Zamieszczone przez Bumpalump
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaJestem elektronikiem, na co dzień pracuje w utrzymaniu ruchu w fabryce po godzinach serwisuje sprzęt audio i w tych dziedzinach nie ma czegoś takiego jak usterka lub awaria nie do zrobienia a sprzęt jest dużo bardziej skomplikowany i złożony od osprzętu i sterownika silnika.
Podobnie jest w Twoim przypadku. Jeżeli problem występuje sporadycznie, w różnych sytuacjach, to wszyscy tylko teoretyzują. Skoro każdy wymienia różne przyczyny, to raczej nie jest jakiś czujnik. Po pierwsze zasilanie i dystrybucja napięć, potem kable i złączki, na koniec ECU. Szczególnie we francuzach.
Skomentuj
-
BMW seria 5 F10 - faktycznie taki szajs jak się słyszy ? Wymiana łańcucha rozrządu po 20 000 km, wymiany całych silników po 70 000 km, skóry przecierające się po 5 000 km, padające turbiny, pompy, chłodnice klimy, etc ? Zmieniło się może coś po lifcie ?
Czas na zmianę swojego auta, te F10 ładne ale czytając opinie odechciewa się jakiegokolwiek kontaktu z tym modelem ...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gi Zobacz postaBMW seria 5 F10 - faktycznie taki szajs jak się słyszy ? Wymiana łańcucha rozrządu po 20 000 km, wymiany całych silników po 70 000 km, skóry przecierające się po 5 000 km, padające turbiny, pompy, chłodnice klimy, etc ? Zmieniło się może coś po lifcie ?
Czas na zmianę swojego auta, te F10 ładne ale czytając opinie odechciewa się jakiegokolwiek kontaktu z tym modelem ...
http://moto.wp.pl/katalog/volvo/s80....779f&_ticrsn=5
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaPanowie czy aż tak słabe mam warsztaty w mieście? czy naprawa auta to taka czarna magia?
ale im nowsze auto tym wieksze bywaja z nimi problemy
mam kolege mechanika z prawdziwego powolania. sam sie uczy, z pracy wysylaja go na szkolenia
chlopak po studiach z glowa na karku... a czasami mi opowiada kompletnie nielogiczne rzeczy!
tak wiec w nowych autach faktycznie moga byc takie usterki nie do naprawienia :(
Skomentuj
-
Ciekaw jestem który mechanik "prywaciaz " byl na szkoleniu... Jedyne szkolenia o których słyszałem to takie z serwisów albo dużych sieci typu intercars. Sam daje auta to takiego gościa który pracował w serwisie Skody i jego tam wysyłali co ruski rok, ale ona zajmuje się czysto mechanika. Tacy którzy naprawiają typowo elektronikę samochodową mają roboty pod sam sufit aż się dach podnosi. Terminy w tygodnie . I raczej rąk olejem nie brudzą.
Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postawiedza "mechanikow" to jedno
ale im nowsze auto tym wieksze bywaja z nimi problemy
mam kolege mechanika z prawdziwego powolania. sam sie uczy, z pracy wysylaja go na szkolenia
chlopak po studiach z glowa na karku... a czasami mi opowiada kompletnie nielogiczne rzeczy!
tak wiec w nowych autach faktycznie moga byc takie usterki nie do naprawienia
poki co zaslepilem EVAP tak jak pisalem, jak nie pomoze to na piatek jestem umowiony z mechanikiem ktory to sugerowal, jak nie pomoze to bedzie cos dzialal w temacieSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaTo jest lepsza alternatywa. I o wiele wygodniejsze fotele. I tańsze.
http://moto.wp.pl/katalog/volvo/s80....779f&_ticrsn=5
Pozdrawiam
Ktoś inny miał może do czynienia z tym BMW F10 ? :)
Skomentuj
-
Warsztaty rozkładają ręce, jeden zrobił adaptacje przepustnicy, nic nie pomogło co było oczywiste w dniu odebrania auta. Nawet ASO nie ma pojęcia co to może być. Nie pozostaje nic innego jak sprzedać, bo 3 miesiące niekończących się problemów to za dużo jak na moje nerwy, szkoda tylko utopionej kasy, bo wyszło mnie łącznie z zakupem, ubezpieczeniem i dotychczasowymi naprawami/wymianami 12tyśSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Skomentuj
-
Komputer, wymiana, rozkodowanie immo i 1000zl nie ma
To troche za duzo zeby wydac w ciemno, rownie dobrze moge na slepo wymieniac sobie sam. Ja potrzebuje trafnej diagnozy a nie zgadywanki, przed zakupem auta nie sądziłem ze w miescie nie mam ani jednego kumatego mechanikaLast edited by Bumpalump; 06.08.2016, 16:35.Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
Skomentuj
-
Shizo
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz postaKomputer, wymiana, rozkodowanie immo i 1000zl nie ma
To troche za duzo zeby wydac w ciemno, rownie dobrze moge na slepo wymieniac sobie sam
http://olx.pl/oferta/komputer-renaul...tml#ae9a1c37de (Komputer Renault Megane S111.730121B 1.4 1999 bez immobilizera Nowy Targ) - cena nie jest jakaś zaporowa
Skomentuj
-
Shizo
911 sounbar porsche design - ciekawy głośnik pod telewizor
http://www.porsche-design.com/en/For...-Soundbar.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Chwostek Zobacz postaSzanowni koledzy,koleżanki.
Miał ktoś z was styczność z silnikiem Mazdy DITD
Prosze o opinie
Skomentuj
Skomentuj