Tutaj się zgodzę z kolegami wyżej. Kolega buja się z Laguną I(z gazem!) z '97 od roku i nie może sprzedać. Za ~4k PLN chce je sprzedać, handlarze dają mu max 3k. To problemowe auta. Naprawił czujnik temp. to zepsuł się impulsator czy coś takiego : >
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
a moze ktos z was mi pomoze...
posiadam lagune 2.2dci z 2003r, i sprawa wyglada tak ze jade sobie spokojnie na trasie na 5-6 biegu i jak dodam nagle gazu i osiagnie ok 2,5k obrotow to zaczynaja mi skakac do 3,5k i spadaja tak jak bym na chwile wciskal sprzeglo i puszczal a jednoczesnie mial wcisniety gaz.
moze ktos z was wie co to moze byc?
z gory dzieki za info
Skomentuj
-
DeKeR, sprzęgło dwu masowe wg mnie
a co do wyższości Japończyków nad Francuzami to popieram.
Chociaż tak naprawdę zależy jak się trafi. Ja jeżdżę japończykami sąsiad francuzami i żaden z nas nie zmieni na tego drugiego. On z meganą 00' tą po face 1.4 nie ma żdnych problemów.
W tej cenie polecam sunny albo starszą almerę lub primerę.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Ja się zastanawiam nad Citroenem C2 z silnikiem 1.6. Autko małe, dobrze wyposażone, niepozorne i nie rzucające się w oczy:
http://otomoto.pl/citroen-c2-1-6-vts...C10999776.html
Nie potrzebuję dużego auta bo praktycznie jeżdżę sam. Silnik nieduży, ekonomiczny, czyli w sam raz, żeby dojeżdżać do pracy (25km w jedną stronę). Ewentualnie coś z seata - leon, ibiza.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bart210Pracowałem tam trochę i wiem jaka jest jakość tych aut.
Nie chce astry bo produkowana jest w Gliwicach
Skomentuj
-
A więc tak:
- Citroen C2,
- Citroen C4,
- Seat Leon,
- Seat Ibiza,
- Opel Corsa,
- Toyota Corolla,
- Skoda Fabia 1.9 tdi,
- Peugeot 307.
A teraz wymagania:
- Rocznik od 2003,2004,
- przebieg nie większy jak 100tys.km.
- Bogate wyposażenie (m.in. klima).
- Może być 3d.
- Benzyna (poj. do 1.8) lub diesel.
- Moc od 100KM.
Fajnie jakby coś z tego udało się trafić :wink:
Może jakieś inne propozycje?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Blitzerkonradzik88, tyle ze znalezienie alfy w dobrym stanie z mocnym silnikiem jest bardzo trudne, to tak jak nie bite BMW z malym przebiegiem:)
Btw ja wole niepozorne autka a nie takie ktore wygladaja szybciej niz jezdza.
Ps. Japan Power :twisted:a co do stwierdzenia szybciej wygladaja niz jezdza, daj mi jakiekolwiek 2L auto bez turbiny na swiatla
Podwojny zaplon w Twin Sparkach to jest to, brak spalania skokowego i moc jest odczuwalna. Tak wiec ten parametr komentuj jak bedziesz mial w tym jakies doswiadczenie bo jest zupelnie inaczej
Skomentuj
-
a ja wolę sprowadzony!
samochód 10letni np z niemiec jest w lepszym stanie niż krajowy po 5.
[ Dodano: 2010-02-28, 17:41 ]
Zamieszczone przez konradzik88brak spalania skokowego
mam nadzieję, że to tylko literówka bo inaczej nie wiesz o czy piszesz
a poza tym dobrej jakości paliwo (o odpowiedniej liczbie oktan) , świece, dobrze ustawiony zapłon i nie ma problemu. I w zupełności wystarczy jedna świeca.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
lklukasz, tylko wytłumacz mi opisy takich samochodów: zadbany, bezwypadkowy, niski przebieg. W Niemczech nikt takich samochodów nie sprzedaje. Tam ludzie pozbywają się aut jak były bite albo mają przejechane ponad 300-400tys.km. Polak sprowadza taki samochód, kręci licznik i sprzedaje prawie jak nowy.
Skomentuj
Skomentuj