Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na postoju z uruchomionym silnikiem gdy wcisne sprzęgło i wrzucam 1 czuje leki opór, wrzucenie na luz lub 2 i ponownie na 1 i oporu już nie ma.
    Odpuszczenie sprzegła i ponowne wciśnięcie i ponownie wrzucam 1 z lekkim oporem, luz i znowu jedynka wchodzi gładko.
    Opór jest niewielki i jest to coś w rodzaju schodka, po pokonaniu oporu bieg "wskakuje" na miejsce.
    Być może to normalne jednak z naszymi autami już tak jest, drobiazgi urastają do rangi wielkiego problemu, co o tym myslicie?
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Moze synchronizator pierwszego biegu. Generalnie stare francuzy nie sa uwazane, za idealne pod wzgledem precyzji dzialania skrzyni biegow.

Skomentuj

Wlasnie objawy nie sa takie jednoznaczne, przy synchronizatorze czesto pojawial by sie rowniez zgrzyt a tutaj cisza, sprzeglo raczej tez wykluiczam bo "problem" dotyczy tylko 1 biegu

Chyba wymienie faktycznie ten olej o ktorym pisalismy wczoraj

Skomentuj

Wymiana napewno nie zaszkodzi. Przy okazji sprawdz ilosc opilkow na korku.

Skomentuj

Mysle jeszcze o dolnej poduszce pod skrzynia
            http://allegro.pl/poduszka-silnika-d...331208071.html (PODUSZKA SILNIKA DOLNA TYŁ MEGANE 1.4 1.6 16V ORYG)

Skomentuj

Moze byc poduszka
              Ale to zweryfikuje dobry mechanik bez jej demontażu
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Poduszka 50zl wiec kupilem i wymienilem w ciemno, bez poprawy.
                Zauważyłem jeszcze, ze jak wrzucam ta jedynke natychmiast po wcisnieciu sprzegla to opor jest większy, jak odczekam chwile to jest mniejszy. Wiec raczej jest to zwiazane z synchronizatorem.

Skomentuj

Podobnie miałem z jedynką w Merivie od nowości, od wyjazdu z salonu, więc specjalnie tym bym się nie przejmował. Zależy po prostu od konstrukcji skrzyni.

Skomentuj

Jakiej firmy brać tarcze? Delphi mogą być?

Skomentuj

ATE
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

ate power disc
                        nacinane tarcze za smiesznie rozsadne pieniadze!

Skomentuj

Wczoraj zamontowana poduszka po 30km rozpadla sie :(
                          Kupilem dzis SASICA za 90zl

Skomentuj

Hermes, Pawel S. już chciałem pisać, że nie widzę ATE na 3 śruby, ale jak widać są http://motostacja.com/p/2050/7508/at...geot-106-.html , tylko że to zwykłe tarcze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                              Poduszka 50zl wiec kupilem i wymienilem w ciemno, bez poprawy.
                              Zauważyłem jeszcze, ze jak wrzucam ta jedynke natychmiast po wcisnieciu sprzegla to opor jest większy, jak odczekam chwile to jest mniejszy. Wiec raczej jest to zwiazane z synchronizatorem.
                              W traficu (też Francuzki wynalazek) miałem podobną sytuację. Po rozgrzaniu ustawało. Niestety nie wiem co było przyczyną

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

http://allegro.pl/tarcza-ate-power-d...300137514.html (Tarcza ATE POWER DISC PRZÓD CITROEN AX SAXO 247mm)
                                zapytaj u nich
                                tam kupowalem

pierwszy raz widze kola na 3 sruby :o

Skomentuj

Cz ktos ma stycznosc z czujnikami parkowania wstawionymi niefabrycznie? Cos godnego polecenia...?

Skomentuj

montowalem troche tanich czujnikow za 100-200zl i wszyskie dzialaly podobnie
                                    kolega twierdzil ze te najtansze za kilkadziesiat zl z allegro potrafia wariowac bez powodu... ale to tylko opinia z kilku godzin uzywania tuz po montazu

Skomentuj

ostatnio rozmawialismy o bagaznikach na rowery

nie mialem pojecia ze spalanie z rowerem na dachu az tak wzrosnie! :o
                                      jechalem ta sama trase, z podobnymi predkosciami i wyszlo mi spalanie ok 14 litrow zamiast 8! :o :mad:

Skomentuj

Kurde, tylko mi pali litr więcej jak jade 90?

Skomentuj

ale jaki silnik?
                                          prawdopodobnie to spalanie wynika z tego ze jade na skraju mozliwosci silnika :???:
                                          malutkie silniki nie nadaja sie w trase :(

Skomentuj

Czaruję...
                                          X