Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wspólne AudioShow 2008 ? Organizacja :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchałem, ale nie tych konkretnie, one stały jako meble niestety :P
    Ale rok temu i ich mozna było sobie posłuchać.

Skomentuj

Jakie wrażenia takero ? może coś więcej

Skomentuj

niestety to już rok minął, głównie to pamiętam rozmowę Q z człowiekiem z obsługi

Tegoroczne AS niestety zbyt rewelacyjne nie było, jak dla mnie tego jest tam po prostu za dużo, a szczególnie ludzi :P
        Byłoby fajnie gdyby przy wejściu rozdawali torebki na ulotki, oraz gdyby piętra były rozłożone tematycznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
          wlasnie nie moge przypomniec a byl tam grubszy gosciu nieogolony...
          Trzy razy wracałem się do tego pokoju Dla mnie numer jeden na tej wystawie Widzę że mamy podobne gusta

Zamieszczone przez takero
          słuchałem, ale nie tych konkretnie, one stały jako meble niestety :P
          Ale rok temu i ich mozna było sobie posłuchać.
          Jeśli się nie mylę to w sobotę można było ich posłuchać... Chyba nawet ich trochę słuchałem... Ale nie jestem pewien czy to napewno te. Bo jeśli to nie te to były do nich łudząco podobne A co do ewentualnych wrażeń... Miałem trochę mieszane uczucia.

takero byłeś w Visatonie? Słuchałeś może tych szerokopasmówek B200?

Skomentuj

Później się zbiorę i coś napiszę o AS, a tymczasem "silna grupa DIYAUDIO"
            Załączone pliki

Skomentuj

Przydałby się podpis kto jest kto. Chociaż niektórych kojarzę z fotki z poprzedniego roku :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                Później się zbiorę i coś napiszę o AS, a tymczasem "silna grupa DIYAUDIO"
                to teraz proszę o podpis pod zdjęciem kto jest kto:P

Skomentuj

No i moim zwyciezca byl zestaw na 18W8531G Revelator wraz z lampa, to jest to do czego bede dazyl...
                  Ten ?
                  Załączone pliki

Skomentuj

Haha jaki miły zbieg okoliczności, na waszym wspólnym zdjęciu, w tle jest reklama firmy w której pracuje Arcam Vision, szczerze już wiem gdzie był szef przez ostatnie dni, bo nic nie powiedział :twisted:

Skomentuj

melisław, moze inne słuchałeś z tego zestawu ? to wszystko jest jednego producenta.
                      Zdjęcie z tegorocznego AS ( użytkownika NeVoN z audiomani)

Skomentuj

wiecej nie pamietam :roll:

wrocilem do domu po 8 rano, ide cos zjesc i wracam do lozka bo w koncu bylem 47godzin na nogach

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                          wiecej nie pamietam :roll:
                          Pomiędzy Errorexe a ŁukaszN stoi aryan. Wiecej nie pamietam :razz:

A tak BTW:
                          Zamieszczone przez mIKI
                          kto z lizty sie nie pojawi - dostanie bana na forum
                          mIKI, do dzieła :twisted:

Caleb napisał/a
                          calkiem pozytywnie zaskoczyly mnie tubowe w.h.t.
                          A mnie negatywnie dźwiek tego tubnowego zestawu całkowicie nie przypadł mi do gustu.
                          Małe sprostowanie... Nie chodziło mi o tuby w.h.t lecz tuby ze zdjeciu, których nazwy nie znam;p (zdjecie zrobione przez NeVoN'a):

Skomentuj

Zamieszczone przez Quester
                            No i moim zwyciezca byl zestaw na 18W8531G Revelator wraz z lampa, to jest to do czego bede dazyl...
                            Ten ?
                            tak jest, dokladnie o ten zestaw Oberon II chodzi :) moze gdzies w sieci sa plany tej konstrukcji ?

Panowie jakas galeria oficjalna juz jest gdzies dostepna?

Skomentuj

ŁukaszN: ten zestaw stał w pokoju "Nautilus" i szczerze mówiąc faktycznie nie było się czym zachwycać... no chyba, że ktoś lubi hiper nienaturalny dźwięk ( lampa + tuba + winyl - bleee... makabra ).

[ Dodano: 2008-11-09, 19:04 ]
                              tak jest, dokladnie o ten zestaw Oberon II chodzi
                              Dobry wybór :) Faktycznie Oberon II grał fenomenalnie !
                              AFAIR ten zestaw stał w pokoju "Delta Studio"
                              Załączone pliki

Skomentuj

Quester, dokładnie to mi sie nie podobało :mrgreen:

Jeszcze był jeden "ciekawy" pokój w którym pierwsze skrzypce grały... przewody(zdjęcie zrobione przez NeVoN'a)

I chyba cała magia tych przewodow polegała na tym ze Panowie z tego pokoju jako nieliczni wzieli sie za jako taka walke z rezonansami, co widać na zdjeciu

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                                  melisław, moze inne słuchałeś z tego zestawu ? to wszystko jest jednego producenta.
                                  Jednak pomyłka... Myślałem o innych kolumnach. Ale z frontu i w maskownicy wyglądały prawie identycznie :) Przepraszam za błędne informacje :)

Skomentuj

a pamiętacie pomieszczenie gdzie grali ciągle Kodo ?
                                    właśnie kupiłem płytę i z całego AS to ta muzyka była najlepsza :P

Skomentuj

Wracając do kolumn Oberon II firmy RLS za 10 000 zł. Rozmawiałem dzisiaj z konstruktorem, który powiedział mi, że 18W4531G i mały relevator pracują w obudowie 33 litry, ścianki z 33mm MDF przód 52mm. Wzmacniacz to Delta Studio 6S33S 2 x 75 W w klasie AB. Mnie również bardzo się podobały i spędziłem przy nich chyba całą godzinę - nadają się do każdego rodzaju muzyki! Zauważyłem jeszcze warte uwagi głośniki: trzydrożna Mediterranea firmy Xavian, również na relevatorach 3 x 18W.531G i niezidentyfikowana przeze mnie kopułka również Scan-speaka. Dwa scany pracują w oddzielnych zamnkniętych komorach. Dźwięk szybki dynamiczny i zaskakująco
                                      naturalny na wokalach żeńskich. Akkus - bardzo pozytywne wrażenia. Dobre wrażenia z odsłuchów zestawów ściennych Adam-a do montażu w ścianie. Za mało czasu na prawidłowe odsłuchanie chociażby 10 wybranych modeli i warunki prezentacji bardzo niekorzystne ale mogę stwierdzić po ośmioletniej przerwie w moim uczestnictwie na Audio Show, że para i pieniądze producentów nie idą, z nielicznymi wyjątkami, w kierunku
                                      uzyskania lepszgo dźwięku. Nowe technologie opisywane i reklamowane przez niemal wszystkich renomowanych wystawców są dla mnie zupełnie nieistotne w ogólnym odbiorze brzmienia prezentowanych zestawów. Może już słuch u mnie nie ten co kiedyś ale ogólne wrażenie u większośći wystawców to za ostro, zbyt dużo średniego basu (może to akustyka pokoi hotelowch, ale nasze mieszkania, za bardzo nie różnią się od nich). Jedyne pocieszenie to takie fora jak diyaudio.pl, dzięki którym można za 1/5 a przy wyższych modelach za 1/10 ceny zrobić sobie samemu system marzeń.

Skomentuj

Zamieszczone przez KAPRINT
                                        Zauważyłem jeszcze warte uwagi głośniki: trzydrożna Mediterranea firmy Xavian, również na relevatorach 3 x 18W.531G i niezidentyfikowana przeze mnie kopułka również Scan-speaka. Dwa scany pracują w oddzielnych zamnkniętych komorach. Dźwięk szybki dynamiczny i zaskakująco naturalny na wokalach żeńskich.
                                        Zamieszczone przez KAPRINT
                                        Akkus - bardzo pozytywne wrażenia.
                                        Zdecydowanie potwierdzam spostrzeżenia kolegi KAPRINT, z tym że wg mojej subiektywnej opinii Akkus pokazał pierwsze brzmienie tegorocznego AudioShow. Xavian natomiast idzie w dobrym kierunku: przez ostatnie kilka lat wyraźnie podniósł poprzeczkę, a wspomnianymi kolumnami niewiele ustępuje Akkusowi.
                                        Poniżej zamieszczam zdjęcia tych, o których mowa
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Panowie a napiszcie czy było coś z ProTonsila lub na ich głośnikach????

Skomentuj

Czaruję...
                                          X