Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Panowie, od zawsze mialem auta ubezpieczone w PZU. Czy mozecie polecic cos tanszego i rownie bezproblemowego w odszkodowaniach jak PZU?
    czyli twierdzisz ze pzu dobrze wyplaca pieniadze? pytam bo jestem nowy w ubezpieczeniach a mam wlasnie w PZU

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      czyli twierdzisz ze pzu dobrze wyplaca pieniadze? pytam bo jestem nowy w ubezpieczeniach a mam wlasnie w PZU
      Z doświadczenia powiem, każdy ubezpieczyciel przy każdej szkodzie zaniża odszkodowanie conajmniej 2x. W sadzie właściwie zawsze przegrywają i wypłacają całość (przy AC dużo zależy od tego co masz w umowie). :-)

Skomentuj

Mialem male szkody. A to gosciu zaparkowal mi w bagazniku, a to ktos puknal w drzwi na parkingu marketu ( nie widzialem momentu uszkodzenia ), czy np przednia szyba z ubezpieczenia autoszyba. Wszystko szlo z AC i kasa bardzo szybko leciala na konto. Wyplacona kwota wydawala sie wysoka. Generalnie wydaje mi sie, ze nawet za Ibize, ktora jest starym strupem, wozkiem do marketu place cos wysokie OC. Tzn tak mi sie wydaje, bo nie porownywalem jeszcze z innymi firmami.

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
        Z doświadczenia powiem, każdy ubezpieczyciel przy każdej szkodzie zaniża odszkodowanie conajmniej 2x. W sadzie właściwie zawsze przegrywają i wypłacają całość (przy AC dużo zależy od tego co masz w umowie). :-)
        Gdybym mial szkode calkowita to moze by sie oplacalo isc do sadu, ale takie male sprawy wydaly mi sie dobrze wyplacone.

Skomentuj

Katalizator jest na swoim miejscu, i wyglada na to ze jest tylko jedna sonda przed katem
          Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

http://mojafirma.infor.pl/moto/ekspl...alizatora.html

Skomentuj

Edit sondy sa dwie, pierwsza jest gdzies na kolektorze

Skomentuj

Ktoś tam coś już kombinowal widać obejmę i te straszne buble po prawej

Wysłane z mojego Mi-4c

Skomentuj

no i sie zgadza
                  pompa paliwa rozpedzona daje duza dawke paliwa. nagle silnik jej nie potrzebuje
                  i zamiast wrocic do zbiornika idzie do komory spalania

mozna sprawdzic czy powrot jest drozny

Paweł co ty wypisujesz?
                  Przecież to wtrysk jest

- - - - - aktualizacja - - - - -

Panowie, od zawsze mialem auta ubezpieczone w PZU. Czy mozecie polecic cos tanszego i rownie bezproblemowego w odszkodowaniach jak PZU?

Ergo Hestia

- - - - - aktualizacja - - - - -

PZU najlepiej wg moich przypadków wypłacało odszkodowania
                  Najszybsza wycena, kasa odrazu na konto bez czekania a i kwoty nie najniższe
                  Najgorszy były te wszystkie psełdo firmy typu direct
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Natan, ta obejma jest fabryczna, jest na rysunku w dokumentacji

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                      Paweł co ty wypisujesz?
                      Przecież to wtrysk jest
                      nie widziales nigdy zuzytego wtryskiwacza?

przeciez dobrze wiemy ze bez ogledzin to mozemy sobie gdybac

Skomentuj

..
                        Last edited by Bumpalump; 27.06.2016, 07:54.

Skomentuj

Teoretycznie, gdyby był problem z nadmiarem paliwa to pierwsza sonda powinna to wykryć i zasygnalizować żółtą lampką na desce.

Myślę że w ramach podstawowej diagnostyki warto wykręcić i obejrzeć świece zapłonowe.

Skomentuj

Mialem male szkody. A to gosciu zaparkowal mi w bagazniku, a to ktos puknal w drzwi na parkingu marketu ( nie widzialem momentu uszkodzenia ), czy np przednia szyba z ubezpieczenia autoszyba. Wszystko szlo z AC i kasa bardzo szybko leciala na konto. Wyplacona kwota wydawala sie wysoka. Generalnie wydaje mi sie, ze nawet za Ibize, ktora jest starym strupem, wozkiem do marketu place cos wysokie OC. Tzn tak mi sie wydaje, bo nie porownywalem jeszcze z innymi firmami.

Gdybym mial szkode calkowita to moze by sie oplacalo isc do sadu, ale takie male sprawy wydaly mi sie dobrze wyplacone.
                            Każdy robi jak uważa, ale tak jak mówiłem w moim i wszystkich znanych mi przypadkach ubezpieczenia zawsze były zaniżane 2x, nawet te co "wydawały się dobrze wypłacone". Zazwyczaj okazuje się, że ubezpieczyciel użył kosztu "chińskich" części zamiennych, zaniżył ilość roboczogodzin, zaniżył koszt roboczogodziny, etc

Skomentuj

Moze to zalezy od rzeczoznawcy. Ja trafilem dwa razy na tego samego goscia. Co wiecej, powiedzial mi, ze co rok moge zglosic szkode z AC i nie bedzie to traktowane jako naciaganie ubezpieczyciela.

Skomentuj

Moze to zalezy od rzeczoznawcy. Ja trafilem dwa razy na tego samego goscia. Co wiecej, powiedzial mi, ze co rok moge zglosic szkode z AC i nie bedzie to traktowane jako naciaganie ubezpieczyciela.
                                Dam własny przykład:

Stuknięcie w tył, szkody tylko zderzak. Auto 2002r więc żadna nówka.

Wypłacone (z OC sprawcy) 1200 (po dopłacie bo początkowo chcieli dać 700), w sądzie 3500.

Dla jednych te 1200 będzie "dobrze wypłacone" bo przecież da się za 500zł kupić używany zderzak i wylakierować u Zenka, ale jak można dostać więcej to czemu nie ? Dlatego pisze bo wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy.

Skomentuj

To ja za wjazd w bagaznik dostalem 3400 w sceniku II. Przy czym uszkodzenia byly takie, ze nic nie zmienilem, nawet zderzaka.

Skomentuj

To ja za wjazd w bagaznik dostalem 3400 w sceniku II. Przy czym uszkodzenia byly takie, ze nic nie zmienilem, nawet zderzaka.
                                    Pewnie kwestia rocznika, no i być może faktycznie dobrze wypłacili (rzeczoznawcą nie jestem więc ciężko mi ocenić). Niestety u mnie i u znajomych to się właściwie nie zdażyło nigdy ;-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                      Dla jednych te 1200 będzie "dobrze wypłacone" bo przecież da się za 500zł kupić używany zderzak i wylakierować u Zenka, ale jak można dostać więcej to czemu nie ? Dlatego pisze bo wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy.
                                      I bardzo dobrze piszesz. Ogólnie od tego roku jest dość mocny nacisk na szybką wypłatę kasy, a dla przeciętnego kilkaset złotych lub parę tysięcy to niezła kasa. W sądzie z reguły się wygrywa przy OC ale trzeba mieć na to czas, trochę się znać i ponieść koszty prawnika na początek. Co do samych uszkodzeń to często wyglądają niepozornie, ale na pierwszy rzut oka laika..

Skomentuj

Po jakim sadzie?
                                        O czym ty piszesz?

Wszystko zależy jaki wiek ma auto itd
                                        Jak ci mało wypłacili a zapłaciłeś więcej to idziesz z faktura za naprawę do ubezpieczyciela i wypłacają więcej
                                        Po co sad?
                                        Oni maja takich prawników, ze sie twoich pogróżek nie boja
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ogolnie to przecietny mirek, chce wyciagnac tyle kasy z ubezpieczalni, zeby po naprawie u wujasa, zostala conajmniej polowa kasy na browary. Przeciez mozna wybrac opcje naprawy w warsztatach ASO, ale mirki wola kase w kieszen. Rzeczoznawca, ktory dwa razy wycenial moje uszkodzenia, w bardzo szczegolowy sposob napisal co trzeba naprawic, wymienic, i w jaki sposob malowac, co ma swoja cene. Jezdzac po warsztatach blacharsko-lakierniczych, kazdy wycenil naprawe nizej, niz to co dostalem od ubezpieczyciela, dlatego uznalem, ze wyplacona kwota byla ok. Dlaczego nie wybralem opcji naprawy w ASO? Bo uszkodzenia byly na tyle male, ze wazniejszy byl dla mnie dostep do samochodu niz jego naprawa, ktora nie potrwala by jeden czy dwa dni.
                                          Last edited by Pogromca mitow; 27.06.2016, 15:16.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X