanie potwierdzam spostrzeżenia kolegi KAPRINT, z tym że wg mojej subiektywnej opinii Akkus pokazał pierwsze brzmienie tegorocznego AudioShow. Xavian natomiast idzie w dobrym kierunku: przez ostatnie kilka lat wyraźnie podniósł poprzeczkę, a wspomnianymi kolumnami niewiele ustępuje Akkusowi.
Poniżej zamieszczam zdjęcia tych, o których mowa
Skomentuj