Panie kolego!!!Ja wybrałbym uniroyal-a,jezdzę na oponkach tej firmy i są super!!!Bardzo cichei fajnie zachowuja sie na mokrej nawierzchni
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
wątek motoryzacyjny
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTak normalna temperatura
Loop- close czy open
Pytałem wstępnie i wyglada jakby miał/wskazywał za dużo powietrza
Korekty wtrysków ok
Wyglada jakby lewe powietrze łapał
Ale konkrety po screenachSansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R
youtube.com/user/Mr1Raziel
Skomentuj
-
Zamieszczone przez tomekk_ Zobacz postaDunlop Sp Sport Bluresponse
Skomentuj
-
Zamieszczone przez awaria Zobacz postaostatnie byly kormorany
bo z tego co kojarze to na debice ludzie narzekaja
tak pytam przyszlosciowo bo w przyszlym roku trzeba bedzie zmienic opony
Skomentuj
-
Zamieszczone przez awaria Zobacz postaGodyear effiencegrip czy jakos takAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Coś masz z nimi nie tak. W rankingach jedne z najlepszych opon na swoecie (top3) najlepsze sa continentale ale zuzywaja sie po max 2 sezonach :/ Zalozylem goodyery miesiac temu na przod w lexusise is250. Naajcichsze opony jakie mialem. Sprawdź zbieżność. Na tyle mam dunlop sport maxx też bardzo ciche i świetna przyczepność. Przed goodyerami z przodu byly micheline i wytrzymały 5 lat
Skomentuj
-
goodyear`y mają problem z tzw. ząbkowaniem po mimo prawidłowego ciśnienia w oponie. Sporo można o tym w necie poczytać.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postanajlepsze sa continentale ale zuzywaja sie po max 2 sezonach :/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaKolejny problem droższych opon... :/
Zamieszczone przez Przemcio Zobacz postaFajne stwierdzenie. Zużywają sie po 2 sezonach.
Jeden robi 70-100k km w sezon a drugi 5k.
Czyli zużywają sie od 5-200k km.
Niezły rozmach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaDobre spostrzeżenie Przemcio :) Uzupełnię, bo te dane są mi znane: 15-20tys. rocznie.OD Michelinow do wymiany minelo ok 30tys mil z przbeigu ok 62k do 92k czyli 50tys km, tyle ze u mnie auto to 90% miasto, kilka razy do roku trasa na lotnisko 300km w 1 str i raz w roku auto do polski jezdzilo 2000km/1str
Z zabkowaniem dam znac jak juz troche pojezdze ale nigdy nie mialem tego problemu. U mnie cisnienie w oponach to 2.8Bara i 3.0 wg producenta :)
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Przemcio Zobacz postaFajne stwierdzenie. Zużywają sie po 2 sezonach.
Jeden robi 70-100k km w sezon a drugi 5k.
Czyli zużywają sie od 5-200k km.
Niezły rozmach :)
Ja w jednym aucie mam Rainsporty 2 a do drugiego kupuje teraz Micheliny CrossClimaty :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta1.4 16V benzyna K4J 714 2002 rokLast edited by Pogromca mitow; 31.07.2016, 00:15.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
mowimy o normalnym uzytkowaniu nie zarobkowym, a takowe to wg srednich 15tys km. Continentale wg opini jezdza maks 30k km
Więc jakoś nie specjalnie padną po 30kkm.
Wszystko zależy od techniki jazdy. A ja specjalnie wolno nie jeżdżę. No i oczywiście odpowiedni dobór opon.Last edited by sylvek; 31.07.2016, 10:09.
Skomentuj
-
Pisze z opinii specjalistow z rankingow sam nie miałem cenowo było to samo ale wybralem goodyery. Kwestia gdzie jezdzisz u mnie 90% miasto więc opony duzo duzo szybciej sie zuzyjakwestia też auta. Dla mnie 4-5lat to i tak bardzo duzo jak na opona :) ja krece auto po 7k obrotow po miescie więc mam inne zuzycia :)
Skomentuj
Skomentuj