Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mi spalanie, jakieś 12-20l skutecznie ostudza emocje, a gazu podobno nie wypada zakładać do niektórych samochodów :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
      Zamieszczone przez Pawel S.
      ale odkad zobaczylem pewien filmik to chce tylko diesla :twisted:
      A ja nie chciał bym za czymś takim jechać ;> Ostatnio miałem wątpliwą przyjemność jechania za takim kopciuchem to w środku auta śmierdziało jak we Władymircu :roll:

Ja jak bym juz kupował W123 to tylko z dużym silnikiem benzynowym. Wszystko co ma więcej cylindrów niż 4 pracuje pięknie :mrgreen: a szczególnie PB

A właśnie.. Czy 190 są tak samo solidne jak reszta Merców z tych lat, czy to tylko mniejsza i tańsza wersja W124 ??
      Dokladnie, nie wiem co w tych dymiacych traktorach jest takiego fajnego...poza Nm i smrodem:)

Skomentuj

Zamieszczone przez kombo
        Pawel S., to chcesz w124 czy 190 bo na filmie jest 190
        W124 bo do 190'tki ledwo sie mieszcze :???:
        ale chodzilo mi ze z tym samym silnikiem. bo w 190 tych silnikow NIGDY NIE BYLO!
        A ja nie chciał bym za czymś takim jechać ;> Ostatnio miałem wątpliwą przyjemność jechania za takim kopciuchem to w środku auta śmierdziało jak we Władymircu
        oczywiscie to co bylo na filmie to przesada. ale tak podkrecic tego diesla do 200km i byloby juz bardzo przyjemnie

A właśnie.. Czy 190 są tak samo solidne jak reszta Merców z tych lat, czy to tylko mniejsza i tańsza wersja W124 ??
        tak, tak samo solidne. wtedy wszystkie ich samochody takie byly

Skomentuj

Pawel S., ten merc puszcza chmurę jakby to jakiś spitfire lecial :twisted:

Co do w123 to z diesli tylko 300'tka. Wbrew pozorom będzie palić mniej niz mnijesze pojemności bo ten silnik dopiero zapewnia komfortową jazdę i odpowiednie osiagi (chociaż i tak małe jak na współczense standardy). Wersje z mniejszą pojemnością były zwyczajnie za słabe i przez to dużo paliły.
          Mieliśmy 200D w automacie (wersja taksówkowa) i to była porażka bo wyciagał góra 125-130 a w górach np w austrii to dawał za wygraną i ledwo się wspinał.
          Drugi z 3L motorem leciał już o wiele żwawiej, co do spalania musiałbym się spytać ojca, może pamięta.

Jeżeli to ma byc auto raz na jakiś czas sie przejechać to nie ma co żydzić na wache i lepiej brać z benzynowym motorem. Będzie wieksza kultura pracy i odpowiednie odejście :).

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
            Pawel S., ten merc puszcza chmurę jakby to jakiś spitfire lecial
            tam byly benzynowce i mniej kopcily :P

Wersje z mniejszą pojemnością były zwyczajnie za słabe i przez to dużo paliły.
            zgadza sie. kolegi ojciec mial D2,0 ktorego pozniej zmienil na D2,4. ten wiekszy niedosc ze mocniejszy to i mniej palil

Jeżeli to ma byc auto raz na jakiś czas sie przejechać to nie ma co żydzić na wache i lepiej brać z benzynowym motorem. Będzie wieksza kultura pracy i odpowiednie odejście .
            akurat gadanie o koszcie paliwa jest troche bez sensu.
            co z tego ze stare merce spala wiecej skoro to co zaoszczedzisz na paliwie w nowych samochodach wydasz na ich naprawe?

Skomentuj

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11546816

Kurdę, ale cudo...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11546816

Kurdę, ale cudo...
                spójrz na lusterka :mrgreen:
                cudo by był jak by gazu nie było :evil:
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Osobiście szukałem z gazem I lusterka widziałem, ale taki szczegół da się przeboleć. Pewnie szybko zostały by zmienione (albo wręcz przeciwnie, zakochał bym się w tych ) Tylko gdybym rejestrował tego merolka na siebie t zapłacił bym krocie za ubezpieczenie... No i kasę na samochód będę miał dopiero po wakacjach jak zarobię :cry:

Skomentuj

Panowie co do W123 coupe .. Nie ukrywam, że chciałbym zainwestować kasiore i coś na tym zarobić. Pytanie, czy jest sens ... Nie znam się na blacharce, nie jestem mechanikiem, nie mam doświadczenia, ani specjalnych znajomości ...

Chętnie dowiedziałbym się ile taki w123 coupe pali .. Albo w jakiej wersji pali NAJMNIEJ :) Bo jeśli spali 8litrów w dieslu to w sumie nie jest źle i mógłbym tym się wozić na codzień

Bo myślałem, żeby kupić tak do 7k zł, coś tam podreperować w wolnym czasie, potrzymać go w garażu z 5 lat i sprzedać ... No i zarobić, da rade? Jest sens? Czy szkoda czasu po prostu na szukanie jakiejś okazji :P

Lepiej kupić w Polsce, czy sprowadzić? Chociaż słyszałem, że na zachodzie takimi starymi mercami wozi się śmieci, i te samochody tam nie są wcale szanowane.

Skomentuj

jak na taka kase to nie jest zly.
                      lusterka to wiocha na maxa...
                      no i jakos podpada mi ten samochod bo fotki tylko z zewnatrz :???:
                      mimo ze z gazem to bedzie palil bardzo duzo :lol:

Skomentuj

melisław, rzeczywiście cudo....
                        lusterka...
                        kierunki z przodu i gril nie od tego modelu
                        zderzaki z przodu i z tyłu wydają sie mieć inny odcień
                        no i gaz.... przy kupnie w124 na ke-jetronic radze dobrze sprawdzić w jakim stanie jest instalacji i czy jest wogóle dobrze założona, ogólnie silniki na ke-jetronic ciężko współpracują z gazem, ja oobiście odradzam gaz w tych modelach, radze poszukać modeli już od 1993 roku gdzie zastąpiono ke-jetronic wtryskiem elektronicznym, gdzie możana założyć instalacje sekwencyjną.
                        za taką kasę to nie kupisz ładnego w124, wiem co mówie bo sam szukam tylko ja poluje na coupe :razz:

[ Dodano: 2010-05-04, 22:23 ]
                        cudny beczka 3.0D spali od dziesięciu litrów w góre, podstawa to znaleźć zdrowe auto bez korozji, korozja to słaby punkt beczki, silniki i układ napędowy jak już w cześniej mówiono są bardzo trwałe, ale przy kupnie lepiej sprawdzić ich stan, niestety beczka w dobrym stanie trochę kosztuje moim zdaniem im więcej zainwestujesz teraz przy kupnie tym więcej możesz zyskać później.
                        poszukaj na allegro, mobile.eu, autoscout.pl ogłoszeń, napewno znajdziesz coś ciekawego i jedź oglądnąć kilka aut, będziesz wiedział jak wygląda cała sprawa.
                        dam ci rade taką :razz: lepiej dłużej poszukać, i nie napalać się od razu na zakup bo może okazać się klapa :razz: sam już szukamo od czterech miesięcy roku i kilka aut oglądałem, i werz mi że na ogłoszeniu wyglądają super, a w na oględzinach złom :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez yxzabc
                          za taką kasę to nie kupisz ładnego w124, wiem co mówie bo sam szukam tylko ja poluje na coupe
                          niestety to prawda
                          cos takiego co mi sie marzy kosztuje min 15kPLN
                          a za te same pieniadze mam kappe z JTD ktora jest duzo wieksza w srodku, szybsza, oszczedniejsza i bardziej komfortowa...
                          no ale sie psuje :mrgreen:

Skomentuj

a za te same pieniadze mam kappe z JTD ktora jest duzo wieksza w srodku, szybsza, oszczedniejsza i bardziej komfortowa...
                            no ale sie psuje
                            Pawel S., nie ma jazdy bez gwiazdy, pamiętaj! :mrgreen:

Skomentuj

yxzabc, wiem wiem
                              no ale i tak przez jeszcze dlugi czas nie bedzie mnie na to stac wiec odpuszczam poszukiwania :P

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                Bo myślałem, żeby kupić tak do 7k zł, coś tam podreperować w wolnym czasie, potrzymać go w garażu z 5 lat i sprzedać ...
                                Myślę ze jak pięć lat przetrzymasz takie auto, to mało co zarobisz, minimum 10lat w niezmienionym stanie, czyli głownie dbać o blachy: konserwacja podwozia, progów, innych profili zamkniętych i zaprawki chociaż na własną rękę, byle nie dopuścić do dziur.

A właśnie... czy opłacało by sie sprowadzić W123 w coupe od niemca, ewentualnie sedan ale w jakimś dobrym stanie??

Skomentuj

A właśnie... czy opłacało by sie sprowadzić W123 w coupe od niemca, ewentualnie sedan ale w jakimś dobrym stanie??
                                  jezeli w niemczech to znajdziesz to bedzie strasznie drogie bo od kolekcjonera...

Skomentuj

...albo od jakiegoś starego Niemca, tzw. "niedzielnego kierowcy". Jak byłem może z 5-6 lat temu u dalekiego wujka w Niemczech to kupił wtedy 190 od starego germana, samochód miał bodaj 14lat lat, mały przebieg, stan bdb, gdzieś lekko draśnięty przy przednim kole.

Skomentuj

jezeli w niemczech to znajdziesz to bedzie strasznie drogie bo od kolekcjonera...
                                      Bez przesady, tych aut jest tam sporo i jest w czym wybierać, od trupków po ładne egzemplaże. Na całe niemcy merców coupe ok 500 do wyboru w rocznikach 1970-1985. Od 2000E już całkiem znośne egzemplaże np :
                                      http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...8&pageNumber=1
                                      http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...0&pageNumber=2
                                      http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...9&pageNumber=2

Skomentuj

Yoshi_80, te ogłoszenia to może i są ale spróbuj zadzwonić i zapytać się o ten konkretny samochód. To powiedzą ci, że tego już nie ma bo się np sprzedał albo, że być przyjechał a jego już nie będzie. W najgorszym przypadku zaproponują ci, żebyś przyjechał bo mają kilka innych na stanie. Te strony i ogłoszenia to jedna wielka lipa. Mówię to z pełną stanowczością z własnych i dużej ilości kolegów doświadczeń.
                                        Albo spójrz na ceny niektórych samochodów. Można powiedzieć, że same okazje. A jak pojedziesz to już nie jest tak pięknie. Kto był ten wie.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Yoshi_80, takie to i w Polsce znajdzie i wyjdzie taniej, nie wyglądaja najlepiej w każdym maska jest źle spasowana, siedzenia wysiedziane a kierownica wyslizgana.
                                          jak już sprowadzać z zagranicy to w idealnym stanie, bo takie do poprawek, to można znaleźć w Polsce i jak wspomniałem tanie wyjdzie.

[ Dodano: 2010-05-05, 21:48 ]
                                          lklukasz, masz racje ludzie tam wystawiają te ogłoszenia na długi okres czasu, tak im wygodniej bo nie muszą aktualizowac ciągle, często zdasza się też tak że zdjęcia przedstawiają samochód w stanie w jakim był 5 lat wcześniej...
                                          niestety dzisiaj kupno auta to trudna droga :razz:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X