Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W ibizie II nie bylo silnikow 1.4 z wtryskim wielopunktowym. Moze masz jakiegos swapa.

Skomentuj

Wydaje mi się, że na początku były na mono,a później były też wielopunkty (chyba miały kod AEX).

Skomentuj

Nie. Wielopunktowy mialy 16v, ale to w nowszych modelach po Fejslifcie. Stare osmiozaworowe mialy monowtrysk. Ta buda jaka ma Paweł, to jeszcze monowtrysk.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
          Tu nie ma silnika krokowego, wszystko jest w zespole przepustnicy, uszczelki nowe, ta przepustnica adaptuje sie automatycznie po kilku km jazdy.
          http://megane.com.pl/topic/20639-opi...i-14-i-16-16v/

Opis adaptacji też znajdziesz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            W ibizie II nie bylo silnikow 1.4 z wtryskim wielopunktowym. Moze masz jakiegos swapa.
            kod silnika AEX
            tam byly JEDYNIE wielopunkty!
            tak wiec stad moj problem :(

Skomentuj

Ale jaki to problem?
              Do wielopunktu sekwencja i po sprawie.
              Tylko instalacja pewnie ok. 2-2,5kPLN - czy się opłaca to zależy ile jeździsz i ile masz zamiar pojeździć tym autem.

Skomentuj

No właśnie 8V wielopunkty były. Jeśli zamierzasz dłużej pojeździć tym autem to zakładaj sekwencję (najlepiej polskiej produkcji, aby było łatwiej i taniej serwisować) np. budżetowy zestaw Staga: sterownik Gofast + wtryskiwacze W02 + reduktor alaska i dobrze wystrojone będzie śmigać.

Skomentuj

Oplaca sie gaz w taki samochod inwestowac Pawel...?

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                    Ale jaki to problem?
                    Do wielopunktu sekwencja i po sprawie.
                    Tylko instalacja pewnie ok. 2-2,5kPLN
                    Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                    Oplaca sie gaz w taki samochod inwestowac Pawel...?
                    czy wy czytacie to co pisalem?
                    w chwili zakupu, razem z autem, dostalem instalacje gazowa!
                    jest zamontowana w tym aucie!
                    trzeba tylko podlaczyc przewody i poprowadzic rurki...

chcialem to zrealizowac bo koszt bylby smieszny
                    ale ze sie nie nadaje to chyba logiczne ze nie wydam wiecej na gaz niz na samochod! :(

tak wiec jezeli ta instalacja sie nie nadaje to temat jest zakonczony
                    bedzie miejsce na suba w bagazniku!

Skomentuj

Jeśli instalacja jest legalna (wbita w dowód, a zbiornik ważny) to najlepiej zainwestować w nowy tzw. przód, czyli sterownik+reduktor+wtryskiwacze+węże i filtr fazy lotnej. Jeśli masz zdolności to ogarniesz to sam.

Skomentuj

Zdolny chłopak to on jest, tylko czy to wystarczy aby samemu grzebać przy gazie. Nie znam się na tym więc nie wiem na ile jest prawdopodobny błąd i konsekwencje za tym idące ale chyba trzeb mocno uważać.

Skomentuj

Wielozawór jest tak skonstruowany że przy dużym ubytku gazu automatycznie sie zamknie. Bardziej bałbym sie pomylenia kabelków żeby czegoś nie spalić. Paweł to ty tam masz mikser jeszcze pod filtrem ?
                          Last edited by _NATAN_5064; 28.07.2016, 21:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                            Paweł to ty tam masz mikser jeszcze pod filtrem ?
                            tak, takie cos

a ludzie pisza brednie ze nie wsadzi suba do auta bo ma lpg :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                              Przymierzam sie do wyprania tapicerki w Sceniku. Macie jakies patenty na uzycie taniej, dostepnej chemii gospodarczej, czy koniecznie trzeba kupic cos specjalnego ( i drogiego ) do tapicerki?. Ze sprzetu mam tylko odkurzacz warsztatowy, ktory ciagnie wode.
                              Z praniem nie pomogę bo u mnie pranie osobówki kosztuje 99zl komplet
                              Ale wiem, ze jak masz jakiekolwiek plamy i cieżko je usunąć to benzyna ekstrakcyjna zbiera wszystko
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bumpalump ten twój problem wyglada mi na dziurawe lub zamienione przewody podciśnienia
                                Miałem kiedys podobnie

Możesz zrobic jeszcze jeden test
                                Podjechać na stacje diagnostyczna i wsadzić sondę w odbyt (tłumik )
                                Zmierzyć czy emisja spalin jest prawidłowa
                                Kiedys walczyłem z podobnym problemem. Niby wszystko ok a emisja x3
                                Okazało sie ze przeplywka u ciebie mapsensor
                                A do niego dochodzą przewody podciśnienia

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                czy wy czytacie to co pisalem?
                                w chwili zakupu, razem z autem, dostalem instalacje gazowa!
                                jest zamontowana w tym aucie!
                                trzeba tylko podlaczyc przewody i poprowadzic rurki...

chcialem to zrealizowac bo koszt bylby smieszny
                                ale ze sie nie nadaje to chyba logiczne ze nie wydam wiecej na gaz niz na samochod! :(

tak wiec jezeli ta instalacja sie nie nadaje to temat jest zakonczony
                                bedzie miejsce na suba w bagazniku!
                                A papiery są?
                                Bo chyba nie chcesz jeździć bez przeglądu?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                  Bumpalump ten twój problem wyglada mi na dziurawe lub zamienione przewody podciśnienia
                                  Miałem kiedys podobnie

Możesz zrobic jeszcze jeden test
                                  Podjechać na stacje diagnostyczna i wsadzić sondę w odbyt (tłumik )
                                  Zmierzyć czy emisja spalin jest prawidłowa
                                  Kiedys walczyłem z podobnym problemem. Niby wszystko ok a emisja x3
                                  Okazało sie ze przeplywka u ciebie mapsensor
                                  A do niego dochodzą przewody podciśnienia
                                  Emisje sprawdzalem ok 1.5mc temu wtedy kiedy mialem inny problem z przepustnica i wsio bylo ok
                                  Ja mam MAP'a wpietego bezposrednio w kolektor, podcisnienie z kolektora idzie do pochlaniacza par paliwa i chyba serwa wiec nie ma opcji pomylic wezyki
                                  Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

To juz nie wiem :/

A pentle wtryskowe masz zamknięte czy otwarte?
                                    Bo masz duże korekty na wyryskach

Uruchom samochod
                                    Zrób screeny wszystkich możliwych wyników
                                    Dadaj gazu na 2,5-3tys i zrób kolejne
                                    Przyślij mi
                                    Popatrzę z moim szpecjslista od takich rzeczy
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To juz jutro Ci wysle, silnik rozgrzany do temperatury roboczej?

Z petla wtryskowa nie mam pojecia

Z gory dziekuje za pomoc :)
                                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Tak normalna temperatura
                                        Loop- close czy open

Pytałem wstępnie i wyglada jakby miał/wskazywał za dużo powietrza
                                        Korekty wtrysków ok
                                        Wyglada jakby lewe powietrze łapał

Ale konkrety po screenach
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie jakie oponki 205/50 R17 polecicie? Indeks nośności min 93...

W sensownych pieniądzach saeta bridgestone, debica, kormoran...
                                          http://allegro.pl/4x-205-50r17-saett...195593399.html (4x 205/50R17 SAETTA g. BRIDGESTON RANT 2016 ITALY)
                                          http://allegro.pl/4x-nowe-opony-letn...993719264.html (4X NOWE OPONY LETNIE DĘBICA 205/50R17 PRESTO UHP)
                                          http://allegro.pl/4x-opony-letnie-20...2,1&bi_c=62124 (4x opony letnie 205/55R16 KORMORAN HIT CENOWY !!!)

Z nieco droższych uniroyal rainsport 3.
                                          http://allegro.pl/4x-uniroyal-rainsp...ource=Facebook (4x Uniroyal RAINSPORT 3 205/50 R17 93 V opona letn)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X