Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie nie. Właśnie u mnie wysypala się podłoga od stania w garażu który był blaszakiem na ziemi pod drzewem metr poniżej ulicy. Po prostu cały czas jak w kałuży i widać jak to źle wyszło. Już lepiej pod chmurką trzymać

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Jak Wam zrobie fotki Mazd 3 moich sasiadow, to nie uwierzycie, ze tak w sumie mlode auto moze byc tak zjedzone przez ruda szmate. Poza tym, to auto jest tak totalnie bezpciowe, ze wstyd do tego wsiadac.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        koledzy w pracy pozmieniali auta na takie "ladne" e46 i teraz narzekaja ze ciagle jakas drobna awaria
        niby drobiazg, ale kosztowne i czeste
        Ostatnim prawdziwym BMW było e39
        Bratu w e60 posypała się skrzynia automatyczna (problem ze zmianą biegów) na serwisie powiedzieli żeby zmienić olej, może pomoże jeśli nie to naprawa u nich 20 000 tyś. Co najlepsze to BMW nie zaleca okresowych zmiany oleju ewentualnie tylko po generalnym remoncie skrzyni, a ZF producent tych skrzyń zaleca co ileś tam tyś. km.

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
          Ostatnim prawdziwym BMW było e39
          nie znam nowszych bmw, ale zgodze sie ze to bardzo dobrze zbudowane auto!
          to jeden z nielicznych samochodow gdzie po zdjeciu boczka nie pekaja spinki

Skomentuj

Nie na temat...
            W moim nie ma nawet sztuki.

Skomentuj

zaczelo sie!
              cos sie dzieje z silnikiem

jak depne mocniej gazu to sie dlawi i gasnie
              jak tylko lekko otworze przepustnice to jest OK
              ktos ma jakis pomysl co szukac?

Skomentuj

Przytkany wężyk paliwa?

Skomentuj

znajdź kogoś z komputerem(vcds/vag-com, inne nie mają sensu), dużo opcji jest. najczęściej coś z elektryki w takim przypadku...
                  Last edited by siewcu; 22.10.2016, 22:30.

Skomentuj

Egr jest w tym aucie? Podobne objawy...

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                      Egr jest w tym aucie?
                      no bez jaj! :lol:

VW AEX
                      wtrysk wielopunktowy i chyba nic wiecej

Skomentuj

Zacznij od sprawdzenia podawania paliwa, potem lewe powietrze.

Skomentuj

http://vwpoloklub.pl/forum/index.php...1rprk28sqog3m7

tutaj ma identyczny problem. czyzby mi sie rozdzielacz przestawil? :???:

Witam. Problem rozwiazany.. przestawilem zaplon i a
                          PoloCacy jezdzi jak szalone hahahahaha.. przestawilem ok 3mm zgodnie z ruchem wskazowek zegara.. patrzac od aku..
                          dzieki za wszystkie porady - zdrowia !!! :piwo: :piwo: :piwo:

Skomentuj

Aaaa to aex. Mialem kiedys w golfie ten silnik.
                            Z tego co mi sie kojarzy to tam jest sterowany podcisnieniem przyspieszacz zaplonu. Sprawdz czy wezyk siedzi jak nalezy na gruszce i czy szczelne wszystko. Jak jest ok to rzeczywiście do sprawdzenia ustawienie zaplonu ale tu chyba z lampa stroboskopowa sie ustawialo polozenie aparatu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              zaczelo sie!
                              cos sie dzieje z silnikiem
                              Teraz cały wątek przyćmiony jest problemami dwudziestoletniej ibizy... :P Te Twoje problemy to pierdoły, które auto po prostu w tym wieku będzie miało :)

Skomentuj

bo tylko w takich autkach da sie cos zrobic samemu! :p
                                nowsze to musisz zaprowadzic do serwisu i podpiac pod komputer...

Skomentuj

Nie wiem co masz na myśli pisząc droższe, ale i te można samemu zdiagnozować samemu w tych najprostszych sprawach. Jak w Twoim będzie poważniejsza wada to też tego sam nie zrobisz :)

Skomentuj

zobaczymy jak przestanie padac
                                    moze to zwyczajnie zapchany filtr paliwa
                                    a moze pekniety wezyk, bo pamietam ze zawsze po odpaleniu auta bylo czuc paliwem

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                    Nie wiem co masz na myśli pisząc droższe
                                    napisalem NOWSZE a nie drozsze

Skomentuj

starsze jest nieraz ciężej ogarnąć niż nowsze, bo pomimo tego, że mniej rzeczy, które mogą się zepsuć, to nie ma elektroniki, która potrafi drastycznie skrócić czas naprawy...

Skomentuj

i tak i nie
                                        jezeli jest to drobiazg i elektronika potrafi nas nakierowac gdzie szukac to jest OK

jezeli wina lezy po stronie tej elektroniki to juz mamy przeje...!
                                        mam kolege prawdziwego mechanika. bardzo ambitny i z rozlegla wiedza... opowiada mi nie raz o rzeczach kompletnie nielogicznych, ktore sie dzieja z nowymi silnikami :p

Skomentuj

Moze byc dużo rzeczy
                                          Stary filtr ale tak żeby sie cały zapchał to sie nie spotkałem
                                          Lewe powietrze
                                          Świece
                                          Stare przewody
                                          Palec i rozdzielacz
                                          Niewydajna pompa
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X