Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaże jest to dla gościa kosztowna nauka jazdy RWD z bardzo dużą mocą.
Zreszta tylko idioci konstruuja samochody o takiej mocy z napedem na jedna os i to tylnią.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPrzeciez wyraznie slychac moment naglego przyspieszania, wzrostu obrotow silnika co bylo powodem zerwania przyczepnosci kol. Tu naprawde nie trzeba komisji macierewicza.ale widzisz w komentarzach jutub ktoś słyszał zwiększone obroty silnika, redukcję o kilka biegów i wciśnięcie pedału gazu do podłogi :). Z resztą co tu gadać rozyebał i już :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaWidzę, że kolega "internetowy ekspert" się pojawił
Skomentuj
-
Ale się rozpisaliście :) Wyraźnie widać że zabrakło umiejętności, do tego deszcz i tylny napęd. Dał za dużo gazu i "uciekł" mu tył auta. Wyraźnie słychać jak mocno zwiększają się obroty silnika i po chwili wylądował na barierkach.
Łatwo takie zachowanie można zaobserwować jadąc autem FWD na biegu wstecznym dosyć szybko, mocniejszy ruch kierownicą i auto kręci bączki :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez charLeS Zobacz postaWyraźnie widać że zabrakło umiejętności
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaGdyby miał umiejetnosci Kubicy tez tak samo by skonczył w tej sytuacji, nikt nie jest w stanie ustabilizowac w ułamku sekundy auta które leci 100km/k i jest 1m od barierki.Last edited by .3lite; 14.03.2015, 20:50.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaGdyby miał umiejetnosci Kubicy tez tak samo by skonczył w tej sytuacji, nikt nie jest w stanie ustabilizowac w ułamku sekundy auta które leci 100km/k i jest 1m od barierki.
Znałby konsekwencjeJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaJakby miał Kubica na nazwisko to nie wpadł by na taki głupi pomysł
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTak, łatwo się mówi, ponieważ co najmniej kilkanaście razy miałem podobną sytuację.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaTak, łatwo się mówi, ponieważ co najmniej kilkanaście razy miałem podobną sytuację. Po pewnym czasie zdążyłem sobie wyrobić ten nawyk, a uwierz, może 350 KM na tył to jest nic w porównaniu do McLaren'a, ale fizyka działa tak samo.
350 KM to dużo i wydaje mi się że prowadzenie mclarena jest łatwiejsze niż mustanga ale tak tylko sobie myślę bo nie jeździłem żadnym z nich niestety.
Skomentuj
-
W takim wypadku źle Cię zrozumiałem. McLaren kosztuje około miliona złotych jak dobrze pamiętam, więc będzie to cholernie droga nauczka dla kierowcy. Jeśli chodzi o elektronikę tego samochodu, to na pewno ma znacznie (to jest w ogóle mało powiedziane) lepszą od mojego samochodu. Teraz kwestia tego czy była włączona, czy może kierujący stwierdził, że na cholerę mu to.
Ciekawe jak pójdzie naprawa tego samochodu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postawięc będzie to cholernie droga nauczka dla kierowcy.
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaCiekawe jak pójdzie naprawa tego samochodu.
Skomentuj
-
Grubo pojechał tym McL, nie miałem czegoś takiego pod nogą i się nie zapowiada, ale jeździłem parę razy Modeną F1, kiedyś jako pasażer wjechaliśmy na tor w trybie sport czyli bez pomocy efektem były trzy spiny na suchym nagumowanym ale dość chłodnym asfalcie. Jest niezła petarda w trybie sportowym i na wyjściach z zakrętów nawet na trzecim biegu nie można sobie ot tak deptać w podłogę a takim McL i po mokrym to już jazda jak po lodzie.
Skomentuj
-
Brata kino :) Robiłem mu pierwszą i ostatnią fotkę.
http://www.vwmania.pl/?id=konkurs-info2015&i=43
Skomentuj
Skomentuj