Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tutaj się zgodzę z kolegami wyżej. Kolega buja się z Laguną I(z gazem!) z '97 od roku i nie może sprzedać. Za ~4k PLN chce je sprzedać, handlarze dają mu max 3k. To problemowe auta. Naprawił czujnik temp. to zepsuł się impulsator czy coś takiego : >

Skomentuj

mazda 323 lub 323F z gazem
      Tanie w zakupie, eksploatacji, ciężko zajechać no i japończyk
      wierz lub nie, lepszą opcje ciężko będzie znaleźć do tej pojemności i kwoty ;-)

Skomentuj

a moze ktos z was mi pomoze...
        posiadam lagune 2.2dci z 2003r, i sprawa wyglada tak ze jade sobie spokojnie na trasie na 5-6 biegu i jak dodam nagle gazu i osiagnie ok 2,5k obrotow to zaczynaja mi skakac do 3,5k i spadaja tak jak bym na chwile wciskal sprzeglo i puszczal a jednoczesnie mial wcisniety gaz.
        moze ktos z was wie co to moze byc?

z gory dzieki za info

Skomentuj

DeKeR, sprzęgło dwu masowe wg mnie

a co do wyższości Japończyków nad Francuzami to popieram.
          Chociaż tak naprawdę zależy jak się trafi. Ja jeżdżę japończykami sąsiad francuzami i żaden z nas nie zmieni na tego drugiego. On z meganą 00' tą po face 1.4 nie ma żdnych problemów.

W tej cenie polecam sunny albo starszą almerę lub primerę.
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

a ja jezdze Alfa Gtv i jestem alfaholikiem i nie ma lepszej marki a psucie sie alf to zasrany mit czesci eksploatacyjne owszem jak w kazdym aucie ale jak zadbane auto to sie nie ma prawa psuc. Czesci tanie bo od fiatow i duzo anglikow, no ale do Gtv tylne zawieszenie 3,5k

Skomentuj

konradzik88, tyle ze znalezienie alfy w dobrym stanie z mocnym silnikiem jest bardzo trudne, to tak jak nie bite BMW z malym przebiegiem:)
              Btw ja wole niepozorne autka a nie takie ktore wygladaja szybciej niz jezdza.
              Ps. Japan Power :twisted:

Skomentuj

Ja się zastanawiam nad Citroenem C2 z silnikiem 1.6. Autko małe, dobrze wyposażone, niepozorne i nie rzucające się w oczy:
                http://otomoto.pl/citroen-c2-1-6-vts...C10999776.html
                Nie potrzebuję dużego auta bo praktycznie jeżdżę sam. Silnik nieduży, ekonomiczny, czyli w sam raz, żeby dojeżdżać do pracy (25km w jedną stronę). Ewentualnie coś z seata - leon, ibiza.

Skomentuj

C2 i ekonomia hmm można by dyskutować, tak samo z rzucaniem się w oczy - duze koła i "agresywna" sylwetka przyciągają oczy tym bardziej że C2 vts to nieczęsty widok.
                  Poza tym autko OK

Skomentuj

Właśnie nie wiem w jakie auto celować w cenie ok. 25-30tys. zł (+- kilka tys.). Zastanawiałem się nad vectrą C, ale to dość duży samochód. Ja raczej wolałbym coś małego, dobrze wyposażonego i z dobrym silnikiem no i ważne, żeby samochód był krajowy a nie sprowadzany. Może coś z Peugeota?

Skomentuj

Może opel astra H? Skoro vectra za duża.

Skomentuj

Nie chce astry bo produkowana jest w Gliwicach. Pracowałem tam trochę i wiem jaka jest jakość tych aut.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                          Pracowałem tam trochę i wiem jaka jest jakość tych aut.
                          A to ciekawe, bo gliwice mają więcej nagród za jakość niż russelheim.

Nie chce astry bo produkowana jest w Gliwicach
                          Z tego co pamiętam, to jedynie astra H w wersji Sedan była robiona w gliwicach, reszta już nie.

Skomentuj

Muszę się zastanowić...

Skomentuj

bart210, jeśli nadal po głowie będzie chodzić C2, to mogę porozwiewać niektóre wątpliwości.
                              Najlepiej abyś wypisał swoje typy i przemyślenia, a ktos na pewno się znajdzie i udzieli rzeczowych odpowiedzi.

Skomentuj

A więc tak:
                                - Citroen C2,
                                - Citroen C4,
                                - Seat Leon,
                                - Seat Ibiza,
                                - Opel Corsa,
                                - Toyota Corolla,
                                - Skoda Fabia 1.9 tdi,
                                - Peugeot 307.

A teraz wymagania:
                                - Rocznik od 2003,2004,
                                - przebieg nie większy jak 100tys.km.
                                - Bogate wyposażenie (m.in. klima).
                                - Może być 3d.
                                - Benzyna (poj. do 1.8) lub diesel.
                                - Moc od 100KM.

Fajnie jakby coś z tego udało się trafić :wink:
                                Może jakieś inne propozycje?

Skomentuj

bart210, również obstawał bym za Astrą H, najlepiej w wersji GTC ;>

Skomentuj

Aha i zapomniałem dodać. Nie chce sprowadzonego!

[ Dodano: 2010-02-28, 17:00 ]
                                    Z tego co oglądałem to ceny astry GTC z mocnym silnikiem grubo przekraczają 30tys.zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez Blitzer
                                      konradzik88, tyle ze znalezienie alfy w dobrym stanie z mocnym silnikiem jest bardzo trudne, to tak jak nie bite BMW z malym przebiegiem:)
                                      Btw ja wole niepozorne autka a nie takie ktore wygladaja szybciej niz jezdza.
                                      Ps. Japan Power :twisted:
                                      fakt znalezc zadbana Gtv to cud swojej szukalem ponad rok. No i ceny niestety trzeba liczyc tyle co na allegro x2 za dobry stan a co do stwierdzenia szybciej wygladaja niz jezdza, daj mi jakiekolwiek 2L auto bez turbiny na swiatla Podwojny zaplon w Twin Sparkach to jest to, brak spalania skokowego i moc jest odczuwalna. Tak wiec ten parametr komentuj jak bedziesz mial w tym jakies doswiadczenie bo jest zupelnie inaczej

Skomentuj

a ja wolę sprowadzony!
                                        samochód 10letni np z niemiec jest w lepszym stanie niż krajowy po 5.

[ Dodano: 2010-02-28, 17:41 ]
                                        Zamieszczone przez konradzik88
                                        brak spalania skokowego
                                        STUKOWEGO
                                        mam nadzieję, że to tylko literówka bo inaczej nie wiesz o czy piszesz
                                        a poza tym dobrej jakości paliwo (o odpowiedniej liczbie oktan) , świece, dobrze ustawiony zapłon i nie ma problemu. I w zupełności wystarczy jedna świeca.
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz, tylko wytłumacz mi opisy takich samochodów: zadbany, bezwypadkowy, niski przebieg. W Niemczech nikt takich samochodów nie sprzedaje. Tam ludzie pozbywają się aut jak były bite albo mają przejechane ponad 300-400tys.km. Polak sprowadza taki samochód, kręci licznik i sprzedaje prawie jak nowy.

Skomentuj

Czaruję...