Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panie kolego!!!Ja wybrałbym uniroyal-a,jezdzę na oponkach tej firmy i są super!!!Bardzo cichei fajnie zachowuja sie na mokrej nawierzchni
    Last edited by roman763; 30.07.2016, 09:46.

Skomentuj

Ja mam w pasku i skodzie: Dunlop Sp Sport Bluresponse
      Nie moge narzekac, fajne gumy - na deszczu tez super.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Sa 91 i 93

Skomentuj

W poprzednim aucie także kupiłem Dunlop Blueresponse i to były jedne z najlepszych opon na jakich jeździłem :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Jak wyzej. Tez smigam na sp sportach i wszystko wskazuje ze kolejny komplet tez taki bedzie

wytapatalkowane
          marcinsywala.pl
          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            Tak normalna temperatura
            Loop- close czy open

Pytałem wstępnie i wyglada jakby miał/wskazywał za dużo powietrza
            Korekty wtrysków ok
            Wyglada jakby lewe powietrze łapał

Ale konkrety po screenach
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz posta
              Dunlop Sp Sport Bluresponse
              Czytałem o nich trochę, ale... Mam kilku znajomych, którzy na ostatnie partie narzekają, więc nie będę ryzykował.

Skomentuj

Dunlop Blueresponse może i dobre ale niestety szybko ubywają:)po 2 sezonach wymianana na nowe!!!może była to jakaś wadliwa seria?a może te opony tak mają???

Skomentuj

Godyear effiencegrip czy jakos tak , jestem w szoku jaka może być roznica pomiędzy oponami . Dotejpory kupowalem jakies firestony klebery i ostatnie byly kormorany ale dopiero te okazaly się prawdziwymi oponkami

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                    ostatnie byly kormorany
                    a jak to oceniasz?
                    bo z tego co kojarze to na debice ludzie narzekaja
                    tak pytam przyszlosciowo bo w przyszlym roku trzeba bedzie zmienic opony

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
                      Godyear effiencegrip czy jakos tak
                      Mam teraz na Octavii, nie wiem czy to po poprzednim właścicielu są wyząbkowane, czy o co chodzi...ale kurde, tak głośnych opon nigdy nie miałem. Ten sezon jeszcze na nich dojeżdzę, ale w przyszłym roku to będzie pierwsza rzecz jaką kupię do auta.
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Coś masz z nimi nie tak. W rankingach jedne z najlepszych opon na swoecie (top3) najlepsze sa continentale ale zuzywaja sie po max 2 sezonach :/ Zalozylem goodyery miesiac temu na przod w lexusise is250. Naajcichsze opony jakie mialem. Sprawdź zbieżność. Na tyle mam dunlop sport maxx też bardzo ciche i świetna przyczepność. Przed goodyerami z przodu byly micheline i wytrzymały 5 lat

Skomentuj

goodyear`y mają problem z tzw. ząbkowaniem po mimo prawidłowego ciśnienia w oponie. Sporo można o tym w necie poczytać.

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                          najlepsze sa continentale ale zuzywaja sie po max 2 sezonach :/
                          Kolejny problem droższych opon... :/

Skomentuj

Fajne stwierdzenie. Zużywają sie po 2 sezonach.

Jeden robi 70-100k km w sezon a drugi 5k.

Czyli zużywają sie od 5-200k km.

Niezły rozmach :)

Ja w jednym aucie mam Rainsporty 2 a do drugiego kupuje teraz Micheliny CrossClimaty :)

Skomentuj

Dobre spostrzeżenie Przemcio :) Uzupełnię, bo te dane są mi znane: 15-20tys. rocznie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Kolejny problem droższych opon... :/
                                cos za cos. albo trwalosc kosztem jakosci, albo przyczepnosc kosztem trwalosci :/

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta

Niezły rozmach
                                podobnie mialem w przypadku opon do roweru. kolega zachwala ze to opony na 2 sezony! tylko ze on w 2 sezony robi tyle co przecietny rowerzysta przez cale zycie!

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Dobre spostrzeżenie Przemcio :) Uzupełnię, bo te dane są mi znane: 15-20tys. rocznie.
                                  sezon normalnego uzytkowania czyli ok 10-15tys jak dolphin napisal OD Michelinow do wymiany minelo ok 30tys mil z przbeigu ok 62k do 92k czyli 50tys km, tyle ze u mnie auto to 90% miasto, kilka razy do roku trasa na lotnisko 300km w 1 str i raz w roku auto do polski jezdzilo 2000km/1str

Z zabkowaniem dam znac jak juz troche pojezdze ale nigdy nie mialem tego problemu. U mnie cisnienie w oponach to 2.8Bara i 3.0 wg producenta :)

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta

Niezły rozmach :)

Ja w jednym aucie mam Rainsporty 2 a do drugiego kupuje teraz Micheliny CrossClimaty :)
                                  mowimy o normalnym uzytkowaniu nie zarobkowym, a takowe to wg srednich 15tys km. Continentale wg opini jezdza maks 30k km

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                    1.4 16V benzyna K4J 714 2002 rok
                                    Gadalem z moim znajomym elektrykiem o Twoim przypadku i mowil ze na 99% to jest usterka komputera/modulu sterowania silnikem. Ponoc one sie lubia psuc i to samo jest w 1.6, tylko mapa jest inna. Musialbys zdobyc sprawny komputer i podmienic u siebie. Nie wiem czy to jest inaczej naprawialne, ale dorwac uzywany, sprawny modul to ponoc nie taka prosta sprawa.
                                    Last edited by Pogromca mitow; 31.07.2016, 00:15.

Skomentuj

Ja robie rocznie około 35k, pierwszy sezon dunlopow OKi.
                                      Nie widze specjalnego zuzycia.

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta

mowimy o normalnym uzytkowaniu nie zarobkowym, a takowe to wg srednich 15tys km. Continentale wg opini jezdza maks 30k km
                                        Mam continental sportcontact2 przejechałem na nich około 40kkm. Tydzień temu robiłem przegląd i opony mają 5mm przód i 6.5mm tył.
                                        Więc jakoś nie specjalnie padną po 30kkm.
                                        Wszystko zależy od techniki jazdy. A ja specjalnie wolno nie jeżdżę. No i oczywiście odpowiedni dobór opon.
                                        Last edited by sylvek; 31.07.2016, 10:09.

Skomentuj

Pisze z opinii specjalistow z rankingow sam nie miałem cenowo było to samo ale wybralem goodyery. Kwestia gdzie jezdzisz u mnie 90% miasto więc opony duzo duzo szybciej sie zuzyja kwestia też auta. Dla mnie 4-5lat to i tak bardzo duzo jak na opona :) ja krece auto po 7k obrotow po miescie więc mam inne zuzycia :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X