cisne na egzamin Panowie ;>
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
pegelmesser, tym razem bede szczery, walnij sie w czerep.
Auto jest zarejestrowane na mame i co? wiec nie mam auta.
To ze potencjalne zagrozenie... ile kosztuje maluch? 200-300zl taki do rozwalenia, i co? kazdy kto by chcial to by kupic mogl i szalał.
Pozatym pisalem, ze auto bez przegladu i oc, nie przerejestrowane itp, wiec robie je dopiero.
tak czy siak, zdalem za 1 razem, luzik totalny, tylko nauczony bylem inaczej tj kiedy zmieniac biegi - poraz 1 5 wbilem dzis na egzaminie, i np jadac 70, uczono mnie ze np za znakiem ograniczenie do 50 mam juz miec 50, a na egzaminie gosc mnie pyta po co hamuje - wiec uczony bylem pod egzamin, a na egzaminie pod zycie. 0 bledow, teoretyczny wyszedlem po 4 minutach 0 bledow (nie znam pytan na pamiec)jako 1, tylko na luku 2x jechalem bo przy cofaniu tylem zatrzymalem sie DOSLOWNIE o 1-2cm zawczesnie, ramka rejestracji byla na lini conajwyzej.
ZDANE i tyle powiem.
[ Dodano: 2010-02-02, 10:43 ]
dodam jeszcze - kazdy jakby chcial to by mogl stworzyc zagrozenie i nie uchronisz innych przed takimi. Moze kiedys jak kazdy bedzie stale pod obserwacja...
[ Dodano: 2010-02-02, 10:51 ]
dodam jeszcze #2ze to ze ktos nie ma prawa jazdy, nie znaczy ze stanowi zagrozenie, znam osoby z prawem jazdy i ... strach wsiasc! nie z powodu predkosci, tylko nie potrafia odnalezc sie na drodze wsrod innych itp jezdza tak jakby pusto było.
Nie mowie ze jestem mistrzem kierownicy czy cokolwiek, ale umiem jezdzic (prowadzic samochod, zgodnie z przepisami), a jak bedzie juz gotowe autko, to do lasu jak snieg bedzie, pocwiczyc :twisted:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pegelmesserPo co samochod skoro nie ma sie prawka? Zeby nabijac lata do skladek OC? I tak po 5 latach posiadania maluch za 100zl i ni emajac prawka dostaje delikwent znizke, robi prawko, wyjedza, wlanie w drzewo i....
A jak wjedzie w drzewo to co? Nic poturbuje sie to wszystko. Ilość posiadanej zniżki nie zmniejsza zagrożenia na drodze. Nie wiem jak można wysnuć wniosek pomiędzy % zniżki na OC a brawurą na drodze, kompleta głupota.
Skomentuj
-
No to stało się. Jestem zmuszony kupić auto do dojazdów do pracy :) Dziennie około 90km w obie strony.
Wymagania:
- silnik do 1.6 (opłaty)
- lpg
- cena do 3000
- niskie spalanie (większość trasy można spokojnie jechać 70-90km/h, mało miasta)
- wspomaganie, fajnie jakby był ABS
Jest ktoś w stanie coś doradzić?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez esh0cena do 3000
Więc tak:
niskie spalanie: poza miastem 5l
wspomaganie raz było raz nie, można dokupić od bogatszej wersji, ABS brak
cena 3k - 3,5kzł
Czemu golf?? Bo to W124 wśród starych kompaktówMocne blachy, żywotne silniki i tanie cześci. Cały silnik 1,6D to koszt 500-800zł
Ewentualnie Astra F z silnikiem 1,6 8V + do tego gaz założyć, wiec drożej wyjdzie. Z instalką trochę strach kupować, no i inna spraw, ze blachy ruda zżera równo.
Skomentuj
-
Ale 1.6 diesel bez turbiny to będzie muł większy niż 1.4 lpg na wtrysku. W dodatku B3 jest dość ciężkie... Cena 3,5k przekracza budżet.
Tak poszperałem i na szybko:
Fiat Uno 1.4 Fire
Mazda 323F 1.4 lub 1.6
Renault 19 1.4 (miałem jakiś czas temu 1.7 przez długi czas, wg. mnie rewelacyjne auto)
Peugeot 405 1.4 (nie wiem jak tutaj z osiągami, bo to ciężkie auto)
Citroen ZX 1.4
Golf II 1.6 (choć nie lubię tego auta)
Skomentuj
-
esh0, z tego co podałeś to brałbym Mazde 323F, fajnie bezawaryjne autko, w porównaniu do do fiata uno i citroena zx oferuje większy komfort jazdy.
poszukaj suzuki baleno :razz: bardzo mało ich w Polsce ale jakby się trafił dobry egzemplaż to za tą cene jak dlamnie najlepszy samochód :wink:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Tasiordo lasu jak snieg bedzie, pocwiczyc
Zamieszczone przez esh0Fiat Uno 1.4 Fire
ja bym wybierał z:
Zamieszczone przez esh0Renault 19 1.4Zamieszczone przez esh0Citroen ZX 1.4Zamieszczone przez esh0Mazda 323F 1.4 lub 1.6
A jak chcesz dobre niezawodne auto to poszukaj Nissana sunny 1,6 lub diesela.
To są dopiero niezawodne auta. Na pewno byś był zadowolony.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj