Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wątek motoryzacyjny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tiaaaa....

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
      ja wiem czym jest(przykładem rzucę, z rzeczywistości) camber, caster, egt, map, maf, downpipe, tip, fmic etc
      A ja wiem co to bugajzer, przyczłapy, bulgulator...
      Od razu jak przeczytałem te przechwałki przypomniało mi się to: http://wiersze.doktorzy.pl/slusarz.htm
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Poczytaj trochę for to od razu będziesz wiedział o co chodzi, nie są to jakieś dziwne skróty a ja chwalić się niczym nie zamierzam, bo po co? Coś komuś udowodnić? Duża część mechaników, chociażby po używaniu sprzętu diagnostycznego powinna wiedzieć czym jest camber i caster(bo przy sprzęcie do ustawiania geometrii do dwie podstawowe rzeczy), egt map i maf to podstawowe czujniki przy nowszych autach...

Skomentuj

Byłby ktoś w stanie polecić jakąś zabawkę do czytania/kasowania błędów, powiedzmy coś koło 3 stówek?

Zależy mi na tym, żeby łączyło się z PSA, ale jednocześnie było w miarę uniwersalne (także fejsy tylko pod PSA odpadają), ELM-a raczej też nie rozważam, bo w Cytrynie nie wiem czy zrobi to cokolwiek...

Skomentuj

Zapomnij o tanim i uniwersalnym.
            Miałem ulepszonego klona oryginalnej lexi + oryginalny soft z witaminką (peugeot/citroen/niektóre lancie).
            Teraz do forda używam stm1170 bo automatycznie przełącza cany (ford/mazda), a zastanawiam się nad ids'em.
            Po za tym uniwersalne przeważnie pokazują za mało informacji a do tego trzeba używać różnych programów.
            Last edited by dzwiedziu; 26.10.2017, 20:16.

Skomentuj

Hmm, a tak swoją drogą co dziwnego jest w Cytrynach, że tylko Lexia je rusza? Takim CDIF/3 oryginalnym dałoby się coś sensownego tam porobić? (Pytam tylko z ciekawości, bo i tak cena na domowy użytek raczej duża, ale do fachmana z tym interfejsem chyba można by było się udać.)

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
              Po za tym uniwersalne przeważnie pokazują za mało informacji a do tego trzeba używać różnych programów.
              Chodzi o opisy błędów, czy wręcz nie wszystkie kody się ukazują?

Skomentuj

Jak się pobawisz lexią a później czymś "zwykłym" to pogadamy.
                Lexia to klon oryginalnego interfejsu używanego przez psa, także peugeot planet 2000 czy ten do cytryny.
                Już nie raz zauważyłem że kody błędów niby te same i ogólne ale np pp2000 pokazuje dokładnie w czym problem, to samo teraz forscan.

Skomentuj

ale to dedykowane. jak chcesz cytrynę - lexia. uniwersalny - zapomnij, elm327 to syf a reszta to chińczyki... jedyne co w miarę ogarnia to klon ds150, ale na francuzach się wykłada

Skomentuj

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

zna sie ktos na mercach?

ile kosztuja czesci do W202?
                      kolega zachwala ze dosc tanio da sie kupowac do nich czesci i poleca 2,0

https://www.otomoto.pl/oferta/merced...-ID6zpVkZ.html
                      https://www.otomoto.pl/oferta/merced...-ID6zqHvy.html

ladny stan duzo taniej niz legendarne W124/S124

Skomentuj

Mogę polecić W202. Wygodna maszyna.
                        Duży kufer i całkiem cicho w środku.
                        Jakość materiałów bardzo dobra. Świetnie znosi upływ czasu.
                        Z częściami nie wiem jak ceny ale z dostępnością nie będzie problemu.
                        W sumie nie jest też bardzo awaryjny.

Skomentuj

Spoko auto. Benzyna z kompresorem jak najbardziej. Nawet z gazem się dogaduje.

Skomentuj

jeden kolega dekade temu mial to auto od nowosci z salonu (tzn jego ojciec :p )
                            2,2cdi
                            jego ojciec nic przy nim nie robil przez nascie lat... i po takim czasie do wymiany mial hamulce i padl wtryskiwacz (1400zl/szt - dlatego nie biore pod uwage CDI)
                            jezdzilem nim i sie tam miescilem nawet
                            jazda komfortowa a nawet nie narzekalem na dluga maske

teraz kolega kupil to auto jako dojazdowe do pracy... i mi wlasnie zachwala komfort i ze czesci tanie
                            zagladam na allegro i faktycznie czesci niewiele drozsze niz te do ibizy
                            ale za to jest 3x wiecej rzeczy ktore moga sie popsuc :/

czytam opinie o spalaniu tego silnika 2,0 kompresor. 10-11l czyli to co mi wychodzi w miescie w ibizie!
                            a przynajmniej trasa bedzie po autostradzie a nie po drogach lokalnych :p

w nowym roku pojade zobaczyc tego niebieskiego z lodzi

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              czytam opinie o spalaniu tego silnika 2,0 kompresor. 10-11l czyli to co mi wychodzi w miescie w ibizie!
                              Szczęściarz...

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                w nowym roku pojade zobaczyc tego niebieskiego z lodzi
                                To wpadnij przy okazji :)
                                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                  Szczęściarz...
                                  cos mocnego kupiles?
                                  jest tez AMG kombi w koszalinie ale spalania sie boje

Skomentuj

Ja po dokładnym oglądnieciu 3 szt w202 dałem sobie spokój ,
                                    https://www.google.pl/search?q=w202+...hrome&ie=UTF-8

Rok szukałem i kupiłem 850 t5 z oryginalnym lakierem na każdym elemencie , mogę każdemu dać auto i niech szuka ognisk korozji :):):)

Skomentuj

@awaria
                                      Miałem właśnie to napisać. Te roczniki były pochłaniane przez rudą.

Jeden z moich znajomych ma podobnego i to jest walka z wiatrakami. Mechanicznie jest w miarę, ale po każdym myciu widać jakieś nowe ogniska. No i przebiegi tych, które podałeś @PawelS. 20 letnie samochody, pewnie mają 2x przekręcone liczniki. Ja mam 8 letni samochód i ma 300 kkm. 160kkm w 20 letniej beczce działa cuda na kupującego....

Skomentuj

Zamieszczone przez hi_aro Zobacz posta
                                        Ja mam 8 letni samochód i ma 300 kkm.
                                        Ja mam 17 letni i 80 tyś. Nie ma reguły.
                                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

To przypomniał mi się fajny kawał:

Rozmawiają dwie blondynki :
                                          - Wiesz, chcę sprzedać samochód ale ma za duży przebieg.
                                          - Nic się nie martw - mówi druga - mam znajomego mechanika, pojedziesz do niego, a on ci to przestawi.
                                          Spotykają się po kilku dniach:
                                          - I co, byłaś u niego?
                                          - Tak, miałam 150 tys. przejechane, a on przestawił mi na 50 tys.
                                          - To teraz możesz już spokojnie sprzedać ten samochód po lepszej cenie.
                                          - Czyś ty zwariowała, będę sprzedawała auto z tak małym przebiegiem!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X