Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
tutaj sie nie zgodze!
w tym samochodzie sa tak fatalne hamulce ze jednak wole kupic cos lepszego! :(
ostatnio musialem ostrzej zahamowac przed swiatlami... z 80-90 do zera hamowalem z wielkim przerazeniem! pogodzilem sie juz z tym ze niewyrobie i ze bede musial przeleciec dalej...
jak juz udalo sie zatrzymac to byl niezly smrod :p
ale plus taki ze ceny dobre!
markowe klocki kosztuje tyle ile wydalem na klocki do roweru :lol:
uzywal ktos ferodo premier?
to wyczytalem ze polecaja...
na tarcze zdecydowalem sie juz na ATE PD
Skomentuj
-
Widocznie masz bardzo marne klocki i zuzyte tarcze. Poza tym wez pod uwage to, ze kazde auto z tej epoki, i tej klasy ma takie hamulce, ze szybko je przegrzejesz. Przy porywajacej mocy 60 koni mechanicznych, producenci raczej nie stosowali super hamulcow, a juz szczegolnie w taniej rodzinie VAG.
Skomentuj
-
Tak mam premiery. Pyla jak głupie szczególnie z nacinana tarczą ale hamują bardzo dobrze. U ojca wkladalem cały komplet ate i było ok ale jemu przy tych osiągach i masie co kolwiek by hamowalo. Dużo osób na forum dawało klocki premiery i tarcze mikoda
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatutaj sie nie zgodze!
w tym samochodzie sa tak fatalne hamulce ze jednak wole kupic cos lepszego!
ostatnio musialem ostrzej zahamowac przed swiatlami... z 80-90 do zera hamowalem z wielkim przerazeniem! pogodzilem sie juz z tym ze niewyrobie i ze bede musial przeleciec dalej...
jak juz udalo sie zatrzymac to byl niezly smrod
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaczyli wywazasz dynamicznie juz na aucie?
w takim razie jestes w zdecydowanej mnijszosci!
wiekszosc wulkanizacji wywaza statycznie na maszynie i dopiero wtedy zaklada kola na auto
Pozdrawiam.Last edited by lokiec3; 30.04.2016, 21:24.
Skomentuj
-
Paweł ATE PD to bardzo specyficzna tarcza. Przyglądnij sie produktom Textara, mają bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Żeby znacząco poprawić hamowanie trzeba pójść w większe tarcze. Większa pojemność cieplna, znacznie późniejszy fading, większa skuteczność.Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
Grado SR125i
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTo, ze opony maja jeszcze materiał nie musi oznaczać, ze są dobre
Stare opony to tez jest problem
Ile lat maja twoje?
to co chcesz mi teraz wmowic to robil moj brat! opony nadaja sie do wyrzucenia a on z tekstem ze przeciez maja iles tam bieznika...
jutro sprawdze jaki rocznik. ale oceniam opony po wlasnosciach trakcyjnych. nie jezdze jak szalony, ale wiem kiedy opona nie spelnia oczkiwan
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTo nic nie da jak
Bo po wciśnięciu hamulca koła sie blokują wiec dziajaja jak należy
Trzeba zwiekszyć powierzchnie tarcia opony
- - - - - aktualizacja - - - - -
kupilem komplet ATE
tarcze maja bicie
nie mam pojecia jaki maja przebieg (moga byc oryginalne)
wymienie calosc i dopiero wtedy sie dowiem co mam do poprawy
wiem doskonale ze aby poprawic hamulce trzeba zwiekszych rozmiar tarczy, wstawic wentylowane a nastepnie wstawic zaciski wielotloczkowe...
ale poczytalem o tych autach i takie zabiegi wiele tam nie poprawiaja!
trzeba wymienic caly uklad hamulcowy (pompy, serwo i rozdzielacze) bo w tych autach jest fatalny
a wierzyc mi sie nie chce ze nigdy nie porownywaliscie materialow ciernych na klockach
jak pisalem na przykladzie roweru, roznica bywa ogromna!
nie testowalem tarcz (i nie mam zamiaru) ale na przykladzie 6-7 roznych modeli klockow wiem ze lepiej zapytac ktore warto kupic a ktore omijac
Skomentuj
-
Jak robierzesz to obejrzyj dokladnie czy prowadnice zacisków nie są zapieczone, możesz wykorzystać okazję i spuścic płyn hamulcowy przy wciskaniu tłoczka przez odpowietrznik. To nie jest normalne że się nie da zblokować hampli. Nie wiem jak teraz wygląda przegląd w pl, może mi ktoś odpowie bo kiedyś to był żart, u mnie po przeglądzie dostaje kartkę z wszystkimi wynikami z hamowania i reszty prób i jak ktoś jedzie do warsztatu coś poprawić to ma na papierze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaPłyn hamulcowy jeszcze zmień
zaloze nowe hamulce i pojade gdzies to zmienic
bylem na diagnostyce i mam na to papierek - wszystko sprawne!
oczywiscie ze kola da sie zablokowac, ale przy malej predkosci lub na mokrym
przy normalnej jezdzie w trasie sie nie udalo :(
Skomentuj
Skomentuj