Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Tasior
    mowil ktos z ubezpieczalni ze wtedy sie bierze oc na miesiac na stare blachy...
    to tylko w przypadku kupna samochodu z zagranicy. Masz wtedy czas na przegląd, urząd celny itd
    W polskich firmach ubezpieczeniowych można wykupić ubezpieczenie tylko na okres 1 roku ale może być płatne w x ratach.
    Napiszcie też oświadczenie, że kupujesz samochód bez polisy oc. Zeby później nie zwalił na ciebie, że to twoja wina, że oc nie było.
    A na zarejestrowanie samochodu masz 30 dni od daty zakupu. Możesz też na umowie kupna-sprzedaży auta napisać kwotę do 900zł to będziesz zwolniony z 2% podatku.

[ Dodano: 2010-01-28, 00:48 ]
    a tak w ogóle to jak będziesz miał przegląd to podjedź najlepiej autobusem (przykład) do ubezpieczyciela i go ubezpiecz. Dopiero później pojedź sobie na spokojnie po samochód. A samochód ubezpieczysz na podstawie starego dowodu rejestracyjnego i umowy kupna-sprzedaży. A jak przerejestrujesz to podjedziesz jeszcze raz żeby zmienili nr blach. I tak to się załatwia.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moge zalatwic OC na blachy te ktore teraz ma, a potem po zmianie blach isc do ubezpieczyciela zeby zmienil dane w papierach? Jak tak, to wszystko juz chyba mam ogarniete.

Dzieki koledzy za pomoc!

P.s
      Smiejcie sie, ale juz knuje CA

[ Dodano: 2010-01-28, 01:12 ]
      Zamieszczone przez lklukasz
      Napiszcie też oświadczenie, że kupujesz samochód bez polisy oc. Zeby później nie zwalił na ciebie, że to twoja wina, że oc nie było.
      Sa jakies wzory takiego oswiadczenia czy ot poprostu "oswiadczam ze...." ?

Skomentuj

Można to wpisać w umowie kupna-sprzedaży, a z ubezpieczeniem jest tak jak mówi Iklukasz , ubezpieczasz na obecne blachy a potem tylko dopisują adnotację o zmianie tablic i dowodu rejestracyjnego.

Skomentuj

a pochwale sie :P

Axton caa 50

Moc 4x115W RMS @ 2 Ohm
          Moc 4x55W RMS @ 4 Ohm

Moc 2x130W RMS @ 4 Ohm
          Moc 2x 260W RMS @ 2 Ohm

Nie wiem przy jakim THD ale podejrzewam ze nie 10%, pozatym to nie jakis pizdzing lecz axton wiec mysle ze super, za 71zl + ~20.50 wysylka. :lol:
          Na suba STX AA polaczony w 2 ohm @ 1 kanal w mostku? jak uzbieram kase, to pewnie tak

[ Dodano: 2010-01-28, 09:32 ]
          http://amp-performance.de/328-Axton-CAA-50.html

wiec nieco mniej, thd 1%, ale za ta kase :twisted:

Skomentuj

Ja mam zdanie, że zwykłe radio jest wystarczajace. I tak nie wykorzystuje jego polowy mocy wiec te wszystkie xx W wzmacniacze to dla mnie czysty szpan. Przejedź 600km z mocą nagłośnienia większą niz z przeciętnego radia, wyjdź z auta z kwadratową głową i pogadamy czy takie "upgrejdy" są do czegoś potrzebne. Rozumiem polepszenie jakości, tylko to mozna zapewnić lepszym radiem a nie wzmacniaczem za 70zł :lol:

Skomentuj

Yoshi_80, ale tam niema radia niestety, a co do tych 70zl... sam widzisz jaka aukcja, jakby byl opis, albo axton w tytule to by bylo wiecej. A ze moc duza - dobrze, koledzy zobacza, $ bedzie za zrobienie im czegos :)
              Pozatym planuje zrobic carpc z roznych powodow (takze nabycie doswiadczenia,nauka)

Skomentuj

co do tego ubezpieczenia na miesiac jest taka mozliwosc wykupienia takiej polisy własnie w przypadku gdy kupowane auto aktualnie jej nie posiada miałem podoba sytuacje przy kupnie auta

Skomentuj

Moge zalatwic OC na blachy te ktore teraz ma, a potem po zmianie blach isc do ubezpieczyciela zeby zmienil dane w papierach?
                  tak
                  Zamieszczone przez funiax1
                  Można to wpisać w umowie kupna-sprzedaży
                  lepiej sporządzić osobną umowę i jak by coś było nie tak to zawsze ją można przedstawić u ubezpieczyciela
                  oświadczam, że samochód kupuję lub sprzedaję z nie aktualną polisą oc.
                  I dwa podpisy twój i właściciela.
                  Zamieszczone przez dzilo
                  co do tego ubezpieczenia na miesiac jest taka mozliwosc wykupienia takiej polisy własnie w przypadku gdy kupowane auto aktualnie jej nie posiada miałem podoba sytuacje przy kupnie auta
                  pierwsze słyszę. Wiem, ze jest cos takiego jak kupujesz auto z zagranicy. I z możesz wykupić takie ubezpieczenie tylko raz.

[ Dodano: 2010-01-28, 16:30 ]
                  knuje CA
                  to powodzenia
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                    to powodzenia
                    ironia?

W axa direct starsza sprawdzala i wyszlo jakies 600zl tak wstepnie wiec duzo taniej, tam bedziemy uderzac. Wie ktos jak wyglada sprawa zmiana danych w papierach wtedy? bo tu wszystko odbywa sie za pomoca internetu/poczty, nie bedzie problemow jakichs z tym?

Skomentuj

lklukasz napisał/a
                      to powodzenia
                      ironia?
                      to nie miała być ironia. Lubię ludzi, którzy maja wizję czego chcą osiągnąć i dążą to tego.
                      W axa direct starsza sprawdzala i wyszlo jakies 600zl tak wstepnie wiec duzo taniej, tam bedziemy uderzac. Wie ktos jak wyglada sprawa zmiana danych w papierach wtedy? bo tu wszystko odbywa sie za pomoca internetu/poczty, nie bedzie problemow jakichs z tym?
                      ja nie wiem
                      mam zaprzyjaźnioną agentkę, która wszystko za mnie robi i załatwiła mi jeszcze 10% zniżki za ilość samochodów. Powiedziała, że niedługo będę mógł założyć flotę :wink:
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

oferty ubezpieczycieli tutaj proponuje sprawdzic www.cuk.com.pl

Skomentuj

Panowie kto mi cos powie o Punto roczniki 2000-2005 silnik niestety 1,2. Tato sie upał na to auto z gazem ze bedzie bardzo ekonomiczne ale mnie skutecznie leczy to 60KM :mrgreen: Nawet mój golfik ma 90koników a uwazam ze to troche mało. Optiumum to 115km (130Nm na 250kg mojego motoru :wink:

Skomentuj

dj_zibi, cienizna, straszny muł i jeszcze do tego na gaz. Jakby miał 60KM, ale z 1.4 to co innego bo przynajmniej moment większy.

W ogóle nie rozumiem po co "gazować" silniki o tak małych pojemnościach. Te auta i tak mało palą to po co wciskać jeszcze gaz.

Skomentuj

Miałem przyjemność pracować w trzech fabrykach fiata, w jednej (Fiat-Tychy) pracuję do dziś i powiem Ci jedno... NIE KUPUJ FIATA !
                              Pomijając fakt że ten 1.2 (jak to napisał bart210) to straszny muł to z gazem to pewnie wogóle nie jeździ :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                W ogóle nie rozumiem po co "gazować" silniki o tak małych pojemnościach. Te auta i tak mało palą to po co wciskać jeszcze gaz.
                                Wcale nie tak mało bo corsa 1.4 60KM pali 8 litrow srednio a zima dochodzi do 10.

Skomentuj

Boje sie tego muła. W Golfie III mam 1,9TDI 90KM nie jest to zrywne auto ale lubie charakterystyki diesla i ich momenty dlatego mi wystarcza. Jednak ten Fiat przeraza mnie na sama myśl ze czasem będę musiał nim jechać. A poza tym ze to nie jedzie to jakieś przypadłości?

Skomentuj

Żeby Cię przerazić jeszcze bardziej to nadmienię krótko o normach panujących w fiacie.
                                    Normy dotyczące silników (z góry przepraszam za wólgaryzmy, ale to słowa z hali produkcyjnej):
                                    1) Zjeba..
                                    2) Mniej zjeba..
                                    3) Dobry
                                    Co najgorsze wszystkie wedrują do sprzedaży :evil: W fiacie nic się nie marnuje.

Skomentuj

Niby ok ale takie cos nie przemawia do mnie...

Skomentuj

Zamieszczone przez otomsono
                                        Co najgorsze wszystkie wedrują do sprzedaży W fiacie nic się nie marnuje.
                                        Pracowałem kilka miesięcy we Fiacie, ale jako firma zewnętrzna. Robiliśmy modyfikację jednej z linii i rzeczywiście, jakość nie stoi na najwyższym poziomie.

Skomentuj

oj nie przesadzajmy że to jeździ nie będzie.
                                          dj_zibi, jak szukasz taniego i ekonomicznego autka to w sam raz.
                                          a co do gazu, jeżeli jest instalacja prawidłowo załozona, będziesz dbał o filtry świece i kable zapłonowe, to naprawde pojeżdzisz troche w dodatku za grosze.
                                          wiadome że nie można liczyć na wielką dynamikę, ale takie auta są po to by tanio i pomału jeżdzć.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X