Zamieszczone przez Shizo
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
-
Zmienię temat, jak czyścicie klimatyzację ?
Ja do tej pory miałeś środek TOYOTY z wężykiem którym wprowadzało się pianę w kratki nawiewu. Natomiast wiem że ta piana potrafi wyciec i narobić szkody w układach elektrycznych. Czy pod samochodem jest jakiś dostępny otwór rewizyjny którym można wprowadzić wężyk i psiknąć bezpośrednio na parownik ?
A testował ktoś z was ozonowanie ?
Skomentuj
-
Ja też co roku czyszcze klimę ozonem. Teraz z ciekawości wszedłem na allegro i patrze że takie urządzonka nie są drogie, pytanie czy do oczyszczenia klimy w aucie styknie np takie coś:
http://allegro.pl/ozonator-generator....html#imglayer (OZONATOR GENERATOR OZONU DO KLIMATYZACJI ZY-H103)
Skomentuj
-
Shizo
Tez używałem pianki toyoty nie była zła ale preparat Wurth jest bardziej skuteczny. Rok temu zrobiłem 1 raz wurthem i było nieźle w tym roku wyszło idealnie bezwonne świeże powietrze. Podstawa to regularne używanie klimy przez cały rok a samo odgrzybianie najlepiej w słoneczny suchy dzień przez wężyk do odprowadzania skropliny wsunąć sondę na maksa i psikac na parownik płynnie wysuwajac. Nie przesadzać z ilością lepiej psiknac z trzy razy niż od razu za dużo. Później w nawiewy tylko ciut i na wentylator dmuchawy przy filtrze. Założyć nowy filtr kabiny najlepiej węglowy i później na obiegu wewnętrznym ogrzewanie na maks na 5min. Oczywiście nie siedzimy w środku! Należy pamiętać ze bakterie i grzyby lubią wilgoć dlatego trzeba na końcu dobrze osuszyć odkazone wnętrze. Jeden pojemnik za 30-40zł starcza na dwukrotne odgrzybianie mimo że ma tylko 300mlLast edited by Shizo; 06.05.2016, 18:38.
Skomentuj
-
Wyciąga sie filtr przeciwpyłkowy z samochodu
Wyciąga sie z samochodu wszystkie rzeczy, najważniejsze żeby gumowe wyciągnąć i zapachy
Wkłada sie urządzenie do samochodu
Uruchamia sie samochod, klimatyzacje na obiegu zamkniętym, temp na minimum i nawiew na 80%
Ustawiasz urządzenie na 1h
Po godzinie urządzenie sie wyłącza a samochod z klima zostawia sie jeszcze na 20-30min
Wkładasz nowy filtr i myjesz nawiewy pianka
Te pod fotelem tez
W środku samochodu przez kilka dni czuć mocno basenem
- - - - - aktualizacja - - - - -
Należy unikać filtrów węglowych bo maja mniejsza przepustowość i są droższe
Zreszta same po 2-3 miesiącach sie robią węgloweJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
tutaj cytat z jakiegoś forum
"jeżeli chodzi o ozon to rozkłada się on przy temp powyżej 18 stopni, więc najlepiej robić to rano, lub bardzo dobrze schłodzić auto przed ozonowaniem. No i nie robić tego na słońcu ponieważ promienie słoneczne również rozbijają cząsteczki ozonu, więc robić w cieniu"
co by zgadzało się z fragmentem z wiki "Jest nietrwały termicznie i rozpada się stopniowo do tlenu już w temperaturze pokojowej."
a co od generatorów ozonu z tego co kiedyś się rozglądałem to nie ma co patrzeń na nic co ma mniej niż 5g/h ozonu
Skomentuj
-
Ma/miał ktoś coś takiego?? w ogłoszeniu jest sedan a ja biorę pod uwagę tylko kombii.
http://allegro.pl/mitsubishi-galant-...154512883.html (Mitsubishi Galant 2,5 Sport Edition*LPG*Opłaty)
Bo mam już dość poszukiwania Volvo 850/v70 .
o taki
http://otomoto.pl/oferta/mitsubishi-...tml#79bf64653fLast edited by awaria; 14.05.2016, 21:32.
Skomentuj
-
Galanty ciekawe, sam sie zastanawialem tez nad kombi z tym silnikiem ale wybralem bardziej "oklepane" audi...
W kazdej v-ce jak wymieniasz rozrzad to zostawisz "troche" grosza... ale... ja u siebie wymienialem rok temu i na 80tys mam spokoj...
No i dzwiek silnika... kupisz raz v-ke i juz innego nie bedziesz chcial
Skomentuj
-
Zamieszczone przez radecky Zobacz postaU nas w Zamościu za przegląd pojazdu w stacji diagonstycznej ozonowanie klimatyzacji gratis
Skomentuj
Skomentuj